De Vethaakjes deel 12 De leugenpiloot.

imagesCA5MA08O

De Vethaakjes deel 12 De leugenpiloot.

Carla, tweede kind van Greetje en Leo, had haar leven lang met haar neus in de boeken gezeten en was vergeten een nestje te bouwen, het leek altijd zo ver weg, maar op een dag was het te laat. Ze had wel vrijers gehad, maar nooit was dat opgebloeid tot die enige echte, heftige volle overgave liefde. Het waren sukkels geweest, die in het donker in de bioscoop hun neusgaten uitlepelden en dachten dat ze het niet zag. Dan wilden ze haar in de pauze zoenen, maar ze kon het beeld van al die harde en zachte pulken niet uit haar hoofd krijgen. Of de brommerverhalen, zat ze met haar zondagse kleding achterop en dan gaf zo een knul zoveel gas, dat ze op de straat midden in een hondendrol was gevallen, of een tuin inrolde. Te laat begreep ze, dat die stoere jongens in hun hartje ook maar gewone lieve, stoere knullen waren en zat ze ook niet in haar neus? Deed ze zich niet beter voor dan ze was? Maar ze dacht zelf het moment beter te kiezen.

Maar gelukkig waren er nu de datingsites. Die sites waar prachtige oude foto’s van getrouwde mannen op staan, mannen die zelf 50 of 60 zijn en meisjes zoeken vanaf 20 jaar en natuurlijk de vrouwen waar ze een berichtje van krijgen afwijzen, want ze hebben al die lekkere strakke mokkeltjes van 20 gezien.

Maar op een dag kreeg Carla toch een berichtje van een man. Standaard checkte ze dan wat dingen: Hij rookt toch niet? Ongeveer mijn lengte of langer? Niet te ver weg, klinkt er warmte in het berichtje door enz. Het profiel leek haar niet erg bijzonder, een man van haar eigen leeftijd en lengte, bruin haar, leek redelijk, maar hij rookte.

Omdat ze wist dat veel mannen liegen over hun lengte, had ze al het vermoede dat hij veel kleiner zou zijn, maar ja, als andere dingen dat zouden kunnen compenseren, dan mocht ze niet te kieskeurig zijn, haar leven was ook niet eeuwig, maar dat roken, nee, dat kon niet. Ze stuurde hem een bedankbriefje, helaas je rookt, en dat zoek ik niet.

Dadelijk mailde hij haar terug, dat daar een afspraak over gemaakt kon worden. En Carla dacht dadelijk, hij gaat stoppen. ( haar hartje ging sneller kloppen ) De eerste afspraak was snel gemaakt na kort heen en weer mailen.

In koffiehuis Het Keerpunt, zou ze hem vrijdag om 15.00 uur ontmoeten, maar hoe ze ook zocht, ze zag geen man die op zijn foto leek. Ze zocht een plaatsje en haar mobiel en belde hem. Ergens in het zaakje ging een mobiel af, bij een kleine kale gnoom, ze schrok, hij was er wel en DAAR zat hij. Ze wilde vluchten, maar hij kwam al naar haar toe… hij wreef in zijn handjes en maakte een buiging en kuste haar hand, ze keek uit op een kale landingsplaats, vol vet en roestplekken met een paar verdwaalde bruine haren. Hij schoof naast haar en ze moest wel zijn adem ruiken, nicotine met bacteriedampen.

Zag je me niet schatje, zei hij op hoge valse toon. Van alles ging er door haar hoofd. Hoe had ze hem kunnen herkennen, zo klein, zo kaal, zo oud, hij leek in niks op zijn foto en dat hij klein en kaal was, zou niet eens erg zijn, maar je moet er niet om liegen, want anders kan je net zo goed Russische roulette spelen. Hij stak dadelijk een sigaret op.

Carla plofte bijna uit elkaar, afspraken, ja, afspraken over maken, dacht ze dadelijk. Ze kon niet naar de man naast haar kijken, ze moest weg….. Hij pakte haar hand en snel wilde ze haar hand terugtrekken, maar hij had haar hand al tegen zijn kruis gedrukt, ze voelde vochtige plekken en een klein hard zeekomkommertje.

Als een vuurpijl schoot ze omhoog en vluchtte Het Keerpunt uit, de man liet ze druipend van de nicotine verbouwereerd achter.

Zilvertje.
Wordt vervolgd.

Tekening van Stock, van internet gehaald.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op De Vethaakjes deel 12 De leugenpiloot.

 1. Tja, die datingsites ……..

 2. Zilvertje zegt:

  Antoinette, een wijze raad!

 3. Zilvertje zegt:

  Dank voor de like! Rirdzerd

 4. Dirk zegt:

  Mooi Zilvertje.
  Ja joh op zo een dating site staan rare types, ik heb er zo’n 3 jaar geleden ook eenmaal op gestaan en ook nog iemand ontmoet en die was helemaal het einde nog steeds!!! 🙂

 5. Hans zegt:

  Carla was dus een huismusje geworden.
  Datingsites zullen ook niet helpen, allemaal ego’s.
  niet alleen het roken bleek tegen te vallen.
  Dat die vieze dwerg verbouwereerd was, sukkel. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  Toots Thielemans treed binnenkort weer op in Antwerpen, knap hoor.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 6. Hans zegt:

  o blijkt maar weer dat we eigenlijk in een nep wereld leven.
  Een dagje in de tuin werken geeft weer lucht en spierpijn. Hans

 7. kittyschoenmakers zegt:

  Een mals verhaal Zilver, haha.Er zullen toch ook wel datingsites zijn die wel betrouwbaar zijn? Met toezicht en zo 😉 Ik heb er geen kennis mee, maar ik kan me voorstellen dat het ook wel mooie vriendschappen kan opleveren. Je zal je zesde zintuig moeten gebruiken.(intuïtie) 😉 Tenminste, als je dat hebt.

 8. Arme Carla. Ik hoop dat ze wel de prins op het witte paard ontmoet maar ja: ze heeft natuurlijk een beetje typisch voorbeeld van huis uit meegekregen. Of dat echt bevorderlijk is? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s