Komt mijn woning onder water te staan? Postcodecontrole.

m1dy5f2w2t82

 

De angst voor het water groeit, ik zie dit ook aan de bezoekersaantallen op mijn website op stukjes die gaan over het stijgende water.

http://www.overstroomik.nl/

Mijn huis komt 0,5 meter onder water te staan, dat wil zeggen dat ik nog naar boven kan, maar de stroom zal uitvallen en ik neem aan dat de rioleringsappen ook in mijn huis komen te staan. Mijn huis zal zich denk ik volzuigen en instorten, want mijn huis is meer dan honderd jaar oud.

Wat belangrijke zaken op een rijtje als het water plotseling stijgt: Vlucht ik, of blijf ik? Als ik vlucht, zal ik in een enorme file komen. ( en ik kan niet makkelijk lopen )

Als ik blijf: Hoe maak ik licht? Ik heb voldoende kaarsen en kleine waxinelichtje en een lamp op zon, een Waka Waka. Ik heb voldoende dekentjes en kussentje om ons warm te houden.

Maar omdat we niet kunnen koken, zal ik iets moeten bedenken om toch te eten, stel je voor, geen gas, geen stroom, geen koelkast wat eet je dan? Hoe plas je hoe poep je? Wat doe je als je een arts nodig hebt? Je moet denk ik zo een dag of drie hooguit zelfvoorzienend zijn. Als ik naar de kust vlucht, ben ik veilig, maar dan moeten de duinen niet doorgebroken zijn. Internet is dan ook uitgevallen, nou in elk geval, ik ga een noodplan maken.

Wil je meer weten, opzoeken hoe het is in jouw woonplaats, wil je tips, klik op de link en vul je postcode in, dan weet je waar je aan toe bent. De tips en de pagina met het kaartje van je buurt en van Nederland  zijn echt het bekijken waard.

Zilvertje. alle informatie kan ik niet controleren, dus ik moet maar geloven dat het klopt in kan er niet voor in staan.

 

 

Wat kan een storm doen als?

Welk deel van Nederland ligt onder de zeespiegel?

Stormramp 1953

Advertentie

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

22 reacties op Komt mijn woning onder water te staan? Postcodecontrole.

 1. Maak me nergens druk om, niet alleen woon ik hoog, maar wat komt dat komt.

  • Zilvertje zegt:

   Ja, ik geef je groot gelijk. Ik voel me wel verantwoordelijk om er over na te denken, ik heb mijn oude moeder nog dichtbij wonen en de kinderen bij me thuis, het zal van mij moeten komen.

   • Maar dan nog, je kunt niet voor iedereen verantwoordelijk zijn. en dit is nog maar een van de bedreigingen, er is weer een koude oorlog aan de gang, met Trump en andere idioten aan het roer. De EU staat natuurlijk aan de kant van de VS en daardoor aan die van de rijken. Ondertussen groeit de wereldbevolking nog steeds, terwijl veel gebieden onbewoonbaar worden. Dus waar kun je naar toe, nergens, we leven al in een overbevolkt land. Dit klink niet fijn, maar het is wel de realiteit. in deze eeuw gaan heel wat nare zaken gebeuren en de kans dat het heel veel mensenlevens gaat kosten. maar die hele rijken kan dat niets schelen, die gebruiken de armen gewoon tot ze op zijn.

   • Zilvertje zegt:

    Kan er niks tegen in brengen. Fijn weekend!

 2. dus probeer zo min mogelijk te piekeren en zo gelukkig mogelijk te leven, want het leven gaat al zo snel en niet iedereen wordt honderd.

 3. Rob Alberts zegt:

  Zelfvoorzienend zijn is niet voor iedereen weggelegd.
  Zieken en ouderen zullen het extra zwaar hebben.

  Bezorgde groet,

 4. gemma1952 zegt:

  Ik heb je link bekeken en kom tot de conclusie omdat ik niet ver van de Noordzee vandaan woon, dat mijn woning 1,5 onder water komt te staan. Zandzakken voor de deur neerzetten heeft totaal geen zin. Leuk en belangrijk verhaal overigens.

  • Zilvertje zegt:

   Jeetje, dan krijg je meer water dan hier. Vond de filmpjes wel de moeite waard om te delen en de tips, ik schuif het steeds weg en hopelijk duurt het nog heel lang, of gebeurt het nooit, maar als je al die ellende ziet, dan wil ik er maar liever over nadenken. Ik kan je webglog niet zien, heb je een link?

   De kust van Noord Holland was wel veilig, maar ik woon net te ver het land in.

 5. logbankje zegt:

  De gevolgen van de opwarming zien we over de hele wereld.
  Hier maximaal 1.5 meter onder water, had ik niet verwacht.
  Heb in het verleden met iemand gesproken die de watersnoodramp had meegemaakt.
  hij zei het water kun je niet voor blijven, het haalt je altijd in. Hans

 6. Dirk zegt:

  Mijn straat kom 2 meter onder water te staa.

 7. Ximaar zegt:

  M’n huis staat 50 cm boven NAP. Dat is dan wel een gemiddelde. Als dijken compleet verdwijnen zal er sprake zijn van eb en vloed. Dan heb ik 2x per dag het water eventjes tot aan m’n drempel. Als het echt te erg wordt, dan loop ik hiernaast hetziekenhuis in. Daar zijn meer etages.

  Toch is het onzin om de schuld te geven aan de zeespiegel die 10 cm gestegen is, terwijl we in dezelfde 600 jaar West-Nederland zo’n 400 cm naar beneden hebben gepompt mmet die rotmolens.

  • Zilvertje zegt:

   Het is gewoon een mooi onderwerp en ik heb altijd veel kijkers als dit het onderwerp is. Jij zit zeker op een soort van strandwal, heet dat niet zo?

   Als ik het goed begrijp, zijn er zoveel zaken die zorgen dat we onder water komen te staan en aan veel zaken kunnen we niet eens iets doen, zo hoorde ik onlangs, dat de Noordzee heeft droog gestaan, maar ben vergeten wanneer. Vind het wel jammer dat ik de laatste tijd bijna alles vergeet was ik hoorde of las, aan de andere kant blijf ik me zo wel verbazen. Slaap lekker!

   • Tijdens de ijstijd en we leven nu in een tussen tijd. ook het feit dat een groot deel van Nederland zakt en de mens zelf zorgt dat het nog sneller gaat door water weg te pompen is waar. Nederland is wel goed beveiligd in vergelijking met heel veel andere landen, maar wij mensen zijn zelf de oorzaak van heel veel van onze problemen.

   • Zilvertje zegt:

    Zo als altijd, waar de mens ingrijp wordt het vaak erger.

   • Ximaar zegt:

    Klopt, ik woon op een lager gedeelte van een strandwal tussen Heiloo en Sint Pancras. Op het hoogste punt (ruim 2 meter boven NAP) daarvan staat de Grote Kerk van Alkmaar.

 8. Zilvertje zegt:

  Dan kom ik naar Alkmaar in geval dat, nooit geweten dat hij zo hoog stond, of mogelijk wel, ik heb er wel iets over gelezen bij jou op het weblog dacht ik.

 9. Ximaar zegt:

  Ik meet overingens wel anders/beter dan het ding hierboven. Die hierboven geeft aan dat ik 2 meter onderwater kom. Zelf gebruik ik de algemene hoogtekaart, waarbij je moet opletten dat je niet op een dak van een auto meet:
  https://ahn.arcgisonline.nl/ahnviewer/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s