Kommetje soep.

IMG-20150627-WA0001

 

Het was al dagen koud en guur weer en je zou dan denken: werkmanen mogen dan lekker bij de kachel thuis blijven, maar nee, het leek wel of die tijd al jaren over was, vaker zag je dik ingepakte mannen ploeteren bij een gat in de weg of bij een kastje met elektronica.

Mijn tante Geertje zag die dag dat twee mannen schepten in een gat in de aarde, klinkertjes lagen op de kant. Af en toe zag ze de mannen in een busje zitten, warmden ze zich vast op. Ze maakte een pannetje soep, lekkere verse soep en ze haalde wat boterhamen uit de vriezer en zette een pot verse koffie. Op haar grijze muizen sloffen en dik ingepakt liep ze naar het gat in de aarde en bood de mannen een warm plekje aan in haar huis.

Die dag had ze twee glunderende ruwe bonken in huis, ze genoten van de knusheid en de warme soep, ze hapten in de boterhammen en op het einde van hun werkdag toeterden ze hard naar het huisje van mijn tante Geertje en hingen zwaaiend uit de raampjes.

De zomer er op werd het erg warm en wie denk je dat er aan de deur stond van mijn tante Geertje? Die twee ruwe bonken. Ze hadden vakantie en omdat het zo heet was, kwamen ze tante ophalen voor een ritje naar zee. De zee waar ze zo dol op was, maar nooit meer naar toe ging, omdat haar benen niet meer zo goed wilden. Had ze dat mogelijk verklapt in de winter?

Die dag werd tante Geertje rond gereden over de vloedlijn in een dikke bandenrolstoel en at ze in de Deining een heerlijke maaltijd, dronk ze een wijntje in de avond en zag de zon in de zee zakken.

Elke verjaardag vertelde ze dit verhaal en elk jaar kwamen die stoere bonken op haar verjaardag. En op de dag dat we tante begroeven, hielden de mannen een mooi woordje en ze bedankten tante omdat haar liefde hun leven voor altijd had veranderd, ze deden elke zomer vrijwilligerswerk bij ouderen en hun leven had nog nooit zoveel kleur gehad.

 

Zilvertje.

Advertenties

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Kommetje soep.

 1. Matroos Beek zegt:

  Wat een mooi verhaal!
  Straatje van Zilver… ook mooi. Ik ken een straat die zo heet ‘het Zilverstraatje’… ergens in Oost-Vlaanderen (B).

  • Zilvertje zegt:

   Dankjewel. In de Zaanstreek hebben we een Zilversteeg en het bord met Zilvertstraatje kreeg ik ooit van iemand, zo een echt straatnamenbord, maar helaas toen de schuur werd gesloopt ben ik het vergeten van de deur af te halen, daar had ik het gespijkerd.

 2. logbankje zegt:

  De liefde en zorg van tante Geertje gaf haar zoveel meer terug dan ze ooit had verwacht. Hans

  • Zilvertje zegt:

   Ja, klopt! Dit verhaal heb ik aan jou te danken, ik zat de hele dag maar te denken, kon ik hem maar soep mailen en zo kwam dit verhaal, ik schreef op kommetje soep en zo kwam het verhaal vanzelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s