Mantelzorg deel 8 Oude foto’s.

IMG-20150222-WA0035

 

Mantelzorg deel 8 Oude foto’s.

 

Het was een apart jaar geweest, druk voor alle kinderen, de zorg voor vader, die na het overlijden van moeder heel snel was gaan dementeren, viel hen zwaar. Gezinnen dreigden uit een te vallen en bijna alle kinderen hadden problemen op het werk, het kwam niet af, de druk was enorm.

Ze waren overeen gekomen dat het zo niet langer ging en hadden overal in het land naar een plaatsje gezocht waar vader kon wonen. Er waren heerlijke plekjes bij, met gebruik van tuin en verpleging die heel gemoedelijk en kundig leek, maar als ze dan doorvroegen, bleek het toch wel anders te zijn,  dat het niet zou kunnen, zoveel mensen verzorgen op 1 a 2 verpleegkundigen. Bij navragen bleek ook vaak, dat de verpleegkundigen,  geen verpleegkundigen waren, maar gastvrouwen en wel wat bijscholing hadden gehad, maar geen medische achtergrond hadden, dus bepaalde dingen zouden ze niet herkennen en als ze al iets zouden herkennen, dan was de kwaal al weer veel verder, dan kon er wel een verpleegkundige ergens vandaan gehaald worden, maar ja, dan was je al maanden verder.

Ze namen een kloek besluit, vader zou bij Reina komen wonen. Er werd een schema opgesteld dat ze elkaar toch zouden helpen en bij Reina zouden komen in geval van meehelpen, maar Reina zou het grootste deel van de zorg op zich nemen. Altijd was er iemand die dienst had als achterwacht, dus al Reina plotseling weg moest of hulp nodig had, dan hoefden ze maar op de lijst te kijken en te bellen.

Vaders huis leeghalen was triest en ontluisterend, oude foto’s waren een bron van geluk. “Kijk, wat vader een knappe knul was in zijn jonge jaren, wat een geweldige kuif had hij op zijn hoofd en zo vrolijk!” De broers genoten van het grutten in de la’s met foto’s. Reina zat was ineengedoken in de slaapkamer van pa en moe in een boekje van moeder te bladeren  en werd wit en rood en rood en wit, ze wist niet wat ze las, ze kon onmogelijk geloven dat dit waarheid was.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

Deel 6

Deel 7

 

Zilvertje/Trudy

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Mantelzorg deel 8 Oude foto’s.

 1. Rob Alberts zegt:

  Spannend, wat komt er plotseling te voorschijn?
  Nieuwsgierige groet,

 2. logbankje zegt:

  Ja, als je de dingen van vroeger leest en ziet kun je wel een verschieten.
  Hopelijk dat vader nu zijn plekje krijgt. hans

 3. Jaixy zegt:

  Wow wat voor geheim komt er nu boven water?? Wat spannend!

 4. Waren er maar slimmere ‘gerontotheken’ gebouwd, dan was er nu overal wel een goed plekje voor ‘vader’ te vinden. In plaats van de gezondheidsvraag en de benodigde human resources als uitgangspunt te nemen hebben ze zich op de vergrijzing zelf blind gestaard en het beperkte zorgbudget. http://docplayer.nl/3548961-Meer-gezondheid-bij-gelijkblijvend-budget-guus-schrijvers-gezondheidseconoom.html

  Idd spannend waar ze ‘rood en wit’ van uitslaat. Schaamte en schrik tegelijk, dat voorspelt een flink tumult. Moeder zal toch niet een scheve schaats gedreden hebben?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s