Uitkijk aan zee deel 4

IMG-20160827-WA0011

Uitkijk aan zee deel 4

Bij de plaatselijke huishoudwinkel waren de broodbakmachines niet aan te slepen en op straat liep verdacht veel politie. Het dorp was druk met de komende vakantieperiode. Er werden na de winter altijd meer vuilnisbakken geplaatst en alle seizoenwinkels werden opgepoetst, geschilderd en voorzien van nieuwe hebbedingetjes. Terrasjes werden weer uitgezet en de reddingbrigade was bezig nieuwe leden te werven.

De winkel van Karel Koekjes zag er verlaten uit, de zonwering bleef naar beneden en de winkel begon raar te ruiken.

Op het pleintje zat een toerist een krantje te lezen en alles leek bijna vredig, maar hij las het krantje ondersteboven, het was alleen jammer dat niemand het doorhad.

Het was een klein jongetje dat alarm sloeg en net zo lang bleef gillen tot er actie werd ondernomen. Het jongetje was Pierre Kierewiet, een apart kind van elf jaar die altijd erg tegendraads was en vol zat met voelen en weten. Hij was die dag voor hij naar school ging toch even bij de bakker langsgegaan en bij het zien van de gesloten deur was hij verdrietig op het bankje voor de winkel gaan zitten. Hij miste de aai over zijn bol van de bakker en een stukje baksel dat hij altijd kreeg voor hij naar school ging. Hij zat heel stil en zijn wijsvingers hield hij als antennes boven zijn hoofd, dit hield hij heel lang vol en opeens begon hij vreselijk te gillen. De toerist met de krant ondersteboven vertrok met de staart tussen de benen en de in de straat aanwezige politie kwam geschrokken naar de bakkerswinkel.

Pierre was wit, witter dan het meel van de bakker, hij trilde over heel zijn kleine lichaampje en met schokkende zinnen vertelde hij de politie dat de bakker in de kelder lag. Pierre werd ondervraagd, was hij dan naar binnengeweest? Pierre gilde van niet, dat er haast bij was, dat ze moesten opschieten.

De winkeldeur werd weer geforceerd en vier man sterk holden naar binnen en zochten een kelder, had de bakker dan een kelder? Maar in de gevonden kelder was niets te zien. Pierre bleef gillen en een agent uit het naburige stadje haalde Pierre in de kelder en zei geruststellend dat Pierre maar moest aanwijzen waar de bakker was. Hij deed weer zijn wijsvingers in de lucht, lang en was stil, de agenten haalden amper adem en hadden last van een vreemde geur. Pierre zijn ogen rolden en bleven plots hangen op de plaats waar een luik zat, een luik in de vloer half verstopt onder zakken meel.

Zilvertje. Foto Egmond aan zee 2016

Deel 1

Deel 2

Deel 3

 

 

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Uitkijk aan zee deel 4

  1. logbankje zegt:

    Een mooie foto tijdens de brood crises, je ziet de gevolgen van afwezigheid van brood. Hans

  2. Blewbird zegt:

    Naar boven en naar rechts, waar ik heb gewoond (1965-73). Prachtig surrealistisch je verhaal en mooie foto!

  3. Weer een bizar verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s