Na onze oorlog.

9200000029905109

Na onze oorlog deel 5 Koninginnedag

Het schamele huisraad werd af en toe in elkaar geslagen en als een of andere overbuurvrouw vroeg wat het lawaai toch was geweest de dag er voor, dan zat er altijd wel een smoes op zijn moeders lippen geplakt. Het was thuis genieten van de mooie momenten en vluchten als het “”oorlog”” werd. Toegegeven, er was mee oorlog. Op feestdagen, dan was het tot het middaguur gezellig en fijn, zoals op Koninginnedag, eerst keek de hele familie op een klein zwart wit tv’tje het defilé op Soestdijk, alle kinderen hadden dan wat lekkers in de hand, iets door moeder zelf gebakken en vader was nog zo mak als een lam, hij zat naast moeder en prees haar bijna de kamer uit.

Na de tv uitzending ging het hele gezin op de fiets, de zelf versierde fiets, oranje en veel rood wit blauw en zo gingen ze naar het midden van het dorp, want daar zou de fanfare een optreden verzorgen. Tot dat moment was het een groot feest. Maar de oudste kinderen wisten al, dat het na de muziek onveilig zou worden, dan zou moeder proberen vader te weerhouden naar de kroeg te gaan en dat was nog nooit gelukt en dan liep ze verdrietig omringt door haar kinderen terug naar het huisje, waar in de avond alles in elkaar geslagen zou worden, want op een feestdag, kreeg vader ook al was zijn geld op, veel aangeboden en hij had een kwaaie dronk over zich.

Elke Koninginnedag, was moeder voor het avondeten haar mooie spulletjes aan het inpakken in grote stukken krant en dan deed ze alles in een kistje en bracht het naar de schuur.

Zilvertje.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

7 reacties op Na onze oorlog.

 1. logbankje zegt:

  Ja, drank is oorlog als je er niet mee om kunt gaan, of er niet tegen kunt.
  Jammer dat er toen nog geen kleedjes markten waren, er is altijd veel huisraad te koop. Hans

  • Zilvertje zegt:

   Denk dat in die tijd men nog niks over had, nu wel, zelfs wat men laat staan is overdadig. De vuilnisman moet nog komen, de muziek speelt nog, goede band in Wormerveer en in Krommenie bij de schoenenman Groot op het pleintje, afgeladen.

   Ik ben mijn ouders dankbaar dat ze nooit dronken.

 2. Rob Alberts zegt:

  Wat een verdriet ….

  • Zilvertje zegt:

   Ja, vind ik ook, ik vind het fijn om over zulke dingen te schrijven, al weet ik niet waarom, voer voor psychologen.

   Uit de tijd dat ik behandelaar van in de verslavingszorg weet ik wat een hel drank is, echt een hel, ik heb zoveel gezien, ik hield het niet voor mogelijk.

 3. Zilvertje zegt:

  Wat naar voor je, echt heel naar, laat ik maar zwijgen.

 4. terrebel zegt:

  Gek eigenlijk dat alcohol nog steeds niet verboden is en wiet bijvoorbeeld wél. Het zou er toch niets mee te maken hebben dat de overheid aan alcohol veel geld verdient en aan wiet bijna niets?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s