Oma Toni.

74871565-e2b722cd

Lieve Oma Toni, we hebben elkaar nooit gekend, maar toch grijpt uw verhaal me aan. U werd neergestoken door een verwarde jonge man, die daarmee zijn vader verdriet wilde doen volgens de kranten. U had nog de moed en kracht om naar huis te lopen en de politie te bellen. U kwam op de IC en onlangs las ik dat u van de IC af was en dat uw familie u roemde om uw kracht en dat u er wel bovenop zou komen. Ik hoopte het met ze mee, maar uw leeftijd 96 jaar, gaf me toch dat knagende gevoel, dat is zo een mooie gezegende leeftijd, dat is geen leeftijd om snel te herstellen.

Vandaag las ik het bericht, dat u was overleden, ik weet niet of dat thuis was of in het ziekenhuis, sommige beweerde dat u weer thuis was. Ik heb oprecht een brok in mijn keel gekregen en de tranen op mijn wangen gehad, want dit gun je niemand en we zijn toch allemaal van u gaan houden, uw moed, uw lieve gezicht, uw levensverhaal wat we hier en daar mochten lezen.

Uw familie wens ik alle kracht om hier mee om te gaan, want het is een vreselijk naar einde. Maar ik leef ook oprecht mee met de familie van de verwarde man en heb ook gevoel voor de verwarde man, want signalen dat hij in de war was zijn denk ik niet opgevangen of er werd niks mee gedaan. De maatschappij is in korte tijd erg veranderd. Voor de verwarde mens is weinig oog en zorg. Mensen die verward zijn en soms tot vreselijke dingen in staat zijn, zijn tijdelijk vaak even helemaal zichzelf niet en na een behandeling, soms van jaren, soms voor altijd, kunnen ze toch redelijk functioneren en doen ze geen verschrikkelijke dingen, maar er moet wel een vangnet zijn, die hulp kan bieden, zoals bv een bed op recept. Maar Nederland bezuinigt alles weg, we moeten het allemaal maar met elkaar oplossen, de participatiesamenleving, maar dan zie je met de dood van lieve mensen zoals Oma Toni als gevolg.

Sommige dingen kunnen we niet met elkaar oplossen, die moeten goed geregeld zijn. We moeten veilig op straat kunnen lopen en mensen zoals de dader moeten tegen zichzelf beschermd kunnen worden. Schrijnend als je dan lees dat die AMROKlunzen, de volle mep willen vangen , maar het op de straat zo triest af kan lopen.

Ik heb recht van spreken, ik heb mijn beroep o.a in de psychiatrie en zag rond 2010 dat het helemaal de verkeerde kant op ging. Geldkranen gingen steeds meer dicht. Ik ben ook moeder van een zoon met een psychische ziekte. Ik weet hoe hard zorg nodig is.

Ik weet zeker dat we op de verkeerde weg zijn, er zijn nu te veel verwarde mensen zonder hulp. De gevolgen zijn vreselijk, ze springen van daken en blazen gebouwen op, niet omdat ze slecht zijn, maar ze zijn ziek en hebben dringend hulp nodig. Die lieve Oma Toni werd het slachtoffer, maar het had ook jou of mij kunnen overkomen. Stop de bezuinigingen op de GGZ!

Rust zacht lieve Oma Toni, familie steun elkaar en wees niet boos op mij om mijn mening. Verwarde man en familie ik hoop dat jullie ook hulp krijgen en steun, want jullie zijn ook slachtoffer, de samenleving verhard en geld gaat naar de rijke heren, terwijl het geld van ons allemaal is.

De gevolgen zijn vreselijk! 

Zilvertje.

Advertenties

Over Zilvertje

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Oma Toni.

 1. Rob Alberts zegt:

  Instemmende en meelevende groet,

 2. logbankje zegt:

  Je hebt je verdriet en dat van vele juist verwoord.
  Wat diep triest als zo afscheid moet nemen.
  Wens de nabestaanden veel kracht toe. Hans

 3. Myriam zegt:

  Ik ben het helemaal met je eens.Al die bezuinigingen zijn vooral nefast voor de kwetsbare mens…

 4. Zilvertje zegt:

  Myriam, ja, ze bezuinigen op de verkeerde dingen.

 5. terrebel zegt:

  Het is inderdaad verschrikkelijk! Op dit moment starten de presidentiële campagnes weer in de VS. Zes miljard dollar aan reclamecampagnes. Terwijl dagelijks zo’n 35.000 mensen sterven van de honger. Het is verschrikkelijk. En ja, ook ik heb van nabij meegemaakt wat de bezuinigingen in de GGZ doen met mensen. Hoe komt het dat de klanten minder goed geholpen worden en tegelijkertijd de zorgmanagers hogere bonussen ontvangen? Ergens klopt er iets niet.

 6. Jaixy zegt:

  Zo oprecht geschreven! In dit verhaal zijn alleen maar slachtoffers!
  Vreselijk als je bedenkt dat het onnodige slachtoffers zijn.
  Blijft raar dat we in een welvarend land leven, maar dat er op het belangrijkste in je leven zo bezuinigd wordt. Gezondheid is zo belangrijk…. En dat er juist in die tak bijna niks meer mogelijk is. Waardoor mensen echt tussen de wal en het schip vallen.
  Zeer triest. Zeer onnodig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s