De dikke vrouw deel 6 Een kerstverhaal. ( slot )

images (2)

De dikke vrouw deel 6 Een kerstverhaal. ( slot )

Ze was voor de zoveelste keer uit haar eigen huis gevlucht, maar nu had ze een tasje mee met spullen om de eerste dagen door te komen. Buiten was het bitter koud en ze had niet goed bedacht waar ze heen kon gaan. Ze voelde zich ook heel naar, een gevoel dat ze nooit eerder had gehad, krampen in haar buik en haar rug deed zeer. Ze nam haar mobiel en belde de weinige contacten die ze nog had,  maar die hadden het nu even te druk voor haar, moest ze na de jaarwisseling nog maar eens bellen. Daag, lieverd! Fijne dagen!

Ze haalde haar pinpas uit haar tasje en ging bij een zaakje naar binnen waar ze vaak mensen van haar leeftijd zag, gezellig koffiedrinken of een broodje eten, mensen met allemaal tasjes van het winkelen. Ze was daar laatst ook graag neergestreken met haar nieuwe Hema-kerstballen en klokken, maar haar man verbood het haar, het was toch geen gezicht zo een dikkerd in zo een mooie zaak!

Maar ze werd bij de deur al geweigerd, want op de vraag of ze gereserveerd had, moest ze nee, zeggen. Mag ik dan wel even naar het toilet, want ik voel me helemaal niet lekker? Maar de man aan de deur stuurde haar weg, wat denkt u wel, zei hij op boze toon, het is druk in de zaak, mensen vieren kerst, had u maar moeten reserveren.

En zo liep ze van restaurantje naar restaurantje, maar nooit mocht ze naar binnen. Er waren nergens meer winkels open, dus kon ze niet even naar de wc en ze moest zo nodig. En zo vond Rita haar, Rita een dame die erg veel rookte, die erg van het uitgaansleven hield en dol was op winkelen, maar die niemand had kunnen vinden om de kerst met haar door te brengen. Ze had kasten vol eten, een koelkast vol lekkers, mooie kleding en een schoon huis, maar blijkbaar geen echte vrienden.

Rita liep met haar kamelenlederentas te zoeken naar vertier in de stad, want alleen is maar alleen, ze had een nieuw parfum op, dat rook naar patchoeli en mirre en droeg een diadeem in haar mooie haar die meer leek op een tiara en vond de dikke vrouw uitgeput voor een patattent die normaal altijd open was, maar nu niet.

Ze nam de dikke vrouw mee naar haar huisje en wikkelde haar in een warme deken op de bank. Die nacht stond er een ster hoog aan de hemel te stralen en de vrouwen zagen het en genoten er van. Een belofte aan hen en de hele wereld. Rita wist dadelijk wat ze moest doen toen ze de dikke vrouw op de bank zag liggen puffen. Ze maakte heet water en maakte het huis warm.

Voor het raam dromden mensen samen en in het warme licht van de open haard vingen ze een glimp op van een Rita, die met zorg het kind aannam en het op de dikke vrouw haar borst neervlijde. De dikke vrouw was niet dik meer en keek heel gelukkig naar haar kind, een meisje, een wonderschoon kindje dat zeker weten later de wereld zou gaan veranderen, zonder haat, zonder macht, maar met liefde, heel veel liefde en mededogen.

Ik wens u lezers een heel gelukkig kerstfeest met alle dierbare om u heen.

Trudy. ( foto van internet )

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Trudy Den Herder, Zilvertje haar kerstverhaal en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

20 reacties op De dikke vrouw deel 6 Een kerstverhaal. ( slot )

 1. Rob Alberts zegt:

  Je hebt het weer mooi opgeschreven.
  Fijne kerst voor je gezin en al je lezers.

  Vriendelijke groet,

 2. rikus zegt:

  IK heb het weer graag gelezen
  en prettige feestdagen

 3. Dirk zegt:

  Gelukkig maar wat een mooi slot.
  Fijne dagen voor jullie en de groetjes aan al de kids.

 4. terrebel zegt:

  Prachtig kerstverhaal! Die ga ik lekker delen via Twitter…Fijne dagen!

 5. Zilvertje zegt:

  Terrebel, dank! ook jij fijne dagen.

 6. logbankje zegt:

  In nood leer je je vrienden kennen.
  Rita is net zo eenzaam, maar wel haar steun en toeverlaat.
  Wens je ook fijne kerstdagen toe. Hans

 7. Zilvertje zegt:

  Ja, die Rita uit deel 1, kon ik haar nog een keer laten optreden! Ook voor jou fijne dagen.

 8. Blewbird zegt:

  Je maakt er weer wat moois van! Groetjes en prettige kerst.

 9. Zilvertje zegt:

  Dankjewel Blew, het was een verhaal dat zomaar een aparte wending kreeg, zal de invloed van de kerst wel zijn.

 10. Aad Verbaast zegt:

  Mooi einde heb je er aan gebreid.
  Mooie dagen voor jou en de jouwen!

 11. Harrij Smit zegt:

  En zo kwam alles nog weer tot een goed en liefdevol slot. En dat is precies wat ik jou ook wens – fijne feestdagen en een goed en liefdevol nieuw jaar !

 12. Zilvertje zegt:

  Harrij, nu heeft ze toch een kindje, dat wilde ze altijd zo graag en zo kwam Rita uit deel 1 ook nog van pas. Dankjewel, ook voor zo alle beste wensen en veel liefs in het nieuwe jaar.

 13. Selma zegt:

  Prachtig, heb zitten lachen!!

 14. Zilvertje zegt:

  Selma, dat is fijn, nu na het schrijven sta ik er wat verder vanaf, dus ik vind nog wat verschrijvingen, dat zie ik nooit in het begin, ik schrijf het altijd bijna in een adem, het vloeit uit de pen, ik ben de toeschouwer en heb moeite het bij te houden en als ik het dan overlees om te plaatsen, dan lees ik niet wat er staat, maar wat ik zag gebeuren. Nou hopelijk is het nu beter leesbaar.

  Ik heb er ook om moeten lachen, humor maakt die soms zo nare wereld leefbaar, geeft weer kracht voor het genieten, zo ook voor de dikke vrouw, heeft ze eindelijk een kindje, haar grote wens.

  Veel liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s