De wonderlijke wereld van Peter Pompelier deel 9

de_pi_in_vught

Haar eerste date.

Het was zo goed geregeld, tante Wiep had een afspraak met haar date en de moeder van Peter ging met al haar vriendinnen naar een huisje op een eiland. Het zou de eerste grote reis voor Peter worden, hij was nog nooit verder geweest dan zijn geboorteplaats en nu zou hij in de auto van zijn “”tante”” Sjaan .. met zijn moeder en al haar lieve  vriendinnen naar Harlingen gaan en daar op de boot naar het eiland, hoe spannend was dat!

Sjaan zat aan het stuur in haar bijzondere bestelauto en die had ze het gezellig en knus gemaakt, je kon er tv kijken en er zat een koelkast in en tegen de zijkanten stonden heerlijke bankje, waar je op kon slapen, of zitten en in een klein keukentje had ze alles wat een mens maar nodig heeft op reis. Sjaan was het reizen gewend, maar dan ging ze wel altijd over de grens, voor haar was het nu ook nieuw om op vakantie te gaan in Nederland. Haar kind dat ooit  werd geboren op het gehandicaptentoilet in Spanje ( deel 1 ) had ze niet mee, hij had een voetbaltoernooi en de moeder van zijn vriendje had hem een week te logeren genomen. De meiden zouden zich weer jong kunnen voelen en zouden weer eens helemaal los gaan.

Ondertussen had tante Wiep de trein genomen naar een andere provincie, ja, je moest er iets voor over hebben om een leuke kerel te ontmoeten. Haar nieuwe vlam, die zo wonderlijk krom schreef in een voor haar moeilijk te begrijpen taal, had met klem gevraagd of Wiep niet voor de eerste ontmoeting naar hem toe kon komen, hij zat nog een beetje vast aan zaken. ( Wiep dacht dadelijk met haar goede hart, dat hij mogelijk aan een slangetje met zuurstof vast zat, of aan een urineslang, die lieverd had vast een zware operatie ondergaan en moest nog even bijkomen ) De moeder van Peter vond dit niet zo een goed idee, maar Wiep, standvastig en stoer, maar nog wel wat wereldvreemd na het kloosterleven wist haar gerust te stellen. Ze hadden afgesproken op een plaats waar het heel veilig was en waar heel veel mensen waren. Wel vond Wiep het vreemd, dat het een dag was, die ze zelf niet mocht uitkiezen en het tijdstip vond ze ook vreemd.

Nou u raadt het al Wiep stond op die koude dag, voor de deur van de gevangenis in Vught, ja, hij woonde royaal en waar ze elkaar zouden ontmoeten was het super veilig en ze zouden niet alleen zijn. Voor koffie zou gezorgd worden. Wiep die nog nooit had gevloekt, liet een grote GODVERDOMME vallen en is dadelijk weer naar de bus gestapt op weg naar huis.

Wiep beloofde zichzelf op de terugweg, voortaan niet dadelijk meer op het eerste verzoek van zo een dateman in te gaan, maar beter door te vragen, het niet als onbeleefd te zien, maar meer uit veiligheid om iemand beter te leren kennen.

Ondertussen genoten de meiden van de overtocht, de frisse zeewind op hun wangen en de begerige blikken van mannelijke passagiers op de boot. Ze begrepen het al, ze hadden nog een mooi leven voor de boeg.

 

Zilvertje. ( wordt vervolg )

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

Deel 6

Deel 7

Deel 8

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op De wonderlijke wereld van Peter Pompelier deel 9

  1. logbankje zegt:

    Goed voor Peter om eens weg te gaan, genieten van het eiland gevoel en de frisse zeelucht.
    Ja, tante Wiep zou het daar niet tegen komen, die heeft heel andere plannen.
    Wat een domper, de gevangenis in Vught. Hans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s