Ahold-baas op zijn plaats gezet door vakkenvuller Soufian.

973125699-88133302

Het is al ruim 12 jaar dat ik roep dat we in opstand moeten komen en dat het verzet heel langzaam groeit. Waar we ( Jan met de Pet ) voorheen nog dichtsloegen bij het zien van de baas, of de woorden niet konden vinden zijn nu mensen mondiger en assertiever, beter opgeleid en kennen we beter de waarheid. 

De bedragen die sommige mensen vangen als salaris en bonus zijn buitensporig. Er zijn dan allemaal smoesjes waarom ze zoveel moeten verdienen, maar die smoesjes zijn zo flauw, dat je mag twijfelen of we bestuurd worden door clowns en acteurs, of door mensen die hun verstand zijn verloren of omkoopbaar zijn.

Soufian een vakkenvuller bij AH heeft de zakkenvullers even flink de waarheid gezegd, zo duidelijk, daar kunnen de banken bv nog een puntje aan zuigen, als de bankproducten zo duidelijk waren geweest als Soufian in zijn betoog, dan waren wij met zijn alle met een grote boog om de banken heengelopen.

Soufian laat ook zien, dat AH het niet zo nauw neemt met gevoel van recht. Ik mag hopen dat ze het eerlijker doen met de producten die ik er koop, want ik koop er graag. Zijn die wel onder goede omstandigheden geproduceerd? Zijn de producten wel te vertrouwen, dan denk ik aan geen rommel in het voedsel. Want als die hoge knapen zoveel verdienen en bezuinigen op bv de vakkenvullers, wie doen ze dan nog meer te kort? Hun eigen afnemers en producenten?

Tijdens de aanheelhoudersvergadering deed Soufian heel duidelijk zijn woordje, loepzuiver vertelde hij hoe lang hij zou moeten werken voor een jaarsalaris van Ahold-baas Boer. En schrik niet dat is zo een 299 jaar fulltime.

Soufian, vertelde dat hij te weinig verdient, volwassen is en overal hele prijzen moet betalen, geen halve, eigenlijk had hij zo vertelde hij, te weinig geld voor het pak dat hij aanhad en hij deed een deel van zijn kleding uit.

Onlangs zei FNV-bestuurder Ron Meyer in de Telegraaf dat de vakbonden in actie komen tegen de jeugdlonen die in zijn ogen veel te laag zijn. „Het is onrechtvaardig en onredelijk dat deze jongeren veel minder krijgen dan volwassenen, terwijl zij hetzelfde werk doen. Bovendien lopen we op het gebied van het jeugdminimumloon ver achter op landen als België en Frankrijk.”

Het is begonnen, langzaam groeit het verzet, kunnen we beter aangeven wat er allemaal scheef zit in de maatschappij en Soufian is weer zo een boegbeeld, HULDE!

Filmpje Soufian tegen Ahold-baas Boer.

Zilvertje.

Advertenties

Over Zilvertje

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Ahold-baas op zijn plaats gezet door vakkenvuller Soufian.

 1. Jaixy zegt:

  Ja! Was echt een geweldig betoog!!

 2. Zilvertje zegt:

  Jaixy, hoopvol en zo mooi verwoord.

 3. Dirk zegt:

  Moedige jongen,en wat een vreselijk slap en laf antwoord.

 4. Myriam zegt:

  Het is hemeltergend, en we moeten er blijven tegen reageren.

 5. Zilvertje zegt:

  Heerlijk, we houden vol!

 6. logbankje zegt:

  Het is goed opgezet, het verschil in beloning is ook wel erg groot, 5,60 euro is wel erg laag.
  Maar ja prijzen in de supers moeten ook laag in verband met de concurrentie positie. Hans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s