En als ze komen…….

1maartkrommeniezomaar9sv (2)

En als ze komen…….

Het begon allemaal op die herfstige dag bij de Provincialeweg op het fietspad, naast het treinstation, er stond onhandig een vuilniswagen geparkeerd, mensen in regenpakken reden er mopperend omheen, wat een sta in de weg en zo gevaarlijk. Sommige mensen vroegen zich af, wat die wagen daar deed, het was ongebruikelijk dat daar een vrachtwagen stond, er stond nooit een auto en nu nog wel zo een bakbeest. De mensen haastten zich van en naar het werk en menigeen zou de wagen alweer bij de volgende bocht zijn vergeten, als niet iemand gevallen was naast de wagen, vooral ook omdat die wagen er zo onhandig in de weg stond.

Bloed kwam uit haar knie en uit haar elleboog stak een bot, mensen die respect hadden en waren afgestapt, versperden de weg en wilden de politie en ambulance bellen. Maar uit de vuilniswagen kwam een man, het leek een autoriteit, zoals hij daar stond met zijn gemeentepak aan en zijn flinke maat laarzen. Hij had een barse monotone stem en sprak de mensen toe: “Ja, jullie komen net uit de grote stad vandaan, dus jullie weten het niet, maar alles staakt vandaag, plotseling, politie, brandweer en ambulance, daarom sta ik hier samen met mijn collegae van de gemeente op cruciale plaatsen, wij brengen deze dame wel naar het ziekenhuis. Wie helpt tillen?”

De meeste mensen waren blij met deze oplossing, konden ze naar huis of hun reis vervolgen, tof van die kerel! Het gewonde meisje werd in de wagen gehesen terwijl ze het uitgilde van de pijn. Er wilde nog iemand mee, maar dat stond de kerel niet toe, nee, we moeten snel rijden en weer volgende slachtoffers oppikken!”

De vuilniswagen reed met een bloedvaart weg en sommige mensen kregen een raar gevoel bij het hele voorval, er klopte hier iets niet. Zeker de man die het als een van de eerste niet vertrouwde en met het meisje mee had willen gaan, al was het alleen maar als steun en om haar onderweg in de gaten te houden.

Wordt vervolgd

Deel 1 van een nieuw vervolgverhaal.

Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op En als ze komen…….

 1. An Hendriks zegt:

  Ik lees het šŸ˜‰

 2. Hans zegt:

  Het is zo dubbel, gewond en beschadig en dan heel veel zorg van lieve mensen. Hans

 3. Rob Alberts zegt:

  Ik lees jou verhalen met heel veel plezier!

  Nieuwsgierige groet,

 4. Pingback: En als ze komen…… | Het straatje van Zilvertje.

 5. Pingback: En als ze komen….. | Het straatje van Zilvertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s