Het ziekenhuis. Deel 13 Een druk weekend.

iStock-117144469-870x430

Het feest bij de familie Spoor was raar en abrupt afgelopen, vijf mensen werden gearresteerd op grond van huisvredebreuk, het was eigenlijk een rare reden, maar ze werden verdacht bevonden en afgevoerd naar de verhoorcellen, tijdens de arrestatie bleken ze ook gewapend te zijn.

De vriendinnen van mevrouw Spoor bleven verbouwereerd achter, die spanning van al die agenten die hun wapen hadden getrokken, het geschreeuw en dreigen en dan de teleurstelling, het feest was nog niet eens halverwege en het hoofdcadeau nog niet gegeven.

Die nacht zaten Corry, harige Hertha en Boni bonenstaak, vreselijk te huilen, vrouwen die weinig golven op hun zee waren tegengekomen en een feestje waar ze zich zo op hadden verheugd zien aflopen in een enge film. Maar ze herpakten zich en gingen hun vriendin de jarige job troosten, steunen en helpen met opruimen, Spoor moest natuurlijk weer dadelijk aan het werk.

Het weekend was druk, niemand kon op verlof, de stille agenten die bij juffrouw Timmer postten, hadden gemeld dat ze de deur uit was gegaan met een jampot en niet meer was teruggekomen en de voorbereidingen werden getroffen om de graven te openen van alle voormalige patiënten van het ziekenhuis, te beginnen met die van het laatste jaar, min kleine Toon, daarvan was al bekend dat zijn organen geroofd waren. Het weekend was overvol voor alle agenten, ze maakten en hoorden dingen die ze niet hadden kunnen dromen, in dit dorp, was al tientallen jaren niks schokkends gebeurd of je moet het hebben over de in brand gestoken auto van mijnheer pastoor, maar na enig speurwerk bleek dat om een wraakactie te gaan. Mijnheer pastoor was in de jaren zestig in de fout gegaan en had het houden van zijn kudde wel erg letterlijk genomen, vooral de jonkies in de kudde. Het duurde een tijd, maar hij werd verbannen en moest zitten, al was het te kort voor wat hij had aangericht. Boze tongen beweerden dat hij na zijn  te korte celstraf gewoon weer een parochie onder zijn hoede had genomen……..( God is te goed )

Na het weekend, was het ook einde kerstvakantie en op het schooltje bleef een klas leeg, er was geen juffrouw voor die klas en het werd zeer verontrustend bevonden, want juffrouw Timmer was een vrouw zo mak als een lam die nog niet eens een ongeplande actie zou uitvoeren en nu leek ze van de aardbodem geveegd. Ze was het type vrouw die zelfs voorbereidingen trof voor het laten van een harde scheet, ze ging dan snel op een houten stoel zitten, dan klonk de scheet als een schot, of een harde roffel op een oude boerendeur. Op het schoolplein bleven de moeders veel langer dan anders met elkaar kletsen en ze namen elkaar daarna mee op de koffie om het onderwerp helemaal uit te melken.

Zilvertje. Foto geleend van Saar.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

Deel 6

Deel 7

Deel 8

Deel 9

Deel 10

Deel 11

Deel 12

 

Advertenties

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

9 reacties op Het ziekenhuis. Deel 13 Een druk weekend.

 1. logbankje zegt:

  Er is nogal wat gaande, zelfs het feest valt in het water.
  Het lijkt wel een Spoor na te laten bij de vriendinnen van mevrouw Spoor.
  Dan ook nog de ontspoorde pastoor erbij, het is me wat. Hans

 2. burroholanda zegt:

  Het wordt langzamerhand een zeer bizar verhaal Zilvertje. Ben benieuwd waar het eindigt. Overigens vond ik jouw reactie bij mijn blog erg goed. Helder betoog, waar ik helemaal mee in kan stemmen.

  • Zilvertje zegt:

   Dankjewel. Ja, gek he, ik heb nu bij zo veel vernieuwingen en bijeenkomsten gezeten op het gebied van verplegen en onderwijs, vaak zie ik dat met het oude maar goede weg doet en iets nieuws probeert dat het dan HELEMAAL moet zijn, maar op beide werkvloeren hunkeren de mensen waarom het gaat, patiënt/leerling om goede contacten en genoeg handen rond het bed en rond de leerling. AANDACHT/KWALITEIT.

 3. Pingback: Het ziekenhuis. Deel 14 Het onderzoek naar de opgegraven lichamen. | Het straatje van Zilvertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s