Het ziekenhuis. Deel 10 De vrouw met de hoogpolige snor.

snor 1_thumb_500x324

Naast het ziekenhuis op nummer 9 A drie hoog, daar woonde ze, Juffrouw Timmer, een vrouw met de haakneus en een rank postuur, de melkboer Simon Smuiserdt vond haar een bezemsteel met hoogpolige snor, maar hij kon zich beter schamen, want hij had meer kinderen rondlopen dan er in zijn huis woonde, hij kon wel vijf huizen vullen met zijn nageslacht. Juffrouw Timmer kon zich veilig wanen, ze was niet zijn type.

Juffrouw Timmer had alles prima voor elkaar, een vaste baan op het basisschooltje De Evenaar, een schattige etage, met allemaal mooie meubeltjes en prachtige kleding en bijna elke schoolvakantie een reisje naar een lievelingsplekje. Deze zomer was het Spanje geweest, Andalusië, alleen al bij de gedachten er aan, hoorde ze de vurige gitaren en had ze weer de smaak van heerlijke sherry en olijven in haar mond.

Onder haar woonde een man die werkte voor het Leger des Heils, al zag juffrouw Timmer hem nooit, een vaag figuur met een legerhoedje op, maar wel aanbidder van een stevige neut, hoe dat nou zat wist ze niet, maar sinds hij haar buurman was geworden dacht ze toch anders over het Leger.

De kerst was net achter de rug en Juffrouw Timmer zat in haar comfortabele fauteuil te genieten van haar kerstboom, die voor het grootste gedeelte gevuld was met kerstballen gemaakt door de kinderen van haar klas, ook hingen er echte kransjes in en er onder stond het kleine stalletje dat ze ooit eens zelf geboetseerd en getimmerd had als eindexamenproject op de kweekschool.

De theepot was leeg, haar boek was uit en het nagenieten over het boek was klaar. Als geen ander wist ze dat ze nu wel weer een poosje moet afzien om in het volgende boek te raken, dat kon soms wel een week duren, nieuw boek beginnen, wegdenken, opnieuw beginnen, wegleggen, weer pakken en weer opnieuw, net zo lang tot ook dit verhaal haar zou raken, net zo lang tot ze een rol vond in het boek, die de hare zou worden en ze de hoofdrol had in het verhaal.

Maar zover was het nog niet, dit was een lastig moment, geen kerst meer, nog ruim een week vakantie, geen afspraken, geen plannen en dit jaar met de kerst geen reisje, nee, het was haar niet goed bevallen de kerst thuis, het boek had haar er doorheen gesleurd. Maar wat nu?

Buiten hoorde ze het luid toeteren van een wagen en terwijl ze uit het raam keek, zag ze een grote verhuiswagen parkeren naast de stoep, onder nummer 5. Kreeg ze nieuwe buren? Uit de auto kwam een mens, dat ze op afstand niet kon herkennen als man of vrouw, veel spieren en overgewicht, geboeid, bleef juffrouw Timmer kijken. Ook zag ze een politieauto en dat die van Spoor was, kon ze nog niet weten, maar Spoor had een plan een geweldig plan vond hij zelf.

Zilvertje.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

Deel 6

Deel 7

Deel 8

Deel 9

 

 

 

 

Advertenties

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op Het ziekenhuis. Deel 10 De vrouw met de hoogpolige snor.

 1. burroholanda zegt:

  Je maakt me wel weer nieuwsgierig naar het vervolg

 2. Dirk zegt:

  Volgens mij is het rustige leven van Mjv. Timmer over.

 3. logbankje zegt:

  De vrouw met de hoogpolige snor, hoe kom je erop.
  De melkboer lengde niet alleen zijn melk aan.
  Juffrouw Timmer is niet nieuwsgierig, maar wil wel alles weten. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 4. Pingback: Het ziekenhuis. Deel 11 vaginageur aan de kin. | Het straatje van Zilvertje.

 5. Pingback: Het ziekenhuis. Deel 12 Koelcellen. | Het straatje van Zilvertje.

 6. Pingback: Het ziekenhuis. Deel 13 Een druk weekend. | Het straatje van Zilvertje.

 7. Pingback: Het ziekenhuis. Deel 14 Het onderzoek naar de opgegraven lichamen. | Het straatje van Zilvertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s