Tijd om te gaan.

IMG_0620

“Kunt u dadelijk komen, uw moeder is vannacht heel ziek geworden!”

Die nacht viel er een ster op haar kussen, ze droomde van vroeger, hoe haar vader haar optilde en een heel rustig een rondje liet draaien om de hele hemel te zien. “Mag ik al die sterren plukken papa?” Papa knikte en vroeg haar wel, er nog wat over te laten voor andere kinderen. Moeder wenkte, dat kon vader niet zien. “Papa, mag ik weer naar beneden? Mama roept ons. “Behoedzaam zette vader zijn kleine meisje weer op haar beentjes.

Moeder had soep gemaakt, haar lievelingssoep en de geur hing in de woonkamer. Ze pakte het kommetje aan en voelde hoe heet het nog was…..”Bij het oortje pakken lieverd, het komt zo uit de pan!”

Ze genoot van de warmte, de gezelligheid en de aanwezigheid van haar ouders. Ze nam een hapje soep en stikte bijna in een balletje, vader nam haar in een greep en het balletje kwam er weer uit, met traantjes in haar ogen bedankte ze haar vader. Haar ouders knuffelden eens flink met haar en op dat moment kwam er veel licht en ging de hemel open.

Ze zwaaide nog met haar oude rimpelige hand naar haar kinderen, die aangedaan naast haar bed zaten. Haar oudste zoon had zijn hand op haar voorhoofd en haar dochter hield liefkozend haar hand in die van haar. “Ga, maar mama, ga maar naar je vader en moeder, wij redden het hier wel, we houden van je, dankjewel voor al je lieve zorgen aan ons.”

En daar ging ze, met een grote glimlach, gerustgesteld door haar lieve ouders. Ze hadden haar opgehaald, ze wisten de weg al.

 

Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

7 reacties op Tijd om te gaan.

  1. Mooi, hier kan ik niets meer aan toevoegen.

  2. Dirk zegt:

    Ik wordt er stil van.

  3. logbankje zegt:

    Krijg een brok in mijn keel, net of ik mijn moeder weer zie in haar laatste uren.
    Dacht even dat je moeder was gestorven. Hans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s