Gregor Knekel deel 11 De voorhuid van De Neus.

94377-109479-rolls-royce-phantom-lijkwagen-1

De heer Epithalamus, zeg maar De Neus, heeft een klein ongelukje gehad. Juist op het moment dat de gasten de laatste eer kwamen bewijzen aan de plaatselijke schoolmeester, moest hij nog even een plas doen, haast, haast, het ongeluk wilde dat na het weg zwabberen van het laatste druppeltje hij te snel de gulp dichttrok en als je mag geloven,  en dat mag je, wat ze zeggen over de maat van de man zijn edele deel ten opzichte van zijn neus, begrijp je, dat de heer Epithalamus altijd moeite heeft zijn apparaat op te bergen. In zijn haast ritste hij de gulp dicht, met een flink vel voorhuid er tussen. We hoorden de arme man jodelen, en wisten niet dat hij het zo goed kon, maar begrepen dadelijk wat het geval was, op het moment dat hij lijkbleek uit de heren w.c  kwam, bloedspetters op zijn broek en een raar dichtgemaakte rits met rare vleesjes er tussen.

De meesters en de juffen, en  de eerste tot en met de zesde klassers, tilden bijna hun hoofd uit de schouders om te zien wat er toch aan de hand was. De dame van de droge cake, heeft hem snel afgevoerd, met een schone theedoek op de aangedane plek, om toch maar zoekende blikken te ontlopen.

De tuinman wist na het werk dadelijk de sfeer er weer in te krijgen door te zeggen dat de vrouw van De Neus, nu een tijdje een andere hobby moest zoeken…….. wij hebben er smakelijk om gelachen, maar wel voor we keurig ons hoofd afgewend hadden, want onze stage dame moet niet denken dat we allemaal van die smeerpijpen zijn.

De Neus hadden we wel netjes bij de huisarts afgeleverd en dat had wat opschudding veroorzaakt, want men dacht dat er iemand was overleden tijdens het spreekuur en niemand durfde meer naar binnen, want wij stonden natuurlijk met ronkende lijkwagen te wachten op De Neus………

Juffrouw Ans, had die avond tijdens het schoonmaken van het heren wc’tje nog wat restjes vlees gevonden en heel secuur had ze het in haar schortzakje gestopt, of we dit nog aan de huisarts moeten brengen, want haar neef die kok was, had eens het topje van zijn pink kwijtgeraakt in een restaurant. Een klant vond het in de groentesoep en dat werd er later weer aangezet.

Je kon me in mijn keel kijken! Juffrouw Ans is vast nog maagd, zou ze nou echt denken dat dit er weer aangezet kon worden? Ik heb het van haar aangepakt en in een kist gegooid, die toch de volgende morgen de oven in moest, was dadelijk de kijk er af. Ik heb haar vriendelijk bedankt voor haar goede zorgen en ik zou het allemaal op me nemen beloofde ik haar. Ze keek me heel belangrijk aan.

Zilvertje. Wordt vervolgd.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

Deel 6

Deel 7

Deel 8

Deel 9

Deel 10

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

12 reacties op Gregor Knekel deel 11 De voorhuid van De Neus.

 1. Dirk zegt:

  Wat zal hij moeilijk lopen zeg.

 2. logbankje zegt:

  Rook Epithalamus dan niet dat hij nog niet klaar was.
  Haastige spoed en dat voor een vakman die alles rustig aan doet.
  De stukken zijn er weer afgevlogen. Hans

 3. Rob Alberts zegt:

  Je hebt er weer een bizarre anekdote van gemaakt ….

  Verbaasde groet,

 4. Pingback: Gregor Knekel deel 12 De neef uit Canada. | Het straatje van Zilvertje.

 5. Pingback: Gregor Knekel deel 13 De gebittenbakje. | Het straatje van Zilvertje.

 6. Pingback: Gregor Knekel deel 14 De Hoofdluis! | Het straatje van Zilvertje.

 7. Pingback: Gregor Knekel deel 16 Janny. | Het straatje van Zilvertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s