Bericht uit de ruimte, deel 12 en slot.

20150512_150105

20150512_150115

20150512_150136

Deel 12 Bericht uit de ruimte. ( slot )

Alkmaar 16 juli 2006 ( Alkmaarse courant )

De 49-jarige vrouw uit Alkmaar, die ervan wordt verdacht haar ( ex ) vriend te hebben doodgeslagen, blijft twee weken langer vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De vrouw wordt verdacht van doodslag. De man, een sterrenkundige die met emiraat was, had al eerder kennis gemaakt met de uitwerking die een verwaarloosde depressie op zijn vriendin had. Tijdens hun verkeringstijd had de vrouw hem geprobeerd te vergiftigen. De man was toen hulpbehoevend geworden en kwam in een rolstoel terecht. De vrouw kreeg toen 5 jaar met dwangverpleging.

Na haar vrijlating pakte ze haar oude werk ( universitair docent ) weer op en stopte een jaar geleden om een horecazaak te openen. 

Zaterdag liep het mis, volgens getuigen sloeg de vrouw met een hamer de sterrenkundige op het hoofd tijdens een openbare feestavond op het moment dat de band klaar was met spelen in haar eigen horecagelegenheid. De vrouw gaf als verklaring dat ze een eng wezen zag, dat haar had bedreigd. De sterrenkundige overleed in de ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Slot.

Mathilde had nachten niet kunnen slapen, uit de verhoren was gebleken, dat de eigenaresse van Koffie & Co haar moeder was en de doodgeslagen sterrenkundige haar vader. De twee hadden lang geleden een relatie gehad, haar moeder was toen studente op de universiteit geweest en was een relatie begonnen met haar hoogleraar, de man was toen nog getrouwd en gaf alles op voor de jonge studente. Na haar zwangerschap en de geboorte van Mathilde was het niet goed met haar gegaan en had ze weken doorgebracht in een psychiatrisch ziekenhuis. Ondanks dat ze een blakend gezonde dochter had, dacht ze elke dag nog dat ze het kindje bij zich droeg en perste ze elke dag dwangmatig om het kindje geboren te laten worden. Na thuiskomst verwaarloosde ze haar dochtertje en die werd grootgebracht bij familie.

Mathilde had hersencellen te kort om te bedenken hoe het allemaal was gegaan. Mathilde had nog meer verdriet omdat ze nooit haar ouders echt had leren kennen, had kunnen knuffelen.

Op een middag gooide ze Koffie & Co weer open, bakte taarten en maakte alles weer fris en schoon, met hulp van de kapitein. Op de brug reed een bestelautootje, een dame parkeerde de auto en kwam naar binnen. Ze vroeg naar Mathilde, deze vrouw kon de laatste puzzelstukjes op de juiste plaats leggen. Gelukkig maar, want Mathilde ben ik en heb er nu vrede mee.

Zilvertje.

Foto’s: Alkmaar, van Zilvertje.

Deel 1 

Deel 2  

Deel 3  

Deel 4  

Deel 5 

Deel 6  

Deel 7 

Deel 8 

Deel 9 

Deel 10  

Deel 11 

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Bericht uit de ruimte, deel 12 en slot.

 1. logbankje zegt:

  Dan zal de sterrenkundige eerst wel sterretjes hebben gezien.
  Mathilde ook gelijk een verleden te verwerken er vrede mee hebben is een groot goed. Hans

  Ot. heb een song voor je gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”.

 2. ezelgedachten zegt:

  Hè, hè. Ik weet eindelijk hoe het afloopt. Hoe verzin je het toch Zilvertje!

 3. Dirk zegt:

  Weer goed voor een bundel, moet je toch een doen als je de tijd er voor heeft.
  Ik zal de eerste zijn die hem koopt.

 4. Myriam zegt:

  Da’s echt wel een heel knap verhaal dat ik super graag gelezen heb hoor!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s