Kleedje mee.

IMG_1175

Heb jij nog mijn klompjes gezien, vroeg ze op een bijna wanhopige toon. Ja, die had hij wel gezien, maar dat was al lang geleden… hij kon het beter maar niet vertellen, maar drie jaar geleden had hij ze in de houtkachel geflikkerd. Het was steenkoud in huis geweest en hij had geen hout meer en die dingen zouden zeker een uurtje of wat branden. Het waren haar strandklompjes, was zo makkelijk met het zand uitkloppen en aan- en uittrekken….

Dat waren jaren geweest waar hij liever niet bij stilstond. Hij was zwaar verslaafd geweest aan dingen in zijn neus stoppen, zijn hele maandloon ging er in en dan nog wat hij aan geld bij familie los troggelde. Het was een heel bedrag dat hij dagelijks naar binnen snoof, maar het ging makkelijk, hij had een goede baan en mensen leenden hem in het begin nog graag.

Linda kreeg het pas door op het moment dat hij vreselijke woedeaanvallen kreeg omdat hij geen geld had om iets te gebruiken. Hij had haar ook vaak bedreigd, mishandeld en onder druk gezet voor geld. De spaarcentjes voor haar toekomstige hondenkapsalon had hij opgesnoven en de vakanties en haar boekenkast en haar kledingkast, hij stal het of zette het op Marktplaats.

Maar ze had hem niet losgelaten, maar hulp gezocht voor hem. Verontwaardigd had hij haar hulp in het begin weggehoond, Hulp? HIJ?

Als oplossing zag hij het om haar ook verslaafd te maken, maar dat lukte gek genoeg niet. Hij begon in te zien, dat hij niet zomaar een erg mooie en sexy vriendin had, maar dat ze ook erg slim was en sterk en uit het juiste hout gesneden was.

De dood van zijn vader was nog nodig om zich te laten opnemen… dat was een keerpunt geweest in zijn leven. Hij had verdomme niet eens geld gehad om die ouwe een mooi afscheid te bezorgen, de sobere polis van pa, was wat huigcake, drie liedjes en een oven met spuuglelijke urn toe.

Maar nu lachte het leven hem toe, na drie maal kliniek en de nodige terugval was hij nu zo ver om toe te geven dat hij verslaafd was, nu wel in ruste verslaafd, maar toch verslaafd. Hij zou er altijd aan moeten blijven werken en goed naar de avonden gaan met lotgenoten en plaatsen mijden waar hij vroeger de neusinhoud kocht, oude, foute vrienden vaarwel moeten zeggen en huiselijk zijn en blijven.

Haar lieve hoofdje kwam om de hoek van de deur..” dus jij weet ook niet waar mijn klompjes zijn?”

Ze sjorden haar laarzen aan en hij wist dat ze op deze eerste warme dag zou soppen in die dingen, maar ze had geen keus, ze had nog weinig fraais in haar kast. Zonder morren liep ze naast hem, de hele dag, ook op het strand langs de vloedlijn, ook in de avond en de nacht. Ze wist dat al haar luxe door zijn neus was gegaan, maar ze vertrouwde op het leven met hem. En als je vandaag goed kijkt zie je ze nog wandelen, ik denk  vandaag aan de kust  bij Egmond aan zee. Het kan bijna niet missen er zijn er veel net als die twee…… opnieuw beginnen en een kleedje mee zodat de kou niet optrekt.

 

Trudy.

Foto van Zilvertje, Noord Hollands strand.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op Kleedje mee.

 1. logbankje zegt:

  Ach wt sneu, de strandklompjes in de kachel.
  Verslaafd zijn is erg, alles wat je lief is sleep je mee in de afgrond.
  Gelukkig had ze vertrouwen. Hans

 2. Zilvertje zegt:

  Ja, vertrouwen is de basis. Heerlijk weer he? Fijne dag!

 3. Jaixy zegt:

  Mooi dat hij zijn verslaving onder controle heeft… Nu hopen dat het zo blijft… Zodat ze nog lang samen kunnen genieten van de tripjes naar zee

 4. Rob Alberts zegt:

  Wat een mooi optimistisch verhaal …..

  Vriendelijke groet,

 5. terrebel zegt:

  Voor iedereen is er hoop. Altijd. Het is nooit hopeloos. Liefde en aandacht doen wonderen. Samen met vertrouwen en volharden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s