Steentjes schoppen deel 3

IMG-20150716-WA0004

De grote slurf ( pik )

De avond met Tante Tiny was heel knus, de jongens genoten van al het lekkers, omdat de meeste enorm in de groei zaten en te weinig hadden aan het eten wat ze van het huis zelf kregen, vielen ze aan als hongerige aasgieren. Tante begreep dat en bedacht dat ze voortaan beter voedzame dingen kon meenemen en dingen waar ze echt iets aan hadden.

Salomon zat op een zwembandje, zijn drol was zo hard en groot geweest, dat het zijn poepgaatje had uitgescheurd en er een kleine aambei was te zien. Tante had vreselijk te doen met deze jonge mensen, deze harde ontlasting duidde op spanning, te kort vezels in het eten en te weinig vocht en mogelijk nog meer oorzaken, waar ze liever niet bij stilstond, als ze bij de jongens was, wilde ze genieten van het moment.

Ze bedacht dat ze mogelijk een dag extra moest komen en dan met de jongens moest gaan koken, dan konden ze dat goed leren voor later en daarna gezond en voldoende eten, ze zou het bespreken met de Stichting en met het huis van de jongens, ze zou veel vliegen vangen in een klap.

De jongens genoten van de film van een ruimtewezen, dat zo lelijk was, dat het zijn eigen spiegelbeeld niet aan kon zien, maar eenmaal op aarde, bleek hij het uiterlijk te hebben van een lief poesje en alle kinderen die hem zagen werden dol op hem en hij kreeg allemaal aaitjes en lekkers en liefde.

Aan het einde van de film sprak tante over de wending in de film, dat het ruimtewezen eerst werd gehaat en later werd tot een kleine filmster. Tante benadrukte met klem, dat dit heel vaak voorkwam, eerst zien mensen alleen maar dat je arm bent, of eenzaam, of lelijk, maar de juiste mensen kijken daar allemaal doorheen en zien je mooie hart en je goede bedoelingen en die hemelen je dan zo op, dat je, je voelt als een koning, een geliefd kind of mens en de jongens zuchtten diep, ze begrepen de boodschap, later zouden er meer Tante Tiny’s op hun pad komen, het gaf hun perspectief, gaf lucht, gaf hoop.

Tante vroeg aan Salomon, of het al weer ging met zijn achterste en schrok van zijn antwoord. Hij vertelde haar op fluistertoon dat het nu wel weer ging, maar dat hij bang was dat het weer zou gaan scheuren als John avond- en nachtdienst had. Tante vroeg waarom dan? Het muntje was nog niet gevallen bij tante. Nog zachter en grillend en bibberend vertelde Salomon, dat grote John elke avond als hij dienst had, hem uitkoos, om met zijn grote slurf hem te temperaturen, Tante zelfs als ik helemaal niet ziek ben, soms moeten we hem in de mond de temperatuur opnemen, maar vaak doet hij het bij mij in mijn kont en dat doet zo een pijn.

Tante had wel eens een vermoeden gehad, maar vond toen haar eigen gedachte belachelijk en pervers, maar nu die kleine lieve Salomon, met die goudeerlijke bruine ogen al trillend dit op lispelde, werden haar ogen nat van de tranen, ze trok de kleine man naar zich toe. Salomon, sprak ze rustig, we gaan hier een einde aan maken, geloof je me? Want dit mag niet! Tante belooft je, dit gaat nooit meer gebeuren!

Deel 1 Huilend hart.

Deel 2 Buikpijn.

Zilvertje.

Foto: Op weg naar Annemieke in Purmerend, van Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Steentjes schoppen deel 3

 1. Dirk zegt:

  Je ben goed op dreef.

 2. Zilvertje zegt:

  Nou ik hoop eigenlijk dat iemand het ook mooi vindt.

 3. Rob Alberts zegt:

  Ja, op de een of andere manier weet jij gruwelijke dingen mooi op te schrijven.

  Vriendelijke groet,

 4. logbankje zegt:

  Tante is wel begaan met de jongens, goed dat ze ze wil helpen. Hans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s