Het leven begint duur te worden.

Trots op mezelf!

Lopend door de supermarkt zie je dat er elke dag wel weer dingen duurder zijn geworden, als voorbeeld, de chocoladehageltjes, de rijst en de spaghetti, de macaroni en de groenten is het hele jaar al peperduur.

Het valt me op dat minder gezond eten steeds goedkoper wordt, voor minder dan 40 eurocent koop je diepvriesspinazie en een doos met diepvrieshamburgers, met een stuk of 12 van die bevroren schoenzolen kost rond de twee euro.

Maar die dingen koop ik niet, ik heb juist vorig jaar mijn grote koelkast ingeruild voor een kleintje, want ik kende mezelf, ik sloeg iedere aanbieding in en mijn koelkast maar koelen en daar komt bij dat ik geen idee heb, wat ze met dat tot ijs bevroren eten hebben gedaan en je kunt het ook niet meer wassen, of wast u een deelblokje spinazie wel?

Ik doe nu mee met elke gratis actie, voorheen dacht ik: zonde van mijn tijd, maar nu heb ik toch in een korte tijd een gratis pingpongset opgespaard en een potje bellenblaas, ja, ik hoor u al denken wat moet ze daar nu mee, haar jongste kinderen zijn al pubers. Maar goed, ik kan het cadeau doen aan iemand. Ook heeft mijn supermarkt acties met kraskaartjes, je krast het openen het product dat er staat mag je gratis meenemen, en dan heb ik het over producten als koffie, shampoo, dieren eten, aardappeltjes enz.

En zo probeer ik de kosten te drukken en ik heb de: ik hou me zelf voor de gek truc. Ik haal van alle vleesproducten indien deelbaar, een deeltje af en vries het in, bv als ik met gehakt lasagne maak, dan haal ik een klein handje gehakt uit het pak. Dit gebruik ik, bv als ik weinig eters heb of voor balletjes in de soep, of noem maar op, als ik kippenkarbonaadjes heb en ik heb er genoeg voor die avond, dan vries ik wat te veel is in, voor bv het maken van soep. Het zijn maar kleine porties dus dat past makkelijk in mijn kleine koelkast en voor onverwachte gasten of weinig eters aan de tafel, is het zeer handig.

Verder eet ik zelf geen vlees, maar dat heb ik u al uitgelegd in mijn boerenkoolproject en dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor mezelf en mijn portemonnee.

Als laatste in deze duurder wordende tijd, eet ik altijd dingen die in de aanbieding zijn of afgeprijsd en koop grote acties alleen als het niet kan bederven, ik heb nu bv wel 12 pakken koffie in huis, de grote verpakking, want ik weet de koffie wordt heel duur en nu was er een aanbieding, bespaarde 2,50 op twee pakken. Dus reken maar uit!

En natuurlijk is alles zelf maken niet alleen lekkerder, maar vaak ook goedkoper en zo kom ik nu een half jaar door, zonder dat ik veel te besteden had. Maar mijn nieuwe klus begint spoedig en dan komt alles weer goed.

Want ja, de rekeningen blijven gewoon binnenkomen, twee kinderen op de middelbare school, twee maal 250 euro voor september betalen, plus een lijst met benodigdheden. De belasting die maar blijft innen en de kinderen die harder groeien dan mijn boerenkoolproject, dus bijna elke maand zijn er nieuwe dingen nodig.

Maar ik klaag niet hoor, ik ben hartstikke trots op mezelf dat ik nu al jaar 14 in ga van helemaal zelf voor me gezin zorgen, een ouder, een inkomen, ben wel erg moe, altijd eigenlijk wel, maar de trotsheid overwint.

Dag allemaal!

Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

23 reacties op Het leven begint duur te worden.

 1. Roberto la Verita zegt:

  Ja Zilvertje,en dan te bedenken dat we staan aan het begin van een lange weg,
  Ik wens je veel wijsheid toe,en niet tevergeten “Geluk”,in de loterij.
  groet Roberto

 2. Drikus zegt:

  Je ben net Zeeuwsmeisje ons bien zunig geen cent te veel hoor.
  Maar je heb helemaal gelijk hoor af en toe schrik je je een hoedje de ene keer zit er nog wat in je knip en voor je het weet moet je weer pinnen.
  En jij mag je terecht trots voelen.

