Het boerenkoolproject.

Met kerst boerenkool van Zilvertje.

Sinds ik weet dat ze nu niet alleen gif op onze groenten spuiten maar er ook diep binnen in mee zitten te rommelen, ben ik boos. Een diertje wilde ik al niet meer eten omdat ze zeer dieronvriendelijk en onsmakelijk en uiterst giftig in de weer zijn met het lapje op ons bord en er allemaal ziekten zijn uitgebroken in de loop der jaren. Maar nu kunnen ze ook niet van ons groenten en fruit afblijven, bij de plant zit tegenwoordig al een giftige stof ingebouwd, de boer hoeft niks meer te doen, de plant is gemanipuleerd en doet het zelf.

De voor de plant schadelijke insecten gaan dood, maar dat kan niets anders inhouden dan dat het ook bij andere dieren terecht komt en in ons drinkwater en in ons lichaam, men vermoedt dat deze giftige stof zich laat opslaan in de hersenen en in elk geval is er een groot vermoeden dat je er de ziekte Alzheimer van kunt krijgen .

U vraagt zich dadelijk af, kan dat zomaar, ja, helaas! Er zitten grote fabrieken achter, die onderzoeken manipuleren en wetenschappers in dienst hebben, die ook op universiteiten onderzoeken doen om landen van advies te dienen en het advies is altijd in het voordeel van de giffabriek en niet voor dier, natuur en mens.

En daarom ben ik project boerenkool begonnen, ik heb een zakje zaad gekocht, ik kan alleen niet zien of deze zaadjes ook al gemanipuleerd zijn en ik weet ook niet hoe ik er achter kan komen, aan het meisje van de supermarkt de vraag voor te leggen heeft geen enkele zin denk ik……

Omdat de zomer op zijn hoogtepunt is, ben ik voor veel zaaigoed te laat, maar niet voor de boerenkool. Met een zak vol aarde, hemel, laat dit geen vervuilde grond zijn en een kleine afwasbak heb ik me vanmorgen richting tuin begeven. De piepkleine zaadje heb ik bemoedigend toegesproken, groei, groei! En ze vielen zachtjes op de heerlijk geurende aarde.

Jammer genoeg kan ik ze niet in mijn tuintje stoppen, In de hele Zaanstreek is de grond vervuild en mijn huisje staat dicht bij de gasfabriek van weleer en die dingen waren erg giftig, ik zit wel op het minst vervuilde lapje grond, maar ik waag het er niet op.

Omdat mijn fototoestel nu niet alleen rare kleuren geeft maar ook nog eens zoek ik, kan ik het u nog niet laten zien, maar spoedig hoop ik u de groene groeisels te tonen. En als project boerenkool slaagt, dan ga ik sla en kruiden kweken.

Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

16 reacties op Het boerenkoolproject.

  1. Drikus zegt:

    Dat ze maar flink mogen groeien lekker hoor wel jammer dat je zelf geen Hema worst er bij kan zaaien.
    Zachtjes er bij zingen kan ook helpen of gewoon de radio er bij zetten.

    • tuinbouwertje zegt:

      Als je genetisch ongemanipuleerde zaden aan wilt schaffen kun je het beste terecht bij Vreeken Zaden.nl. Zij specialiseren zich in oude gewassen en willen deze graag op pijl houden. Hier haal ik zelf ook mijn zaden vandaan. In de hoop dat er nog lang bedrijven als zij het hoofd boven water blijven houden.

      Succes met je groente en wie weet wat je volgend jaar zou kunnen planten…

  2. Zilvertje zegt:

    Die worst, hahahaahahahahah!

  3. Zilvertje zegt:

    Tuinbouwertje, dankjewel, wat een fijne tip geef je me, ben ik heel blij mee.

  4. Tsja, de mens is zichzelf de afgrond in het duwen.

  5. Zilvertje zegt:

    Antoinette, erg hè en we kunnen er niks aan doen, voel me zo machteloos en boos.

  6. Boven op de aarde? Moesten ze niet iets onder de aarde?
    Ik heb verder geen verstand van boerenkool want die eet ik niet.

  7. Annet zegt:

    Ook zaad van de Bolster is zuiver. En met het Zilverkeurmerk gaat dit natuurlijk heel goed! Je kunt ook nog paksoy zaaien, heel makkelijk (vanaf half augustus) en ook makkelijk: veldsla…(die is van het gedicht van Kopland: maar jonge sla) wacht ik zoek het even op….

    JONGE SLA

    Alles kan ik verdragen,
    het verdorren van bonen,
    stervende bloemen, het hoekje
    aardappelen kan ik met droge ogen
    zien rooien, daar ben ik
    werkelijk hard in.

    Maar jonge sla in september,
    net geplant, slap nog,
    in vochtige bedjes, nee.

    Rutger Kopland ©

    Ellendig van Hyves!
    Lieve groenten van Annet~)

  8. Zilvertje zegt:

    Kitty, heb eerst een laag aarde in de bak gedaan en die vochtig gemaakt, daar de zaadjes op en toen heb ik ze heel voorzichtig toegedekt en toegezongen met handjes aarde en een fluwelen stem. :^) Ze moeten nu kiemen, mmmmmmmmmmmmmmmm tis lekker hoor, ik heb het water al in mijn mond, vooral vers uit eigen afwasbak. :^)

  9. Zilvertje zegt:

    Annet, je bent een kenner, dank voor de tip, ja, wat een lief gedicht hè, is ook mijn lievelingsdichter, we hebben wel eens een gedicht van hem besproken bij de dichtclub en dan zit er zoveel in, net groenten en fruit, allemaal goede dingen voor de geest en zo.

  10. kitty zegt:

    Klinkt goed!
    Ik heb liever spinazie 😉
    Ik gun je een hele lekkere boerenkool!
    Moet je ze later nog eens verplanten?
    Boerenkool is behoorlijk groot.

  11. Gleen zegt:

    Misschien is deze site van uw gading: http://www.non-hybrid-seeds.com/

  12. Di Mario zegt:

    Kruiden is zo lekker. Die heb ik ook.

    Love As Always
    Di Mario

  13. Annet zegt:

    Hoop dat Hyves gauw weer in orde is….de verbinding….
    Welterusten alvast X X X

  14. Aad Verbaast zegt:

    Goeie actie van je. Nog even en je kan alles uit eigen tuin halen. Lijkt me de aangewezen weg.

  15. Zilvertje zegt:

    Kitty, ja, ik denk dat is wel moet verplanten, ik houd je op de hoogte. Stamppot kan lekker zijn hoor! Gleen, dankjewel ik ga kijken!

    Di Mario, wat leuk, ik ga dat ook proberen, maar eerst de kool, denk dat ik daar niet zo veel aan kan verpesten.

    Annet, ik ga het vanavond weer proberen. xxx

    Aad, ja, dat zou heerlijk zijn, maar wat me denk ik nekt is de grote van de tuin en de tijd, straks ben ik weer van huis van 5 tot een uur of 8, lange dagen en dan moet ik alles bij thuiskomst nog doen, maar ik ga het proberen.

    Allemaal bedankt voor het komen, vind ik lief en leuk.

Plaats een reactie