Vlucht naar Mars. Deel 2 Een mysterieus gat in Wormer.

download-13download-14gatwormer3

 

Omdat we al tientallen jaren spaak liepen maar wel wisten dat er meer was, zijn we heel rigoureus te werk gegaan, we zijn allemaal oude niet oploste zaken opnieuw gaan onderzoeken en dat bracht ons een stuk verder. De gaten in Wormer.

Omdat ik nog te klein was om het me te herinneren, was ik getroffen door de oude zaak in Wormer Noord Holland, daar was in september 1959 na een oorverdovend gefluit een eigenaardig gat met een diameter van circa 60 centimeter gevonden in het land van boer Teun de Jongert. Ook op het land van boer Grevers was enkele maanden eerder een vergelijkbaar gat ontstaan. De Explosieve Opruimingsdienst heeft het gat onderzocht. Op verschillende plaatsen werden na de vorst metingen tot 25 meter diep verricht, maar er bevond zich met zekerheid tot op die diepte geen stuk metaal in de grond.

Op 27 januari 1960 gaf het ministerie van Defensie de opdracht de onderzoeken te staken. Zeer tot onvrede van de majoor die de leiding had die naar eigen zeggen op een diepte van 27 tot 28 meter op iets hards was gestoten. De majoor had ook een duidelijke mening over de aard van de inslag. Hij zocht de oorzaak in de inslag van een raket, mogelijk van Russische makelij.

Cameraploegen vanuit heel de wereld kwamen filmen en er was vooral veel belangstelling vanuit de  Verenigde Staten. Maar wat er in het gat zat, werd niet gevonden. De belangstelling van de V.S vond de Nederlandse regering een inmenging en men besloot het gat te sluiten.

In de jaren er na, zijn er meer gaten gevonden, maar men probeerden dit zoveel als mogelijk stil te houden en de gaten werden gedicht met puin.

Dit was voor ons onderzoekers een nieuw aanknopingspunt, het leek er op of de Nederlandse regering geworsteld had met dit gat en het liever de mensheid liet vergeten. Wij vonden het verdacht.

In die jaren woonde ik maar twee dorpen van het gat verwijderd en ik besloot op een zonnige dag, gewoon zonder instrumenten en wetenschappers de plek te gaan bezoeken.

Zilvertje. Wordt vervolgd.

Foto’s gevonden op Wipikedia en op de website van: Licht op legende waar ook een geluidsfragment te horen is over het gat en een radio uitzending.

 

Deel 1

 

 

 

 

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

8 reacties op Vlucht naar Mars. Deel 2 Een mysterieus gat in Wormer.

 1. logbankje zegt:

  Het gat van Wormer, ken het al uit mijn kinderjaren, een mysterie is het nog steeds.
  Ben benieuwd naar je bevindingen. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Zilvertje zegt:

  Ja, bijzonder he. Maar ik gebruik waargebeurde zaken in een verzonnen verhaal, vond ik ook wel eens apart. Fijn weekend!

 3. Pingback: Vlucht naar Mars. Deel 3 Op zoek naar de gaten in Wormer. | Het straatje van Zilvertje.

 4. beaunino zegt:

  Ik had er nog nooit van gehoord. En dat terwijl ik een geboren en getogen Wormerveerse ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s