Een W.C. in winkels voor de klanten?

images

Vandaag heeft RTVNH het over het wel of niet aanbieden van een wc in de winkels.

Dat dit eigenlijk een onderwerp is, is te gek voor woorden, dus ik ben blij dat RTVNH dit onderwerp ter sprake brengt.

De NS heeft in haar treintjes die een rondje om de kerk doen, geen WC, alsof mensen die een kort reisje maken, niet moeten plassen, of drukken, er niet een luiertje verschoond moet worden. Is er ook vergeten dat ze vaak op doorreis zijn, dus langer onderweg. Het is heel klantonvriendelijk om geen WC aan boord te hebben, plotseling kan iets opsteken dat snel geloosd moet worden, damesverbandjes dienen verwisseld te worden en dan is er nog de gehandicapte medemens, die kan al haast nergens in om zijn behoefte doen. Rutte heeft het wel eens over de participatiemaatschappij, nou je moet wel erg doorsnee zijn, wil je mee kunnen doen aan die maatschappij.

En dan hebben we het nog niet eens over de medemens, die even een tablet moet nemen, of insuline moet spuiten, of wat dan ook. Voorzieningen zijn vaak bedacht door jonge gezonde mannen, mannen hebben een piemel die ze zo uit de broek kunnen hangen,  deze mannen zijn vaak niet gehandicapt, nooit ongesteld, hoeven nooit een luier te verwisselen.

Overal waar mensen komen moeten ze hun behoefte kunnen doen, voor iedereen toegankelijk en gratis, het is eigenlijk raar dat dit geen regel is.

Bij ons in Krommenie heeft de Dekamarkt nu wel een WC voor klanten, geweldig! ( als er een schaap over de dam is……. )

Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

17 reacties op Een W.C. in winkels voor de klanten?

 1. Dirk zegt:

  Wat goed van de Deka, eigenlijk hebben alleen de grote warenhuizen toiletten voor de klant.

  • Zilvertje zegt:

   Ja, onze Deka, doet dat goed. Vandaag ligt bij me voor de straat open, ik krijg nieuwe buizen voor de waterleiding en wat denk je, vanmorgenvroeg toen ze kwamen vertellen hoe het zou verlopen en ze gingen kijken wat er secuur moest gebeuren, vroeg een van die mannen of hij even naar de WC mocht bij me, zo zie je maar, we moeten allemaal.

 2. Myriam zegt:

  Je hebt helemaal gelijk!!!

 3. Zilvertje zegt:

  Fijn, ja, goed onderwerp van RTVnh, ik maak me er al jaren boos over dat onze onderkant een ondergeschoven kindje is.

 4. Ximaar zegt:

  In de langeafstandsbussen Alkmaar-Harlingen hebben ook nooit WC’s gezeten, het verhaal is dus complexer. Zelf vind ik het belachelijk dat in de trein Uitgeest-Rotterdam geen toilet zit. Dat is een stoptrein, maar ouderen willen die wel nemen omdat je niet hoeft over te stappen en een gelijkvloerse instap hebt. En dus geen WC, wat ik heel vreemd vind. De WC’s in de gewone Intercities zijn ronduit vies en men poept er direct op de rails. Dan liever de Duitse RE’s die allemaal een chemisch toiltet hebben, die er keurig uitzien en ook een gelijkbloerse instap hebben wat prettig is voor rolstoelers en mensen met en rollator.

  Hier in Alkmaar heb ik al eens gemeld dat bij de AH-XL in Zuid een prachtige setje gratis toeiletzalen zit, waar een flinke horde tegelijk kan ontlasten. Alleen is die wel boven en je moet ‘m eerst weten te vinden. https://ximaar.wordpress.com/2007/10/03/oct03_xxlwc/

  • Zilvertje zegt:

   Er was een tijd dan kon je tussen Krommenie en Amsterdam niet naar de wc, de stoptrein die daar alleen stopt, heeft geen wc, ophouden tot in Amsterdam. Nu is er een kiosk met wc, 50 eurocent betalen, dat liever dan niet kunnen, maar helaas is die om 15.00 uur in de middag al dicht. Dus na 15.00 uur, toch weer ophouden. Ja, die makkelijk toegankelijke trein heeft geen wc, zo erg, wat een misser.

 5. Rob Alberts zegt:

  In andere landen zijn er soms gratis toegankelijke schone toiletten.
  Vreemd dat hier veel aandacht is voor de klant om iets vast of vloeibaars naar binnen te stoppen.
  Maar nooit dat er aandacht is voor de gevolgen hiervan …..

  Verbaasde groet,

 6. terrebel zegt:

  Als alleenstaand vader liep ik daar ook regelmatig tegen aan: luier wisselen van je kind. Daarom was ik blij verrast in Engeland: op alle grote stations een invalidentoilet én een ‘baby changing room’ niet alleen bij de dames- maar ook bij de heren toiletten! En – heel schattig – bij de rij urinoirs eentje die heel laag hangt zodat papa gezellig samen met zijn kleine zoontje de piemel uit de broek kan laten hangen…;-)

 7. Zilvertje zegt:

  Mooie reactie, ja, veel beter!

 8. logbankje zegt:

  Ik ben het helemaal met je eens, het zal ook een oplossing zijn voor wildplassen en poepen. Hans

  ot, heb je verzoekje ontvangen.

 9. Zilvertje zegt:

  Dankjewel! Ja, geen wildplassers als je legaal mag plassen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s