Verloren land deel 10 Het oude schooltje.

School_000

Uiteindelijk was de politie er toch van overtuigd geraakt dat er iets vreemds aan de hand was rond de verdwijning van Margje, hun zoektocht kwam laat op gang en de computer van Kees Kuitenbrouwer werd onderzocht, hij had Margje het laatst gezien, reconstrueerden ze. Maar op zijn computer waren wel wat blote plaatjes te vinden, maar die waren van hem zelf. Alsof hij de groei van zijn mannelijkheid bijhield, elke dag maakte hij er  een foto van en sloeg hij het op in Het Grote Jongens dagboek en voorzag de foto’s van commentaar: zondag 3 januari, dagen na de kerst, slappe tijd, vol van de oliebollen 13 centimeter in erectie. Verder wat opzoekwerk via Google over Cordoba en een drooggevallen rivier die plotseling weer water bevatte en reizigers die zoek waren geweest en weer gevonden.

De ouders van Margje waren boos op het politieapparaat. Waarom werd deze vermissing zo laat serieus genomen? Samen met de vriendinnen van Margje en vrienden en bekenden, hadden ze het dorp opgedeeld in lappen grond en iedereen  kreeg elke dag een taak, een lap grond werd zo ondersteboven gehaald, overal werd gekeken, in schuren, in huizen, in het buurthuis, in slootjes en in bosjes. De grote vakantie begon te naderen en iedereen besloot om in het dorp te blijven en te blijven zoeken. In de schuur achter Margje haar huis was het hoofdkantoor van de zoekploeg gesitueerd en daar had vader een kleine keukentje geplaatst en de buitentafel stond binnen en zo maakten ze elke dag een plan en de moeder van Margje voorzag ze van drinken en broodjes. De meisjes uit de klas van Margje hoefden nog maar weinig naar school ze hadden examenjaar en de ouders van Margje hadden bijzonder verlof van hun baas gekregen.

En zo werd het hele dorp uitgekamd en zaten ze op een vrijdagavond moedeloos bij elkaar. Voor hen de zelfgemaakte kaart, heel het dorp op een huis na was onderzocht van onder tot boven. Het huis wat nog niet bekeken was, was het huis van Alie Varkensvisser, de dochter en erfgename van de Lipjesfabriek. Alie had na het hele gebeuren, vakantie genomen en was voor niemand te bereiken, een groot aandachtspunt volgens de vader van Margje, want de avond van verdwijning was ook deze dame op kantoor waar Margje stage liep.

Mathilde de Steunbeer wilde ook nog weten wie het schoolgebouw had onderzocht. De bovenmeester stak zijn vinger op. Dat had hij uiteraard gedaan. Dan moet dat over riep Mathilde gedecideerd, alle blikken waren op haar gericht. Mathilde koos een groepje van vijf mensen om haar heen en wilde dat de anderen op de post zouden blijven en na zouden denken over hoe nu verder te gaan met het onderzoek.

Deze actie van Mathilde leverde heel wat gespreksstof op.

Zilvertje

Deel 1  

Deel 2 

Deel 3  

Deel 4  

Deel 5 

Deel 6  

Deel 7 

Deel 8 

Deel 9 

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Verloren land deel 10 Het oude schooltje.

 1. Dirk zegt:

  Wat een prachtige achternaam heeft die vastberaden Mathilde.

 2. Zilvertje zegt:

  Ja, ze krijgen allemaal een mooie naam van mij. :^)

  • Rob Alberts zegt:

   Bordewijk staat ook bekend om de prachtigste namen die hij gebruikte in zijn boeken.
   Er staat mij ergens iets bij dat het ook nog eens bestaande Familienamen zijn bij hem.

   Vrolijke groet,

 3. Rob Alberts zegt:

  Wat een spannende aflevering weer.
  Waar zal dit naartoe gaan?

  Ik kijk uit naar je volgende aflevering.

  Nieuwsgierige groet,

 4. Jaixy zegt:

  Ik ben ook erg nieuwsgierig… Waar zal dit heen gaan?

 5. logbankje zegt:

  Het is een hele zoektocht in hard en software.
  Het schoolgebouw, misschien zit er wel een geheime kelder, de geschiedenis herhaald zicht. Hans

 6. Bertie zegt:

  Bijna het hele dorp uitgekamd, Grote Jongensboek, wat gaat dat worden!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s