Het weekend.

20180112_163037

Heb deze week heel wat uren doorgebracht bij mijn moeder en gesprekken gehad over mijn moeder, momenten om te koesteren. Maar ik ben nu wel erg moe en ik heb net weer afscheid genomen en als er zich geen gekke dingen voordoen, dan ga ik het weekend niet heen, ik ga zondag naar mijn oudste zoon, Nico, die woont in Dijk en Duin het voormalige Duin en Bosch. Ik moet altijd goed zorgen dat wat er ook gebeurd, hij er niet bij in schiet, want hij vindt het zelf moeilijk om te reizen en mogelijk kan het ook niet altijd gezien zijn toestand, dat kan elke keer weer anders zijn. Mijn broers nemen het weekend de visites van mijn moeder over en haar tulpen houden het nog wel een weekje en haar plantjes heb ik allemaal weer een slokje water gegeven. Haar boodschapjes gedaan, klein beetje maar want ze woont in een woongemeenschap van oude mensen die dementeren en wordt heel goed verzorgd.

Maar ik ben moe en het huis is een enorme klerebende en dan volg ik maar de raad op van mijn moeder: Zorg dat je salontafeltje en eettafel schoon en fris zijn met een bloemetje er op, dan lijkt je hele huis opgeruimd, wat bleek in de wc en lekker koken, dan hoor je niemand klagen.

Dus na de Quinoa van gisteravond, ga ik straks rijst maken met veel groenten, op de markt had ik van de week zoveel lekkere groenten voor een appel en een ei, daar eten we de hele week van en het is zo gezond, lekker veel ui er bij en knoflook.

Mijn fiets heb ik gister weer opgehaald bij de maker en hij fiets weer als een zonnetje, kreeg een nieuwe achterband, want die werd gevaarlijk, nieuwe handremmen en mijn versnelling werd gemaakt, mijn slot is gesmeerd en ik voelde me net een vliegende Zilver, zo hard ging het. Ik heb de hele week alles lopend gedaan en een teentje is er nu slecht aan toe, maar dan heb ik ook erg veel gelopen, uren op een dag en ik kan alleen maar dankbaar zijn, dat ik nu weer kan lopen zonder krukken, zonder steuntje aan een arm  van mijn kinderen en zulke lange stukken die ik nu afleg. Dat zielige teentje geneest wel weer, het is een geknapte blaar, omdat ik altijd met blote voeten in mijn laarzen ga, dat vind ik lekker!

Mijn haren zitten weer in het gareel, want ik heb mijn hoofd lekker laten verwennen bij mijn lievelingskapster en als ik straks met een dekentje op de bank zit met mijn nieuwe boek uit de bieb, dan kan de hele wereld ontploffen, maar ik knor dan van geluk.

 

Fijn weekend allemaal en ik heb nog heel veel te vertellen en te schrijven, maar nu even niet.

 

Zilvertje.

Advertenties

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

12 reacties op Het weekend.

 1. Hans zegt:

  Je moet je tijd verdelen over wie je lief zijn, gelukkig heb je ook broers die moeder bezoeken.
  Goede raad van je moeder, als je druk bent is het heel anders dan als je lui op de bank ligt.
  Heerlijk weer een fiets die fietst als een zonnetje en je haren in de wind. Hans

 2. Zilvertje zegt:

  Ja, ben nu echt moe, ik val steeds in slaap, mijn boek kan ik niet lezen, ogen te doe, ik luister radio en kijk tv.

 3. Dirk zegt:

  Fijn dat je weer uit de voeten kan, en het allemaal wat vrolijker zie.
  Voor jou ook een fijn weekend.

 4. burroholanda zegt:

  Mantelzorg is een van de grootste oorzaken van burn-out. Pas op jezelf!

  • Zilvertje zegt:

   Ja, zal ik doen, dank. Ik wist dat niet, ik weet wel, dat ik in de jaren dat mijn moeder een jaar in het ziekenhuis lag en er elke dag heen ging, uur heen op de fiets en uur terug op de fiets, uitgeput was, ik werkte toen in de Bijlmer en had lange drukke dagen op school, maar ik was in de vakanties helemaal op.

 5. Matroos Beek zegt:

  Geniet nu maar van een welverdiend ontspannen weekend. Lieve groet x

 6. Hilde zegt:

  Wat een gouden raad van je mama, die zelf hulpbehoevend is en toch nog denkt aan het welzijn van haar dochter. Ik wens je een mooi me-weekend toe, lekker wegduiken met een goed boek onder een fleece dekentje. Heerlijk!

  • Zilvertje zegt:

   Dankjewel, de rust is heerlijk, al moet ik denk toch straks nog even kijken, het gaat weer mis. ja, ik koester veel momenten waarin ik leerde van haar, al was het niet allemaal goud wat er blonk, in de zeef van de tijd, is gelukkig het mooie blijven hangen

 7. gemma1952 zegt:

  Een gezellig weekend en vertroetel je moeder maar. Ik wou dat ik mijn ouders nog had.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s