Het ziekenhuis, deel 15 Toon gaat de zaak zelf onderzoeken.

460W69041024-e1440160035728

Terwijl iedereen druk was met de vreemde moorden te ontrafelen was er een man die het gevoel kreeg dat het hele onderzoek werd tegengewerkt. Hij vond alle mensen van de politie integer en vertrouwde ze allemaal, maar het ging te langzaam, er kwam ook niks naar buiten en op alle vragen waar hij zo graag een antwoord op had willen hebben, leek wel een geheim te rusten. Het was de vader van de jongen die na een ongeluk niet meer te redden was en in het ziekenhuis was overleden. Bij toeval waren ze er achter gekomen dat er organen uit zijn lichaam waren geroofd. Het gekke was, ze hadden in het ziekenhuis niks hoeven stelen, zijn zoon was donor geweest, ze hadden met liefde mogen nemen wat nodig was om een ander mens te redden.

Die vader, grote Toon zag de bron van het kwaad beginnen in het ziekenhuis, grote Toon had het gevoel dat de mensen van de politie te veel ontzag hadden voor het ziekenhuis en al zijn artsen en zich vaak met een kluitje in het riet lieten sturen. De gemiddelde mens in het ziekenhuis, is veel hoger opgeleid dan een man in uniform.

Grote Toon, nam niemand in vertrouwen en had de kleding van de  technische dienst in het ziekenhuis bestudeerd, dagen had hij gebivakkeerd in en rond het ziekenhuis. Hij wist waar hij de schone kleding kon ophalen en hij wist hoe de diensten van de mannen liepen en hun bevoegdheden. Hij kwam de eerste dag van zijn onderzoek binnen in kleding die sterk leek op de kleding van de technische dienst en kon makkelijk en ongezien meelopen met de bezoekersstroom naar het gedeelte waar de schone kleding werd afgehaald en de vuile werd ingeleverd. Het verliep met pasjes, maar op een onbewaakt ogenblik kon hij even naar binnen lopen en nam hij kleding mee. In een wc verkleedde hij zich en daarna liep hij door naar een balie bedoeld voor personeel, de HR balie en daar vroeg hij een nieuw pasje aan, dat was niet makkelijk, want hij moest liegen dat hij zijn pasje kwijt was en dat hij nieuw was, en daarom niet in het systeem stond, maar hij had geluk, er zat een stagemeisje achter de balie die maar wat graag mensen wilde helpen.

Hij kon ongemerkt overal komen, zonder dat men het vreemd zou vinden. Hij besefte hoeveel geluk hij had gehad, dat het vlotter ging dan hij had durven hopen, maar hij had wel het gevoel dat men hem in de gaten hield, waren er camera’s, waren er mensen die achter hem aanliepen? Hij had het gevoel dat hij snel moest werken.

Zilvertje. Foto geleend van Internet.

Deel 1 t/m 14

 

Advertenties

Over Zilvertje

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

12 reacties op Het ziekenhuis, deel 15 Toon gaat de zaak zelf onderzoeken.

 1. logbankje zegt:

  Een mooie foto van de nood stroominstallatie.
  Stelen wordt door mensen gedaan die niet fris zijn.
  De beveiliging van het ziekenhuis is wel lek, zo kon hij mooi naar binnen te glippen. Hans

  • Zilvertje zegt:

   Ja, mooi he, er is zoveel te vinden op internet. het wordt tijd dat er meer bekend wordt, maar het gekke is, dat een nieuwe ontdekking die deze week bekend werd, mooi roet gooit in mijn verhaal, maar goed, ik moet het dan maar een beetje aanpassen, fijne zondag!

 2. Dirk zegt:

  Toon weet van wanten.
  En hou van aanpakken.

 3. Pingback: Het ziekenhuis deel 16 Stroomversnelling. | Het straatje van Zilvertje.

 4. Pingback: Het ziekenhuis, deel 17 mensen naar Mars. | Het straatje van Zilvertje.

 5. Dirk zegt:

  Hou de moed er in T.

 6. Pingback: Het ziekenhuis, deel 18 zwangerschapsverlof zonder baarmoeder. | Het straatje van Zilvertje.

 7. Pingback: Het ziekenhuis, deel 19 De tunnel onder de beddencentrale. | Het straatje van Zilvertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s