Gregor Knekel deel 7  Het dooie feest.

skeletjes-65cm

 

Oktober is altijd de maand dat we een groot personeelsfeest houden, daar steken we veel tijd  in en besteden er veel aandacht  aan. Het is natuurlijk echt ons ding. We versieren alles mooi met spinraggen  en lange wormen en in de kisten leggen we nep geraamtes en laten die er her en der ook uithangen. We kleden de geraamtes ook deels aan, hier een hoedje of muts, en daar een sok, een feesttoeter tussen de kaken geklemd, of een schoen aan een voetje, heksen met bezems, en veel pompoenen met nepspinnen en waai, waarlichten, prachtig . We draaien muziek van Black Sabath, Iron Maiden en genieten van elkaar en van de anekdotes die we elkaar vertellen.

De vrouw van de heer Epithalamus ( de neus ) is een echte blikvanger, ze is bijna twee maal zo groot als haar man en heeft benen zo lang als stelten en je kijkt bijna naar haar op, zoals je naar een wolkenkrabber kijkt, we noemen haar ook Flatje, alleen dat weet ze niet.

Flatje heeft altijd moeite met onze dooie verhalen, ze kijkt alsof ze een stuiter heeft ingeslikt en als wij vreselijk moeten lachen om onze morbide voorvallen, dan trilt haar stem heel hoog en lang, als het achhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, het geluid van een natte vinger over een wijnglas.

Het verhaal van ons personeelsfeest van vijf jaar geleden wordt altijd weer in geuren en kleuren verteld. Die middag hadden we na het afwerken van de laatste dooie gasten de hele boel opgebouwd, de drank koud gezet en om vijf uur, gingen we allemaal even naar huis om ons te verkleden, meestal zijn de mannen vampier en de vrouwen een afgietsel van Mortica. Onze nieuwe stageloper zou op de post blijven, ze woonde te ver om zich thuis te verkleden. We zouden wat lekkers voor haar meenemen en de jonge dame zou op tijd de buitenverlichting aandoen. Onze tuinman had bij het columbarium, weer een kunstwerkje afgeleverd, met lichtbeelden zou het hele columbarium tot leven komen, we genoten al bij voorbaat.

Terwijl wij allemaal thuis onder de douche stonden, of ons mooi maakten, kwam een late bezoeker aan bij ons uitvaartcentrum. Onze stagemedewerker had net de projector van het columbariums aangezet en was verkleed als geraamte en liep naar de voordeur, daar stond een oude keurige heer en hij bood zeer geschrokken zijn excuus aan, maar hij had na  de dienst van zijn vrouw, hier zijn jas laten hangen en het was toch wel erg fris buiten, of hij die nog even mocht pakken uit de ontvangstzaal, met bibberende handen wees hij in een richting.

Dat mocht natuurlijk, alleen onze stagemedewerker had beter zelf even de jas kunnen pakken, want de oude man, werd nog bleker, toen hij de kisten met geraamtes zag en al die vage waai, waailichten hij zette het op een hollen, zonder jas en kreeg in de tuin bijna een hartaanval, want daar zag hij de beelden van de geesten van de tuinman geprojecteerd op de muur van het columbarium.

Nee, dat personeelsfeest vergeten we nooit.

Trudy Den Herder. Wordt vervolgd.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

Deel 6

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

9 reacties op Gregor Knekel deel 7  Het dooie feest.

 1. logbankje zegt:

  Dacht eerst dat zal wel een dooie boel zijn het personeelsfeest.
  De oude keurige heer bleef bijna plakken op het feestje. Hans

 2. Pingback: Gregor Knekel deel 8 Aron Aarde de tuinman. | Het straatje van Zilvertje.

 3. Pingback: Gregor Knekel deel 9 De dood op het nachtkastje. | Het straatje van Zilvertje.

 4. Pingback: Gregor Knekel deel 10 Het personeelsfeestje. | Het straatje van Zilvertje.

 5. Pingback: Gregor Knekel deel 11 De voorhuid van De Neus. | Het straatje van Zilvertje.

 6. Pingback: Gregor Knekel deel 12 De neef uit Canada. | Het straatje van Zilvertje.

 7. Pingback: Gregor Knekel deel 13 De gebittenbakjes. | Het straatje van Zilvertje.

 8. Pingback: Gregor Knekel deel 16 Janny. | Het straatje van Zilvertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s