Nederland het land dat een open riool werd.

timpplaat1

Schrijven is voor mij een manier om te ontsnappen aan de werkelijkheid, ik ga zitten en ik verdwijn in die magische wereld van woorden die opborrelen vanuit mijn binnenste. Schrijven is ook mijn ongenoegen uiten en gelukkig leven we in een vrij land en mag ik zeggen wat ik wil, maar de laatste jaren krijg ik er steeds meer last van dat het land waarin we leven zo hard wordt.

Als jong meisje werkte ik op de Zaanse Schans in de horeca De Walvis  om een zakcentje bij te verdienen. We waren daar met allemaal jonge mensen en samen voelden we dat we het geweldig getroffen hadden in een land dat zo hulpvaardig en aardig was voor andere mensen. Al waren er wel minpuntjes, maar die hadden niet de overhand.

Nu ik bijna zestig ben, nou ja, dichter bij de zestig dan de vijftig, zie ik hoe egoïstisch mijn land is geworden. De politie die een medemens doodknijpt, de corruptie in de regering, de hoogste van de rechtspraak  ( Demmink ) die kleine jongens kapot maakte een koning die wel aardig is, maar ook lijkt op mannetje Timpe Te.

Verhaaltje Timpe Te.

We zijn uitzuigers en laten mensen wegrotten in cellen, omdat we liever geheimen bewaren, dan moet de goede er maar onder lijden. We laten vluchtelingen aan hun lot over en de Grieken gunnen we nog geen korstje brood. De waarheid komt zelden aan bod, die wordt verzwegen door de heren met macht. We vechten in landen waar we niks te zoeken hebben en dan noemen we het: het land opbouwen. We zijn nog steeds op pad met kralen en spiegeltjes om onze eigen zakken te vullen.

De heren in den Haag houden liever hun witte boord schoon om later in het bedrijfsleven de ruif leeg te vreten.

Ik heb er geen woorden voor over hoe teleurgesteld ik ben in mijn land.

Zilvertje.

Advertenties

Over Zilvertje

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

24 reacties op Nederland het land dat een open riool werd.

 1. Arjan zegt:

  Spreken is zilver, zwijgen is goud.
  Maar ik vind zilver mooier en schoonheid heeft niets met waarde te maken.

 2. logbankje zegt:

  Er is veel veranderd in ons land, waar men eerst elkaar wilde helpen is het bezit belangrijker geworden.
  Maar troost je er zijn nog mensen genoeg dat wel omzien naar een ander. Hans

  • Zilvertje zegt:

   Hans gelukkig wel, maar de toon is verharding, onze Haagse heren zouden het goede voorbeeld moeten geven, maar dat doen ze niet, veel graaien en houden handen boven hoofden, schijtebroeken en hielenlikkers.

   Bijna weer je show, verheug me op vrijdag.

 3. Dirk zegt:

  Ja Trudy, het land zak steeds dieper met het tuig aan de macht, maar er zullen er nog genoeg zijn die er voordeel van hebben anders wordt er niet op die partijen gestemd.

  • Zilvertje zegt:

   Soms denk ik dat mensen niet goed luisteren naar de politiek, alleen maar luisteren wat er als kreet geroepen wordt en dan komt er nog bij dat het in Den Haag draaikonten zijn vaak zeggen ze het een en doen ze het ander, het is echt treurig. En we horen vaak niet de waarheid.

 4. Dirk zegt:

  Inderdaad de waarheid hoor je niet vaak maar nu even wat anders even nergens aan denken en naar de Tour kijken.

 5. Zilvertje zegt:

  Ja, ivm de bezuinigingen zet ik pas op het einde de tv aan, ik luister het nu op de radio. Het is er 18 graden, in Nederland is het ook weer wennen na al die hitte.

 6. jos van veen zegt:

  Tja..de “verharding”is vooral te danken aan het gegeven dat alles in geld, macht en vertoon/poeha moet worden vertaald en mensen er eigenlijk niet meer toedoen.
  Ouderen . kwetsbaren,gehandicapten en langdurige werkelozen(waarvoor nu de term langdurige of chronische transitie is uitgevonden- het etiket doet er wat toe, de inhoud niet, mogen nu de nieuwe paria’s worden waar de politiek zo snel mogelijk van af wil..
  Daarvoor wordt er meer geweld losgelaten.meer financiele terreur toegevoegd, hypergecontroleerd op futiliteiten en fraude(..”die mensen moeten wel frauderen want een neoliberaal kan van die uitkering niet leven, en dus kunnen we ze daar dan op pakken en beboeten…. zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten)en bestookt met repressie.(straffen, boetes)..als het maar geld oplevert en budgetneutraal verloopt)

