De verstofdoekte huisvrouw. Deel 5

IMG-20170206-WA0000

Deel 5 Onrust op school.

De teamleider en de voorzitter van haar vakgroep zaten bijeen in het kantoortje van de examencommissie. Jans was NIET op school gekomen die dag en het gekke was, Jans was er ALTIJD. Ja, ALTIJD geweest. Vaak al als eerste, dan maakte ze het schoolbord schoon, dan sopte ze de tafeltjes van haar leerlingen, omdat ze overtuigd was dat een schone omgeving ruimte geeft om te leren. Ze deed dan alle computers aan en zette op het digibord de lessen en de materialen klaar die ze wilde laten zien. Las de logboeken van de leerlingen om maar goed beslagen ten ijs te komen, luchtte de klas en stond stipt om half negen klaar bij de deur met een hand en een goed woordje en een oplettend oog voor al haar leerlingen en nu was ze zonder afmelden NIET gekomen.

Haar man werd gebeld, maar die man wist ook niks, Jans haar mobiel gaf geen krimp en navraag bij collegae gaf ook geen opheldering. De directeur werd er bij betrokken en hij belde op zijn beurt, wederom de man van Jans. “” Maar heeft u de politie al ingeschakeld, want dit is wel ernstig, ik wil u niet bang maken, maar straks ligt Jans ergens aan de kant van de weg!””

De directeur hing ontstemd op, wat was dan voor een man? Die man van Jans, was dit ontreddering, of was hij getroffen door een beroerte of dementie? De directeur regelde vervanging voor de klas van juf Jans en kwam voor aanvang van de lessen uitleg geven over de situatie en vroeg de geschrokken leerlingen of ze mogelijk iets wisten van hun Juf. Maar nee, verslagen zaten de leerlingen rond te kijken, allemaal bezig met hun eigen gedachten, Juf was geliefd.

In het huis van Jans was het een chaos, de oudste zoon had geprobeerd een ei te bakken, maar het ei was uit de pan gevlogen nog voor het een platte pannenkoek was en lag op de grond te glibberen en die jonge man, probeerde het met zijn blote hand op te pakken, maar dat lukte niet. De dochter die weer eens met een enorm humeur was wakker geworden, schreeuwde dat ze eiste dat er koffie op haar kamer werd gebracht en na het opvegen van het ei, besloot zoon een pak koffie naar boven te brengen, want daar had zijn erwtenzusje vast niet van terug.

Zilvertje.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

17 reacties op De verstofdoekte huisvrouw. Deel 5

 1. Hoop dat het ei toch gesmaakt heeft. Wat zou er toch gebeurd zijn met Jans? Ze kan toch niet zomaar weg zijn zonder iets te laten weten! Maar wachten op deel 5. Zit helaas niets anders op.

 2. logbankje zegt:

  Ja, Jans was er altijd, eerst de school dan de rest van haar leven.
  Maar haar aanwezigheid wordt pas gewaardeerd als ze er niet meer is.
  Echt de onrust die een school projecteert, net als dat er nu zoveel leerkrachten ziek zijn, geef ze maar een griepprik is goedkoper.
  Maar naar thuis wordt niet gekeken, slimme zoon met het pak koffie. Hans

 3. Matroos Beek zegt:

  Ik ben benieuwd naar het vervolg… spannend…!

 4. Harrij Smit zegt:

  Erwtenzusje – als verwijzing naar prinses op de erwt? Mijn sympathie gaat al helemaal uit naar Jans – wat goed dat ze zichzelf uit die erwtenpuree hielp ontsnappen…

 5. Zilvertje zegt:

  Goed, je mag hem lenen! :^)

 6. Pingback: De verstofdoekte huisvrouw, deel 6 En wie mis je dan? En wie mist jou. | Het straatje van Zilvertje.

 7. Pingback: De verstofdoekte huisvrouw, deel 7 een begin van rust in het hoofd. | Het straatje van Zilvertje.

 8. Pingback: De verstofdoekte huisvrouw deel 8 Een lijk in de tuin? | Het straatje van Zilvertje.

 9. Pingback: De verstofdoekte huisvrouw deel 9 Het samenkomen van zaken. | Het straatje van Zilvertje.

 10. Pingback: De verstofdoekte huisvrouw. Deel 10 De “kuren” van Jans | Het straatje van Zilvertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s