Gregor Knekel deel 10 Het personeelsfeestje.

dracula-194381-109482-rolls-royce-phantom-lijkwagen-4

Als de avonden lang zijn en de dagen kort, dan vieren wij ons personeelsfeestje. De dame van de droge cake, verzorgt de koffie en we doen er dan wel een taartje bij, dit jaar had ik bakker Vet & Zonen 50 kleine doodkistjes laten maken, met een heerlijke nootvulling er in en een bloemetje op de kist. Het ging er graag in. Verder had ik salades laten maken bij de visboer en slager, die ze mooi opmaakten in artikelen uit de feestwinkel, grote afgehakte handen, rompen met bloed, benen die opengespleten waren, dienden als schotel, het zag er bloedstollend uit.

De flessen  houden we altijd koud in nog niet verkochte urnen en zo heeft het naast de skelettenversiering een heerlijk macaber uiterlijk.

De buren had ik natuurlijk ook uitgenodigd, want u weet ik ben dol op hun dochter Tina, maar de tegenvaller was enorm, ze kon niet komen. NIET KOMEN? Vader fluisterde van achter zijn hand, dat ze deels thuis woont en deels in het huis voor zwaar gehandicapte kinderen. GEHANDICAPTE KINDEREN? Ze bleek volgens vader een laag IQ te hebben, gelijk een kleuter.

Ik heb toen denk ik wel een half uur achter mijn oren staan krabben. Wat is er met mij mis, dat me dit is ontgaan? Maar verder was de avond zeer geslaagd. Epithalamus, zeg maar De Neus, had niet alleen zijn vrouw mee, maar ook zijn doedelzak, de beste man is zeer veelzijdig en rond het nachtelijk uur dansten we op de kermende klanken van zijn instrument. Hij was ook gekleed als een Schot, het was geweldig en natuurlijk klitten de dames dan om hem heen en ik kon wel raden waarom, had hij nu wel of niet een onderbroek aan?

De avond was zo goed op gang en de dame van de droge cake was niet weg te slaan bij De Neus, maar helaas zo als het zo vaak gaat, er belde een klant en we moesten op pad.

Het was een rare vertoning zo op die oktobernacht, achter het stuur van de lijkwagen zat een Schot, naast hem zat een vampier en daar achter dragers als de familie Monster en we waren het totaal vergeten door het glaasje urn dat we ophadden. Gelukkig werden we even voor het huis waar we moeten zijn, aangehouden door Karel Kale van de plaatselijke politie en zo zijn we door het oog van de naald gekropen. We kregen een waarschuwing, maar mochten gaan en hebben ons thuis snel verkleed.

Wordt vervolgd. Trudy.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

Deel 6

Deel 7

Deel 8

Deel 9

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

8 reacties op Gregor Knekel deel 10 Het personeelsfeestje.

 1. logbankje zegt:

  Jammer van de met een heerlijke nootvulling, had liever een heerlijke doodvulling gehad.
  Maar dat is een kwestie van smaak.
  Ja een Schotse Kilt, spreekt tot de verbeelding, gewoon wachten 0p een windje, waait het rokje wel op. Hans

 2. Pingback: Gregor Knekel deel 11 De voorhuid van De Neus. | Het straatje van Zilvertje.

 3. Pingback: Gregor Knekel deel 12 De neef uit Canada. | Het straatje van Zilvertje.

 4. Pingback: Gregor Knekel deel 13 De gebittenbakje. | Het straatje van Zilvertje.

 5. Pingback: Gregor Knekel deel 14 De Hoofdluis! | Het straatje van Zilvertje.

 6. Pingback: Gregor Knekel deel 16 Janny. | Het straatje van Zilvertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s