  Hele volkstammen in Nederland zijn inmiddels geconditioneerd en geindoctrineerd met het eurofiel neoliberale denken, uitgehold, failliet gegaan,onder armoedegrens gekomen, gekort on pensioen en uitkeringen,bij voorbaat gepakt door landelijke verminderen (gezondheidszorg) en kostenstijgingen (door privatisering)en grepen uit ABP pensioenkas voor loonsverhogingen.een exponentieel opgelopen staatsschuld van 438 miljard (oftewel ruim een biljoen guldens)neoliberale kabinetten smijten met geld, voor hun poeha/vertoon en machtsuitbreidingen, verpatsen van de kip met gouden eieren en ene veriies van 16 miljard(ABN/AMRO) om weer even grote sier te maken naar grootkapitaal soortgenoten..je weet nooit waarvoor het goed..
  600 miljon verbabbelen(Asscher) OVER werkgelegenjheid terwijl de levering en werkgelegenheid meteen zouden zijn gecreeerd door grootschalige bouw van sociale woningen..en ga zo verder..de achterkamerttjes, de duistere bedoeningen, de weigerachtigheid rond transparantie, de aperte weigerachtigheid van neoliberale partijen voor referenda en volksinspraak, de belazerende manipulaties en drogredenaties..ga zo door ga zo door

  De eurofiel neoliberalen(VVD,CDA,CU, SGP, PvdA,GL,D66) distantieren zich van gewone mensen, dat past niet in hun eugenetica, hun arrogantie, betweterigheid, dédain,prestige.
  De bevolking is hun groep dienaren, zij wensen helemaal niet de dienaren van het gewone volk te zijn..dat is buiten hun belangensfeer..mensen zijn collateral damage en het di oel heiligt alle middelen..

  En dat alles is begonnen met het eerste kabinet Rutte.
  de crisis was er om het neoliberale denken en in te rammen. niet eens zozeer financieel maar vooral moreel/perceptief
  eurofiel neoliberalisme heeft bij Griekenland laten zien wat hun aard is..ene heel volk mag barsten, compleet van de aardbodem verdwijnen.. maar eerst willen wij ons GELD terug..(geld dat uit het niets wordt gemaakt..18 miljard van Draghi is een pennenstreek..en met de ABNAMRO al weer vlot verpatst. Neoliberaal heeft een obsessie en fanatisme met geld..,macht en grote sier op kosten van anderen..

  Griekenland is wat mij betreft de eerste natie die echt democratische besluitvorming praktiseerde..
  Zouden er meer moeten doen. De techniek hebben we…
  Het eerste voorbeeld heb ik gezien van Plasterk die via internet meningen heeft opgevraagd
  (!het kan dus wel!!)

  Eurofiel neoliberalisme maakt fascistisch..preciezer: sadofascistisch met likken naar boven en trappen naar beneden, divide et impera.

  Loopt op de lange termijn uit op revolutie door ellende van ongelijkheid en gebrek aan sociale cohesie (iets anders dan socialisme), het besef dat je voor je eigen loeven ook het even van anderen nodig hebben..

  Daarom is het bijv. zo dom om landen sancties op te leggen..bereik je niets mee

 7. Zilvertje zegt:

  Dankjewel Jos voor je reactie. Van de Grieken kunnen we nog heel wat leren. Het is ook jammer dat het hele verhaal nooit verteld werd, Griekenland zwaar getroffen door WO2 die Duitsland liet stoppen met betalen, die moet nu zelf tot op het bot bezuinigen, en het is altijd jan met de pet die het voelt en moet opbrengen. Nederland is zo dom, we hadden met ze moeten gaan samenwerken, hun zon is goud waard. Jaren geleden al schreef ik dan dit vreselijke gevolgen kon hebben, dat een zijn, was niet een en als we niet oppassen dan loopt het uit op iets vreselijks, we moeten weer de straat op, Den Haag moet niet denken dat we makken schapen zijn en slaafs, wij hebben de macht, maar we moeten die wel pakken, anders pakken ze ons alles af.

 8. jos van Veen zegt:

  ik heb juist vernomen dat het TTIP in zijn geheel is overgenomen door hetr EP..inclusief de voorderingen van multinationla s bij te weinig afzet..

  Gaan e dus weer.
  Dictatuur van ongekozen neoliberalen.. een beetje land zou dit echt niet vreten maar een land dat een tijd in de neoliberale magnetron heeft gelegen vindt dat heel gewoon..Rijke corporates. nog armer bevolking

  Geen enkele eurofiel neoliberale partij meer stemmen zou het beste zijn en starten met uittrede uit de EU en euro..weg met die EU gangters..

