Mevrouw Tjalsma deel 4 Het sleuteltje.

sleutel zeedse band

Deel 4

De Zweedse band die nu elke dag om de buik ging van mevrouw Tjalsma was eigenlijk verboden, maar in haar verpleegplan werd het zo omschreven dat ze er zelf om had gevraagd, nou dat kun je natuurlijk op twee manieren opvatten en ze bedoelde natuurlijk, dat ze door haar uit de stoel stappen/vallen, deze maatregel nodig had. Maar de inspectie zou het lezen als een toestemming, zo van: zet mij maar vast, ik wil niet vallen. Maar het beperkte nu wel haar dagelijkse gebeuren.

Zes uur in de morgen, Jaakje kwam alvast de waslapjes in de magnetron leggen en poetste hier en daar een gebitje, ze mocht nog niet heel veel, want ze had een minimale opleiding die ze nog niet voltooid had, kijk, en van zulke krachten moest mevrouw Tjalsma het hebben, want als ze dit meisje drie opdrachten in een gaf, dan zou het arme kind in de verzuring schieten en foutjes gaan maken en die fout had mevrouw Tjalsma nodig.

Het arme kind, moest een spuugbakje halen, want mevrouw Tjalsma werd heel erg misselijk, het arme kind zag het schokken van de buik en hoorde de braakneigingen en er ging ook nog een alarmbel, maar het schaap had niet door dat die bel was ingedrukt door mevrouw Tjalsma en met een flinke mep, gooide de oude dame ook nog de volle po om op het moment dat het meiske in paniek raakte en ze holde het kamertje uit.

Missie geslaagd, de leerling had het sleuteltje waar je de Zweedse band mee kon open maken op het bedtafeltje laten liggen en zo was er weer een probleem opgelost.

 

Zilvertje.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

 

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

7 reacties op Mevrouw Tjalsma deel 4 Het sleuteltje.

 1. Matroos Beek zegt:

  Haha, ze is wel heel sluw. Wie niet sterk is moet sluw wezen. Dat maakt die oudjes vaak zo kras. Ze moeten wel om hun zin door te drijven.
  Ik smul van jouw verhalen over mevrouw Tjaslma! Echt mooi geschreven.

  • Zilvertje zegt:

   Ach wat lief van je, dankjewel, ik ben zeer op haar gesteld, ze is zo grappig om te zien, maar helaas kan ik dat niet overbrengen, ik ben in die korte tijd van haar gaan houden, van hoe ze haar leven oppakt, de beslissingen die ze heeft genomen en hoe ze geniet van kleine dingen.

   • Matroos Beek zegt:

    Ik stel mij haar voor als een mager dametje met een heel lief, rimpelig klein kopje. Ze heeft diepliggende pretoogjes en haar haardos is heel dik en witgrijs. Haar haren staan stug de hoogte in als van een punker. Ze kauwt constant op haar eigen tong in haar gebitloze mond.
    Ik beschreef hier een lief dametje waar ik o zo verzot op was toen ik als jobstudente in het psychiatrisch ziekenhuis werkte. Ik kon haar wel opvreten van liefde. Ze knuffelde heel graag. Ze was zo verward, maar o zo lief. Nooit zal ik haar vergeten.

 2. Zilvertje zegt:

  Ach, wat een lieve dame is dat, nou dan ziet ze erbij deze zo uit, ik haal dadelijk haar knotje uit het haar en knip het punk. Ja, je kunt erg van mensen gaan houden, ik had dat ook in mijn jaren in de verpleging, sommige namen weet ik nog, zeker uit de tijd dat ik pas begon, mensen die zo een indruk op me maakte, kostbare zaken om aan te denken, het heeft me veel gegeven. Fijn dat jij het herkent, dat je ook dit mooie hebt meegemaakt.

 3. logbankje zegt:

  Mevrouw Tjalsma wordt ook nog eens voorgelogen en familie en inspectie.
  Van de hele situatie is Jaakje ook nog eens het slachtoffer, die krijgt strak de wind van voren. Hans

  ot, er zal nog heel wat gas door de leidingen gaan voor dat alles is veranderd.

  • Zilvertje zegt:

   Ze is sterk, ze is slim en lief, ze zorgt altijd dat het goed komt. Ja, eerst meer zonne-energie en later van het gas af, maar ik denk dat ik al spoedig op stroom ga koken, wordt dan veel voordeliger voor mij.

 4. Pingback: Mevrouw Tjalsma deel 5 Thee drinken bij de pagode. | Het straatje van Zilvertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s