 3. Zilver, zo is het, alles wordt duurder, maar diepvriesgroenten zijn heel goed hoor. Ze worden heel vers verwerkt, terwijl zogenaamde verse groenten vaak al dagen oud zijn. Oja er onkruid tussen de spinazie zitten, maar als dat zo is, is het een goed teken:-)

 4. tiekje zegt:

  ik ben ook een koopjesjager hoor
  neem het liefst ook de kilo-knallers mee
  en dan thuis overpakken naar kleinere porties want als je maar met twee bent heb je geen kilo nodig
  en als ik soep maak (wel vers) altijd veel om ook wat in te vriezen .
  en tegenwoordig koop je de groenten in blik ,pot of diepvries goedkoper dan vers.
  ook wel makkelijker ook als je eens onverwachte visite /mee-eters krijgt.
  ik schrok me ook rot toen ik op de kassabon zag dat een zak aardappels me 6,10 euro kosten
  denk erover om toch maar meer met rijst en mie te gaan doen.
  geen conimex maar een goedkoper eigen merk scheelt al gauw een paar dubbeltjes op het zakje droge groenten voor je indische keuken.
  ik kook dit ook meestal voor een dag of drie , de vriezer in en het gemak van even opwarmen is er dan ook nog eens bij.
  mijn winkels zijn tegenwoordig Aldi en Liddl waarom duur als goedkoop net zo geod smaakt.
  en snack’s ach daar doen wij eigenlijk niet zo aan
  ik bak liever zelf een stel appelflappen zo genieten wij toch van iets extra’s.

 5. Daar mag je met recht trots op zijn!
  Dus…je bent een koffiehamsteraar!
  Aangezien ik de enige ben die thuis koffie drinkt, heb ik onlangs een koffiepadmachine van de Hema gekocht. Een pad kost 5 cent. Dat vind ik niet duur.
  Er is wel eens onderzoek naar gedaan. Vitamines in vers of diepvries/potgroente. Er is geen gigantisch verschil.
  Het is wel bekend dat biologische groente wat meer voedingswaarde heeft. Goed voor je boerenkool dus! 😉

 6. Zilvertje zegt:

  Roberto, ja, wat zal de tijd ons brengen, ik ken iemand die heeft twee maal de staats gewonnen, een maal een miljoen en later met zijn personeel samen een miljoen, niet te geloven hè, het was een vriend van mijn vader.

  Dank Drikus.

  Antoinette, ja, gelukkig zijn zij die nog onkruid zien! Hahahah

  Tiekje, ik kan nu haast niks meer invriezen, ben van een dubbeldeurs Bosch naar een mini koelkast gegaan, ik doe het alleen nog zoals ik beschreven heb en ik let ook erg op de prijs, zo is bij ons de sambal in een klein potje goedkoper dan en grote pot als je het omrekent naar gewicht. Ja, aardappels die zijn soms zo duur, als ik een auto had zou ik ze bij de boer halen, dat scheelt, wij doen nu ook meer rijst en zo, maar wel jammer, ik houd wel van een lekkere pieper.

  Nee, wij bakken ook zelf en aan snackbar doen we niet, of als iemand het op zijn verjaardag kiest, maar die boel is zo vet en klef, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Dag Tiekje, vind het zo leuk, dat je komt, ben je ook van de VK-bloggers naar hier gekomen, ik herken mensen nu niet meer, sommige hebben een andere naam

  Kitty, zo een die koffie maakt en thee en melk opschuimt en waar je ook losse koffie in kan doen?
  Nee, laat mij maar grote hoeveelheden kopen, ik drink alleen maar koffie of thee of water of melk.

 7. ramireziblog zegt:

  Weet je wat ik altijd een beetje krom of oneerlijk vind? Als je niet zo op geld hoeft te letten en er is een aanbieding, dan koop je gewoon een hele vracht tegen een leuk prijsje. De mensen die weinig te besteden hebben kunnen dan ook wel iets profiteren, maar hebben waarschijnlijk niet voldoende geld in huis, of opslagruimte, om gelijk voor een half jaar in te slaan….

 8. Annet zegt:

  Tomaat in blik daarmee kun je een heerlijke saus (én soep maken) voor over de pasta.
  Heel simpel met gebakken ui en oregano en wat kaas en knoflook.
  Ik maakte saus voor drie dagen en en dat trok lekker in de macaroni en spaghetti…
  Maar voor mij geen pasta meer…..(ivm met dieet, stond op Hyves)…
  Diepvries is prima en ingeblikt ook. Don’t worry….

  Bij de C1000 hebben ze altijd aanbiedingen…tot nu toe…..

  De aarde moet veel maagjes voeden….teveel misschien….
  Maar er is ook overvloed b.v. in de moestuin nu.
  Zilver ik zie dat je moe bent maar dat schijnt in de lucht te hangen….

  Ik ga even kijken of H. nog leeft…hij ging even liggen en zou nog gras zeisen
  voor het peerdje….

  Lieve dromen voor jou….

