Feest op de gracht. Deel 11

download

Feest op de gracht. Deel 11

 

Het leven aan de gracht kabbelde voort. Koffie & Co had nu een pand er bij en gek genoeg maakte dat alles wat makkelijker, meer gasten, minder werk. Mathilde was een goede kracht, ze nam bijna al het schoonmaakwerk op zich en in de avond hielp ze bij de maaltijd. Haar studie deed ze er tussendoor, soms was ze weg voor college, soms leerde ze aan de stamtafel,  het lukte haar wonderwel deze taken goed te combineren. Haar baas, die ooit hoogleraar was op de universiteit waar ze nu studeerde, was als een moeder voor haar. En de man in de rolstoel die zomaar bij hen kwam wonen, was een man die de zon in huis bracht. Op de universiteit gingen de meest bizarre verhalen rond over haar baas en de man in de rolstoel, als ze dat allemaal moest geloven, had ze nu hangoren die over de grond sleepten. De kapitein had ook voor haar een kamertje opgeknapt en het wonen op haar werk beviel haar prima, heerlijk in de luwte van een prachtige oude stad. Ze genoot van de gasten en van de gezellige drukte op de gracht.

Elke zaterdagavond werd er in de zomer een artiest uitgenodigd, iemand die zijn sporen al lang had verdiend, maar wel wat uit beeld was geraakt, zo kon Koffie & Co iemand van hoog niveau laten optreden voor niet te veel geld. Alle bandleden, kregen een weekend gratis onderdak en maaltijd, de onkosten werden vergoed en de krant werd er bij gehaald. Al met al prima reclame voor de artiest en voor Koffie &Co.

In de grote zaal van het aangekochte nieuwe pand, was men die ochtend al druk bezig alles in gereedheid te brengen voor de muziekavond, soundcheck, gezellige zitjes en statafeltjes en de koelkasten vol met drank en verse bloemen, veel verse bloemen. De artiest was een bekende Amerikaanse soulzanger  die op zijn oude dag in Nederland was gaan wonen. De pers hing al rond op de gracht en een kleine satellietwagen draaide met veel moeite de brug op. De hele gracht was in feeststemming want veel volk kwam op de been en alle ondernemers profiteerden daar van mee. Maar donkere wolken pakten zich samen boven de gracht en dat zag alleen de weerman van een omroeporganisatie.

 Zilvertje.

Deel 1 

Deel 2  

Deel 3  

Deel 4  

Deel 5 

Deel 6 

Deel 7 

Deel 8 

Deel 9 

Deel 10

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Feest op de gracht. Deel 11

 1. Myriam zegt:

  Spanneuuund !!!!

 2. logbankje zegt:

  Het gaat goed met Koffie & Co.
  Ach roddels moet je van je aflaten glijden.
  Elke zaterdagavond een gouden terugblik.
  Wie heeft de bloemen in de koelkast gelegd?
  De weerman ziet het weer. Hans

 3. terrebel zegt:

  Mooi geschreven weer! Altijd genieten, die verhalen van jou!

 4. Pingback: Bericht uit de ruimte, deel 12 en slot. | Het straatje van Zilvertje.

 5. Zilvertje zegt:

  Dankjewel Terrebel, vandaag laatste deel geschreven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s