De Vethaakjes, deel 11 Het ontsnapte zaadje.

bevruchting

De Vethaakjes, deel 11 Het ontsnapte zaadje.

Leo, lag in het ziekenhuis te vechten voor zijn leven, maar bewust was hij het zich niet. Hij leefde in een droomwereld, de wereld van vroeger. Als een film kwamen dingen weer terug. Francien was geboren en het was feest in huis, maar het feest werd getemperd door de huisarts, door de vroedvrouw en door Karel. Francien zou niet in orde zijn en Leo voor wie de wereld altijd maakbaar was en de wereld altijd naar zijn hand zette, zou wel het tegendeel bewijzen……..

Maar wat was dat tegengevallen, Francien was Francien en toen hij de waarheid met eigen ogen aanschouwde en hij er niks aan kon veranderen, liet hij haar vallen als een baksteen….. en eigenlijk was het zo een leuke eigen meid, zo origineel en zo vrolijke en op een andere manier begaafd. Hij had geweigerd haar in huis te houden en wilde haar in een tehuis, later had hem dat vreselijk berouwd, maar hij wilde dat niet toegeven.

Greetje wilde toen geen kinderen mee, Leo, als jij elk kind niet op waarde weet te schatten, dan is het over, had ze resoluut gezegd, maar hij had haar omgepraat en Greetje was erg van het aanhalen en liefkozen, dus hij Leo, de man die niet van gemeenschap hield, had makkelijk Greetje weer zwanger weten te maken, ze ging er in met boter en suiker en hij Leo, kermend van de pijn, want die garnaal van hem, zat helemaal vastgegroeid, maar het moest, het moest, hij wilde toch niet als laatste kind zo een stakker! En Greetje dacht terwijl Leo zo gilde en schreeuwde dat het louter genot was……

En ook wonder, uit die dichtgegroeide garnaal wist toch een zaadje te ontsnappen naar mama Greetje en dat was Merel geworden, hun laatste kindje. Merel groeide voorspoedig op en werd vertroeteld door het gezin. Maar Merel had altijd last gehouden van het vertrek van Francien, Merel had zich de eerste jaren van haar leven erg gehecht aan haar zusje en het plotselinge vertrek van Francien naar een tehuis had een gat in haar vertrouwen gemaakt, wanneer moet Merel weg?

Leo, worstelde in zijn diepe dromen met deze zaken en steeds op de achtergrond zag hij mijnheer pastoor op de brancard liggen met een kruis van 30 centimeter en in zijn droom begreep hij wat hij verkeerd had gedaan, maar zou hij alles nog goed kunnen maken met Greetje en Francien?

In zijn diepe gevecht, hoorde wakende Greetje, hem om vergiffenis smeken. Ze pakte zijn beide knuisten en gaf zijn zwetende voorhoofd een innige kus…..ja, lieverd, fluisterde ze zacht, ik vergeef je alles, maar doe je dat mij ook, ik ben ook dom geweest, te volgzaam, te slaafs………………………………………………………….

Zilvertje.

( wordt vervolgd )

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

17 reacties op De Vethaakjes, deel 11 Het ontsnapte zaadje.

 1. Juist, alletwee zijn schuldig.

 2. kittyschoenmakers zegt:

  ze komen bij verstand 😉

 3. Dirk zegt:

  Het wordt nu wel spannend, en wat nu worden ze dan toch nog gelukkig met het hele gezin?

  • Zilvertje zegt:

   Dirk, ik weet het niet, ik was zondag de hele dag aan het fietsen, bij het strandjuttersmuseum geweest en zulke mooie films gezien. :^)

   • Dirk zegt:

    Fijn dat je een mooie zondag had hier was er veel regen vanmorgen ook maar nu is het weer prima.
    Waar is dat museum Castricum?

   • Zilvertje zegt:

    Achter het station, nou niet helemaal, over het spoor en dan naar rechts en dan naar links, echt geweldig, heb veel dingen weer gezien van vroeger. Lekker koffie met Ajakkes bah, was weer een dag met een gouden randje.

 4. Hans zegt:

  bij het zien van de tekst en foto moet ik al lachen.
  Leo en feest, was dat wel zo.
  Merel is net een vogeltje in de tuin.
  Te is nooit goed, alleen tevreden. Hans

 5. Hans zegt:

  Hondjes moeten ook de ruimte hebben en regelmatig buiten lopen, net als de garnaal van Leo, dan stinken ze niet LOL. Hans

 6. Zilvertje zegt:

  Hans, hahahah, hij is zeer grappig!

 7. Dirk zegt:

  Nou die ajakkes bah denk ik wel te weten wat dat was

 8. Dirk zegt:

  Je gelijk ook.

 9. ‘dacht dat het louter genot was’ – haha, je ZIET het gewoon voor je!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s