Mantelzorg deel 5  Hoe moet dat nou?

 

cropped-img-20150716-wa0010.jpeg

Nu moeder dood was en vader verpieterd in een stoel hing, was naar het ouderlijk huis gaan anders. De vertrouwde geur was uit het huisje, de geur van koffie, van stamppot, van bloemen en van Driehoekzeep was weg, er hing een nieuwe geur,  urine, ontsmettingsmiddel en oud stof en vollewasmanddamp. Voor het huis merkte je het al, er zat onkruid tussen de tegeltjes en de deurknop en brievenbus waren niet gepoetst, er kwamen lelijke zwarte schimmelige vlekken op.

Het aanrecht stond vol rommel en de wasmand liep over. Ze hadden een schema opgesteld, ze zouden de zorg delen. Maar dat ging erg stroef, want waar de een handig was met de hamer, was die nog niet handig in het huishouden en de een deed wel de afwas en de ander liet het staan voor de volgende broer of zus die kwam. En dan nog maar te zwijgen over het vast zitten in het verkeer en dan weten dat vader op de w.c. geholpen moest worden…….

Ze waren met flink wat kinderen, maar ze hadden wel allemaal hun eigen werk en gezin en al spoedig liep het water hen over de schoenen. Klagende echtenoten, zeurende kinderen, overwerk, vakanties die niet door konden gaan en de onhandigheid van alles, want verzorgen van een oude man, is niet makkelijk ondervonden ze.

Goede raad was duur! De gemeente was onduidelijk met wat ze konden bieden aan zorg, er was een ingewikkelde procedure, maar, er zou iemand komen om de situatie bij vader in te schatten, helaas, de brief ging alleen naar vader  en vader deed de brief onder het tafelkleed en zo stond een dame van Het keukentafelgesprek op een dag aan een vaste deur.

Zilvertje/Trudy.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

 

cropped-img-20150716-wa0008.jpeg

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

7 reacties op Mantelzorg deel 5  Hoe moet dat nou?

 1. logbankje zegt:

  Het valt ook niet mee om opeens alleen te komen staan.
  De kinderen hebben ook hun verplichtingen, ook al willen ze helpen, het lukt niet altijd.
  Zo wordt er regelmatig iemand in huis gevonden, dood. Hans

 2. Geen nood, er zullen vast vluchtelingen te porren zijn voor mantelzorg met kost en inwoning. Een mooie kamervraag nu ze debatteren over de huisvesting van wie recht heben op asiel.

  • Zilvertje zegt:

   Ja, deze mensen zullen mogelijk de redding zijn van het vergrijzende Nederland, het is een zegen, nu moeten we ze alleen nog goed behandelen en het vertrouwen geven en dankbaar zijn dat ze ons land hebben uitgekozen, want dat zegt niemand, maar dat is toch een eer. Als iemand in mijn kring bij me komt in nood, dan dank ik voor het vertrouwen.

   Dit verhaal heb ik al in mijn hoofd uitgestippeld, en helaas, of ik er nog een vluchteling in kan verwerken weet ik niet.

 3. Jaixy zegt:

  Triest eigenlijk he?

 4. Pingback: Mantelzorg deel 7 Uitgelikte kopjes in de kast. | Het straatje van Zilvertje.

 5. Pingback: Mantelzorg deel 8 Oude foto’s. | Het straatje van Zilvertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s