  Kus van Annet

 9. Di Mario zegt:

  Je mag ook trots zijn op het opvoeden van je kids. Niet iedereen kan dat. Of je nou met zijn twee bent of met meerdere.

  Love As always
  Di Mario

 10. Terrebel zegt:

  Het valt inderdaad niet mee. Zeker niet als alleenstaand ouder. Dan is er namelijk ook maar één inkomen. Goed, mijn tienerzoon heeft zijn folderwijk à 7 euro per week maar toch…Af en toe zijn zijn zusjes hier een weekend en die willen ook wel’ns wat lekkers. Gelukkig woont mijn moeder dichtbij; daar eten wij gezellig één keer per week en de volgende dag hoeven wij zelf niet te koken omdat zij “per ongeluk” te veel gekookt heeft…;-) De schat!

 11. Zilvertje zegt:

  Rami, ja, dat is zo, maar het is ook niet voor ons kopers, maar het zijn lokkertjes, zodat de winkel meer klanten krijgt.

  Annet, leeft hij nog?

  Di Mario, ja, dat is een lieve reactie, dat is ook een hele klus.

  Terrebel, lief van je moeder! Gelukkig kan ik redelijk goed verdienen als ik werk heb of kan werken, maar soms kan ik gewoon niet werken of is er geen werk voor mij en dat maakt het lastig. Ik zal ff kijken of ik ook bij jou op “visite” kan komen.

  • gusbolden zegt:

   Ik weet niet Zilver. Ik ben er mee opgehouden, de hele tijd aan de portemonnee te denken.
   Maar, ik heb geen kids om te onderhouden. Dus ja, dat kost poen. Toch, doe dat niet te vaak, op het randje etenswaar kopen. Diepvries en blikgroente is net zo gezond als vers.
   Slim om die koffie alvast in te slaan, want met cacao wordt het inderdaad veel duurder.

 12. Zilvertje zegt:

  He Gus, duur hoor kinderen,ja, als ik werk heb gaat het prima, maar ik heb niet altijd werk en mijn hypotheek is niet mis, dat moet ik elke maand boven water halen.En dan die belasting, die komen altijd deze tijd van het jaar geld terug vragen, hoe krijgen ze het voor elkaar. Maar goed, ik klaag niet hoor, maar het valt me gewoon op, dat ik slim moet zijn om alles te regelen. ( ik bepaal mijn eigen salaris )

  Ben niet dol op blik, maak gewoon alles zelf, is veel smaakvoller.

  Ja, ben superblij met mijn koffie, kan ik heel lang mee doen en ik bel op mijn mobiel gratis, vergeet ik nog helemaal in mijn stukje te schrijven, bij elke 15 euro en bij actieproducten krijg ik belminuten.

  Mobiel bellen doe ik zelden, maar is wel handig als ik werk en ik moet even naar huis bellen, of als de trein niet meer rijdt en de supermarkt betaalt, nou is dat niet enig?

 13. cor3306 zegt:

  ik heb zowiezo een bloedhekel aan boodschappen doen

 14. Aad Verbaast zegt:

  Goed gedaan. Nog een tip voor je: in de supermarkt liggen de goedkoopste producten helemaal onderin de schappen. Je krijgt er een stijve nek van, maar dat scheelt heel veel euro’s.
  Ik kende iemand die daar een meesteres in was. En presteerde het met een overvolle kar bij appie ‘slechts’ 40 euro te hoeven afrekenen.

 15. Ik kan er geen losse koffie in doen.
  Melk opschuimen heb ik wel eens gedaan maar vind ik te omslachtig.
  En het lukt niet zo goed als bij de professionele horecamachines.
  Maar de koffie smaakt prima. Het water wordt onder druk door de koffie geperst.
  Als ik een grote hoeveelheid koffie in eens nodig heb maak ik fairtrade oploskoffie.
  Dat is echter alleen bij de cursusgroepen van Ton. Hij geeft namelijk les in de woonkamer.:)

 16. Drikus zegt:

  Hoe was de afscheids avond van Blanca?

 17. Zilvertje zegt:

  Cor, ik heb hekel aan mijn weinige tijd, maar boodschappen doen, vind ik zo leuk.

  Aad, ja, klopt, ik leerde het vroeger van mijn moeder en ik heb het altijd doorverteld, het aparte is, dat mensen die echt haast geen drol te besteden hebben, het vaak niet weten.

  Drikus, was zo leuk, was een hele lange zit, maar de musical was geweldig.Weer een periode afgesloten.

 18. Drikus zegt:

  En nu op naar de middelbare school.

 19. Je mag terecht trots zijn.
  Super!!!

 20. Zilvertje zegt:

  Dankjewel Leidseglibber!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s