Uitkijk aan zee deel 2

IMG_0634

Uitkijk aan zee deel 2

De winkel van de bakker werd opengebroken, de dorpelingen waren bezorgd, die hitte kon hem fataal geworden zijn, altijd dat bakken in de nacht. De twee agenten die het dorp rijk was, werden bijgestaan door agenten uit een naburig stadje. Ze liepen met de staart tussen de benen naar binnen en de buurtjes volgden, maar werden netjes terug gebracht tot achter de lijn die gespannen was.

Karel was niet in zijn bakkerij, niet in de winkel en boven in zijn  bed vonden ze een enorme plakboel van verslonden moorkoppen op een wit laken, maar er was van Karel geen spoor.

De plaatselijke Kustkrant, ja, vaak aangemerkt als kutkrant was aanwezig met een verslaggever en een stageloper die filmde voor het liveblog van de krant, maar nieuws kwam er niet die dag, ook geen brood, laat staan gebak.

Het ging natuurlijk als een lopend vuurtje en op het pleintje en bij het fonteintje, in de supermarkt en later op de dag ook in de kroeg, was bakker Karel het gesprek van de dag.

De koffie- en strandtentjes lieten broodjes en taartjes halen uit een naburig dorp en zo sukkelde de dag langzaam richting avond. De gezinnen zaten aan de tafels en wisselden nieuwtjes en liefde uit en omdat het examentijd was waren veel jonge mensen veel thuis, of stevig aan het leren, of waren bezig  moed  te verzamelen om toch maar in de boeken te duiken, want men kent de jeugd, vaak wordt het leren uitgesteld tot de laatste dag en zelfs dan denken vele ach, het komt wel goed. Maar dat gold niet voor Luna, haar hele schoolcarrière nam ze bloedserieus, ze had een doel, ze wilde arts worden. In de klas was ze van uur tot uur super geconcentreerd, maakte altijd haar huiswerk en las alles wat los en vast zat en meer.

Luna was die dag een paar uurtjes op school geweest, Nederlands examen, veel leerlingen hadden gemopperd, maar Luna wist zeker, dit ga ik halen. Ze kwam na school uitgehongerd thuis, maar vond geen brood in de trommel en dat was vreemd.

Zilvertje. Wordt vervolgd

Foto: Kruisbergstand het strand waar geen stank is van auto’s en dergelijke.

Deel 1

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Uitkijk aan zee deel 2

  1. logbankje zegt:

    Ha, ha, heb hart op gelachen over de plaatselijke Kustkrant, boefje.
    Waar is de koekenbakker gebleven?
    Zelfs Luna maakt zich zorgen. Hans

  2. Pingback: Deel 3 Uitkijk aan zee. | Het straatje van Zilvertje.

  3. Pingback: Uitkijk aan zee deel 4 | Het straatje van Zilvertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s