 9. Zilvertje zegt:

  Het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag is iets dat ik vrees, ik weet er niet genoeg van, maar ik ben bang dat er dan regels die heel nuttig zijn ( giftige stoffen enz ) worden afgeschaft, ik ben bang dat de rijken rijker worden, dat we het niet meer voor het zeggen hebben, Amerika te veel macht over ons krijgt en ik zie Amerika als een grote vijand. ( wapendustie aan de macht, dus nog meer onrust ( oorlog in de wereld )

 10. Rob Alberts zegt:

  Het verhaal van Timpe Te overkomt ons nu allemaal.
  Maar of wij er wijzer van worden?

  Bezorgde groet,

 11. Zilvertje zegt:

  Rob, ik denk dat ik er zelf niet aan mee doe, ik geef meer weg dan dat ik zelf houd. Of begrijp ik je verkeerd?

 12. joshua zegt:

  Afbraak begon niet bij Rutte maar bij KOK 1 & 2 en zijn liberale kabinet . Daar begon de privatiseringen . Daarna kwam geheel uit het niets Balkenende , niemand had ooit iets van deze man gehoord . Maar wie goed zoekt op www die weet dat Balkenende is klaar gestoomd voor de “job” . De veranderingen en afbraak sinds het aantreden van Balkenende gingen ineens hard . Daarna kwam Rutte en ging de afbraak van een welvaartsstaat genade en schaamteloos verder in sneltrein vaart . Men is de schaamte helemaal voorbij . Transparantie is niet meer als wat het geweest is dus doen ze gewoon wat hen wordt ” opgelegd ” . Immers , Rutte , Pechtold en zelfs Samsom waren uitgenodigd door de Bilderbergers . Koning Willem Alexander & zijn Maxima mogen als clowns het volk bezig houden . Degene die werkelijk aan de touwtjes blijft trekken is niemand minder dan als prinses naar de achtergrond teruggetreden Bea . Wij hebben dan ook altijd te maken met het Kabinet van ( en alleen voor ) de Koning . Afgelopen jaren hebben wij ons druk mogen maken over de Grieken die zijn hoogte punt heeft bereikt in de afgelopen week en dagen , intussen wordt het TTIP wel even door gedrukt . Wij kunnen dus er van uitgaan dat de Griekse banken as maandag hun volgende steunpakket zullen ontvangen . Tsipras heeft zijn werk gedaan door met het spel der afleiding mee te spelen . Immers , Syriza wordt financ gesteund door de man achter de kleuren revoluties George Soros . Google maar ff op Syrza George Soros . Wij zijn allemaal wederom in het Ootje genomen . Fijne dag verder allemaal .

 13. Zilvertje zegt:

  He Joshua, ik ga dat eens doen!

 14. Zilvertje zegt:

  Myriam, gelukkig. Niet altijd wordt wat ik zeg in dank afgenomen, maar ik ben begaan met al die mensen op de vlucht, met hoe slecht ze soms behandeld worden, ook in Nederland. Als in mijn land oorlog kwam, zou ik mijn kinderen onder mijn armen stoppen en ook vluchten.

  Veel mensen hebben het zo goed, ze hebben geen weet van de ellende van een ander.
  Ik ken iemand ( een beetje ) die schreeuwt ook moord en brand omdat het zijn belastinggeld is, dat die vluchtelingen opmaken, dat het een schande is. Maar als hij een scheet heeft dwarszitten, dan moet de hele medisch wereld voor hem opgetrommeld worden, een haartje in een broodje laat hem niet eten, een kras op zijn auto, hij kan een week niet slapen, een ander op zijn stoeltje bij de voetbal, hij heeft niet lekker gekeken ook al won zijn club, nou zo een labbekak, ken thet echte leven nog niet………en die schreeuwen het hards.

 15. Marco zegt:

  Dit land holt wel zo hard achteruit als gevolg van het totaal voorop stellen van ons eigen belang. Mensen moeten natuurlijk niet verhongeren, maar verder is het idioot dat de arbeiders een koophuis heeft, een auto rijdt, twee per jaar met vakantie gaat, enz. enz. Het is de liberalen een doorn in het oog.
  Lallen en brallen, facebooken en twitteren en een terrasje pakken met teenslippers aan en zo goed mogelijk laten zien dat je alles onder controle hebt. Dat hele groepen in de samenleving, zoals mensen met een arbeidsbeperking of mongooltjes die nu sollicitatieplicht hebben, niet meer mee kunnen komen. Het zal iedereen worst wezen. Kijk eens om je heen hoe goed we het hebben. Talloze brallers met een tweejarig contractje en een hypotheek stemmen tegenwoordig VVD of D66 (hetzelfde) En mensen die niet mee kunnen komen……….. tja, die hebben hun kansen niet gepakt. Nederland vernederland.

 16. Zilvertje zegt:

  Marco dankjewel, ik zit nog te proeven hoe ik je reactie moet begrijpen. Is vaak moeilijk als je iemand zijn stem niet hoort.

 17. Marco zegt:

  Hoi Zilvertje,

  Met een flinke dosis ironie !

  Groet, Marco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s