Verjaardagsgedoe……

cb1de1bfba5a6df7dba9cab019c84aee

Op de fiets met een enorme mand met hapjes. Ja, het was heel goed van school dat men alleen op verstandige dingen mocht trakteren tijdens verjaardagen, maar veel gedoe was het wel. De fruitspiesjes waren jaren geleden al afgekeurd door de tweeling, want de kiwi viel van het stokje en de banaan werd na een half uur al bruin en dan schreeuwde  die keurige Lodewijk Van Hier tot Daar, dat hij geen stront op een stokje wilde. Zelfs die enige dolfijnbanaantjes werden beschimpt door hem en ja, het was een jongen met aanzien.

De cakejes mislukte altijd op verjaardagen en de hartige taart werd door alle kinderen uitgespuugd. Moeder Maaike was wel eens bijna radeloos een verjaardag begonnen of geëindigd. Maar nu was dat helemaal over, ze was er klaar mee, als juf nu weer ging mopperen. Of als de tweeling ging jengelen, of als ze met klachten bij de school op haar stonden te wachten, dan zou ze eindelijk eens haar keel opzetten. Ja, dat kon ze ook, als het moest.

Maar heel gek, niemand had een klacht gehad die dag.

Die ochtend had ze met haar kinderen van ontbijtkoek knikkers gedraaid en die aan satéprikkers geprikt en al die prikkers had ze gestoken in de zon ( een meloen ) en de meloen kon staan op een prachtig gouden bord, omdat Maaike de onderkant van de meloen had recht gemaakt.

Juf zeurde niet over de suiker in de ontbijtkoek. Had ze trouwens een moeten proberen, juf trakteerde op haar verjaardag altijd op chips en spekkies en drop……….

En niemand van de kinderen had geklaagd en waarom eigenlijk niet? De tweeling had bedacht dat dit enorme ontbijtkoekspektakel een speciale pakkende naam moest hebben.

Het heelal, met poepplaneten en ja, dat poep, dat deed het hem vast, omdat het nu gewoon als poep werd opgediend……….

Zilvertje.

Advertenties

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Verjaardagsgedoe……

  1. logbankje zegt:

    Een traktatie die bij de beleving van de leeftijdsgroep aansluit.
    Vind de dolfijnen ook wel erg leuk. Hans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s