De wonderlijke wereld van Peter Pompelier. Deel 8

thinkstockphotos-520039721-690x460

Deel 8 Tante Wiep gaat daten.

De moeder van die lieve kleine Peter leerde veel op haar nieuwe opleiding en deed erg haar best in het verpleeghuis waar ze werkte en ondertussen groeide Peter als kool en was die lieve tante Wiep begonnen met daten. Ze had ooit non willen worden, maar toen ze gemerkt had wat een zooitje het in het klooster was, bleef het bij novice zijn, bijna gillend was ze gevlucht. Maar nu ze al een poosje met haar ziel onder haar arm liep van en hoe nu verder met mijn leven, was de moeder van Peter op dit geweldige idee gekomen……..Een man van het web, hoe leuk kon dat zijn?

En in de kerk van de Heilige Boon  werd tante Wiep gemist, want het was niet louter de gehaktbal die de Heilige Boon graag bij haar uit de pan pikte, die lieve Wiep, nam ook elke dinsdagochtend alle banken af en poetste het zilver en koper en waste de lange jurken van die Boon en soms schoffelde ze ook nog zijn kleine bloementuintje.

Zonder de schuld bij zichzelf te zoeken, omdat hij in zijn eigen leugens heilig had geloofd, zat hij elke dag te klagen, honger, vieze banken, aanslag op het koper en zilver, maar al spoedig had die smeerpijp een oplossing gevonden, hij zou langs gaan bij slager Sloetjes, onder het mom van: ik laat hem biechten en vergeef hem zijn zonden en ik geniet nog even van zijn opwindende verhaal, maar nog meer om met deze dienst, ongemerkt gehaktballen af te dwingen, ohhhhhhhhhhhhhh, wat vond hij zichzelf toch slim. Ook bij de Heilige Boon ging de ( naaste ) liefde door de maag.

Tante Wiep had haar handen vol aan al die mannen die haar mailtjes schreven en ze had zich de pc nog niet zo eigen gemaakt, ja, wie wel in die beginperiode, maar het was een slimme dame en ze was verbaasd hoeveel mannen haar wel wilden, kwam het door haar dol op koken? Of viel haar foto in de smaak? In elk geval, had ze contact gekregen, met een man die leek te voldoen aan veel van haar eisen, hij was kerkelijk, had een vaste betrekking en zag er erg lief uit. Alleen zijn taal, was een beetje apart, hij schreef super krom, maar Wiep, menslievend en goed van vertrouwen, streek met haar hand over haar hart, het was niet het belangrijkste in het leven vond ze.

Zilvertje ( wordt vervolgd.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

Deel 6

Deel 7

Advertenties

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

8 reacties op De wonderlijke wereld van Peter Pompelier. Deel 8

 1. Rob Alberts zegt:

  Wat voor een kromme slungel duikt hier nu weer op?

  Nieuwsgierige groet,

 2. logbankje zegt:

  nou tante Wiep laat er geen gras over groeien, hup op jacht.
  Het internet heeft grenzeloze mogelijkheden. Hans

 3. Pingback: De wonderlijke wereld van Peter Pompelier deel 9 | Het straatje van Zilvertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s