Gevonden tegen een paaltje. Deel 7 verloren land

SnazzyBubbel_A5___C5_rood_ondoorzichtig

Verloren land deel 7

Plum, plum was het gelukkigste kind op aarde, zijn knuffel was die ochtend door de brievenbus gekomen in een mooie bubbeltjes envelop. Moeder had er een mooi verhaal rond verzonnen, knuffel had toch spijt dat hij niet in de kampeerbus was gestapt en was lopend naar huis gegaan, maar een uurtje met de auto is heel lang lopen en dat begreep knuffel nog niet. Een aardige mevrouw had hem gevonden tegen een ANWB-paaltje, moe en verhongerd. Ze had hem meegenomen en uitgehoord en was zo aan zijn adres gekomen en had hem opgestuurd in een speciale bubbeltjesverpakking, dat hij lekker zacht kon liggen tijdens zijn reis.

Plum, plum, kreeg niet genoeg van dat verhaaltje, zijn oogjes glommen en moeder moest het keer na keer vertellen. Plum plum, vond knuffel wel anders ruiken en een beetje vies, maar ja, wist moeder, wat denk je na zo een reis en samen stopten ze hem in een sopje en je zag knuffel helemaal bijkomen en genieten. Nu kon Plum plum zijn eigen luchtje weer aan knuffel komen en moeder was blij dat het gelukt om was via Marktplaats een zelfde knuffel te vinden, maar ja, de waarheid bleef nog wel een jaar of twintig geheim.

Opeens was haar leven vol geheimen, haar man Kees die zomaar niet mee was gegaan op pinkstervakantie en die haar nu opgebeld had en vertelde dat hij in Spanje zat en een onderzoek deed naar vermiste mensen die plotseling weer boven water gekomen waren….. Waar was die man in hemelsnaam mee bezig? Kijk dat hij even afstand wilde nemen van haar en het gezin begreep ze, Kees  kon er toch niet zo goed tegen, een groot gezin en daarnaast zijn drukke baan en het leek wel of hij haar de laatste tijd ook niet meer kon luchten of zien.

De politie was ook aan de deur geweest, Kees moest verhoord worden in de zaak van de vermiste Margje, ja, daar was ze erg van geschrokken, zo een jong meisje weg en Kees, wat wist hij hier van, het zou toch niet dat hij haar iets aangedaan had? Maar ze sloot tegenwoordig niets meer uit . Ze had wel vreemdere dingen meegemaakt in haar leven, nee, zeg nooit, nooit. Maar ze vond het vreselijk dat ze tegen de kinderen moest liegen. Kijk de kleintjes dat was nog te doen, die hadden ook niet zo een band met hun vader, maar haar oudste zoon had er echt last van hij miste zijn vader en tegen hem moest ze ook liegen.

Ja, lieverd, vader is plotseling naar Spanje gestuurd, daar is al jaren een crisis en nu willen ze het contract openbreken en minder betalen voor de lipjes om de worsten en vader moet nu bemiddelen.

Het liegen bezwaarde haar en moest ze nog wel liegen? Was haar zoon nu niet te groot geworden voor al die fabeltjes? Zag hij al met eigen ogen hoe de zaken er voor stonden? Ze moest er maar eens goed over nadenken en mogelijk haar strategie wijzigen, want een ding stond als een paal boven water, ze wilde haar kinderen niet te kort doen, eerlijk zijn, maar geen pijn doen.

Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam! Een noodkreet kwam vanuit de keuken.

Zilvertje. Wordt vervolgd.

Deel 1   

Deel 2 

Deel 3 

Deel 4 

Deel 5  

Deel 6 

Advertenties

Over Zilvertje

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Humor, Vervolgverhalen van Zilvertje en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Gevonden tegen een paaltje. Deel 7 verloren land

 1. logbankje zegt:

  Gelukkig de knuffel van plum is weer terug, verpakt in een mooi verhaal.
  De waarheid vertellen is niet altijd makkelijk, maar hou je wel langer vol.
  Je houdt het spannend, wat gebeurd er in de keuken? Hans

 2. Zilvertje zegt:

  Ja, wat gebeurd er in de keuken, dat moet ik ook nog even uitzoeken. :^) Bedankt voor de mooie show. Wat lijkt Neeltje Jans al weer ver weg!

 3. Rob Alberts zegt:

  Een crisis met worstenlipjes?
  Crisis tussen de oren van Kees met verstrekkende gevolgen tussen zijn benen, bedoel je?

  Weer mooi geschreven.

  Zonnige groet,

 4. Zilvertje zegt:

  Dankjewel! Spanje wil minder gaan betalen!

 5. Dirk zegt:

  Plum,Plum weer gelukkig nu de rest van het gezin nog.

 6. Pingback: Verloren land deel 8 Porno pappie. | Het straatje van Zilvertje.

 7. Pingback: Verloren land deel 9 Hij scheet zijn bed onder. | Het straatje van Zilvertje.

 8. Pingback: Verloren land deel 10 Het oude schooltje. | Het straatje van Zilvertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s