Verloren land deel 6 Plum Plum.

images (1)

De pinksterdagen waren te snel om, de familie Kuitenbrouwer, zonder vader Kees had genoten van de korte vakantie aan zee. Moeder had  rust gehad, niet elke dag naar haar werk en de kleintjes naar school brengen, niet het wassen en het soppen, niet het kinderachtige gezeur van Kees over haar figuur, maar dan wel seks willen hebben, maar wat haar dan niet meer lukte, omdat hij haar hartje had gebroken en had beledigd, alleen het koken was overgebleven maar zelfs daar kreeg ze hulp bij. Elke ochtend ging de familie naar zee, spelen met de bal, kuilen graven en zwemmen. Tussen 12 en 4 waren ze te vinden op de camping, dan mochten ze niet van mama in de hete zon, dan lazen ze een boek, of werden voorgelezen, deden ze de boodschappen, leerde kleine Plum, plum fietsen en deden ze alvast de voorbereiding voor het eten en deden de kleintje een heerlijk middagslaapje.

Na de pinkster vonden ze  op maandagavond een leeg huis, vader Kees was er niet en dat was vreemd, de oudste zoon, Von Pukkelestein brak in tranen uit, hij had vader zo gemist, hij had moeder  gesteund en had boven zijn macht gepresteerd en was blij dat hij het eindelijk weer aan vader kon overlaten en nu was vader nergens. Moeder die al die dagen zo luchtig had gedaan over vaders afwezigheid en alles weg wapperde met: overwerk en drukte op de lipjesfabriek, leek nu ook verslagen.

De allerkleinste kregen een kop- en kont behandeling en moeder bracht ze liefdevol naar bed, de grotere kinderen mochten nog rustig in de tuin spelen. Kleine Kees, Von Pukkelestein zat naast moeder op de bank, het liefste was hij op haar schoot gekropen, maar haar schoot was het laatste jaar te klein voor hem geworden, hij was zo uit zijn verband gegroeid. Moeder zag zijn behoefte en sloot hem in haar armen. “jongen toch, jongen, jongen!”

Ondertussen was Margje nog steeds zoek en waren haar ouders ten einde raad en was de politie eindelijk gaan zoeken. Ze hadden al hier en daar wat mensen ondervraagd en het gegeven dat Kees overgecharmeerd was van Margje was al aan het licht gekomen.

Boven werd heel hard gehuild, kleine Plum Plum lag ontroostbaar in zijn bedje tijdens zijn vakantie was zijn knuffel weggeraakt en hij had nu een reserve van een zusje, maar nu bij het invallen van de duisternis, was deze leenknuffel toch niet in staat Plum in slaap te toveren. Moeder wist het dikke kereltje rustig te krijgen door te beloven dat knuffel gerust terug kwam, hij was nog even aan zee, had daar zoveel vriendjes gemaakt, en wilde de vakantie nog wat rekken, knuffels hebben gewoon een langere vakantie nodig, nee, dat moest Plum maar even gunnen aan knuf, het kwam weer goed, op een dag stond hij weer voor de deur. Moeder dacht dadelijk weer aan haar Kees.

Moeder liep naar beneden met een brok in haar keel, maar liet zich niet kennen, ze plaatste een oproep op Markplaats om een nieuwe gelijkende knuffel voor haar lieve Plum te vinden.

 

Zilvertje. Wordt vervolgd.

Deel 1  

Deel 2

Deel 3  

Deel 4 

Deel 5

 

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Verloren land deel 6 Plum Plum.

 1. Jaixy zegt:

  Hahaha ik vind het een gezellige familie.

 2. Zilvertje zegt:

  Ja, Jaixy, ik ook, uit het leven gegrepen. Ik zie die kleine Plum, steeds op zijn driewieler racen.

 3. Dirk zegt:

  En moeder moet het allemaal maar weer op de rails houden.

 4. Myriam zegt:

  SPANNEND!!!

 5. logbankje zegt:

  Zee werkt wel ontspannend.
  Is toch een tegenvaller voor zoon da pa er niet is, maar een knuffel kwijt raken is nog veel erger. Hans

 6. Pingback: Gevonden tegen een paaltje. Deel 7 verloren land | Het straatje van Zilvertje.

 7. Pingback: Verloren land deel 8 Porno pappie. | Het straatje van Zilvertje.

 8. Pingback: Verloren land deel 9 Hij scheet zijn bed onder. | Het straatje van Zilvertje.

 9. Pingback: Verloren land deel 10 Het oude schooltje. | Het straatje van Zilvertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s