De dikke vrouw. ( deel 5 ) De vlucht.

villa4-huiskamer2

De dikke vrouw deel 5

De sfeer in huis was om te snijden, gebeurtenis op gebeurtenis deed zich voor, in al die jaren huwelijk was dit jaar gruwelijk geweest. De dikke vrouw probeerde de rotzooi in huis wat op te ruimen. Het werk viel haar zwaar. Haar man lag nog op bed en het slaapkamertje stonk. Zelf sliep ze al een jaar niet meer bij hem, hij maakte alleen maar lelijke opmerkingen over haar, over haar dik zijn, over alles.

De laatste weken waren nog wel het ergst geweest, de politie had aan de deur gestaan, hij moest mee. Hij was een aantal nachtjes niet meer thuisgekomen en nu met een rechtszaak in het verschiet mocht hij weer naar huis. Hij, haar man, ja, haar man, ze kon er nog niet over uit, viel dames lastig, besprong ze, deed ze onzedelijke voorstellen. Ze begreep er niks van. Haar man, raakte haar al jaren niet meer aan, had walging in zijn ogen als hij haar zag en nu bleek dat hij wel pap lustte van andere dames. Ja, ze wist ook wel dat ze te zwaar was, maar dat hadden toch meer dames. Ze had de laatste jaren vaak haar eenzaamheid weggegeten en waarom niet? Nooit een stem die haar vertelde dat ze lief was, nooit een hand die haar streelde, nooit ontspanning als hij thuis was. En ze had echt alles geprobeerd. Een mooie string, maar hij had haar uitgelachen. Studie in de boeken over het minnen, maar hij brak het bruut af als ze het uitprobeerde, dan riep hij schreeuwerig: mens doe niet zo mal, we zijn geen film aan het maken, laat me met rust! Ze was altijd zorgzaam geweest, had hard gewerkt en wist er echt geen einde meer aan.

Ze keek in de spiegel, ja, ze was dik, maar ook weer niet wanstaltig, haar boezem was zwaarder, haar buik was een bol, maar meer dan 13 kilo overwicht had ze niet en de laatste tijd was dat overwicht wel enorm toegenomen, maar ze at ook veel.

Als ze wel eens ergens samen heen moesten, mocht ze niet eens meer naast hem lopen, ze sjokte dan achter hem aan, en als hij dan achterom keek en ze liep te dichtbij, dan beet hij haar toe, dat ze pas moest inhouden, omdat de mensen anders wel konden denken dat ze bij elkaar hoorden.

Het besef van hoe ernstig de situatie nu was, drong tot haar door. Deze man had ze tien jaar van haar leven gegeven, maar nu was het klaar. Wilde ze nog iets van het leven maken, dan moest ze nu gaan, nu. Niet overleggen, in zijn driftbuien kon hij haar wel wat aandoen. Ze liet de boel de boel, pakte een kleine tas en sloot de deur achter zich.

Trudy. ( vervolgverhaal )

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in pikante verhalen, Verhalen over het leven en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op De dikke vrouw. ( deel 5 ) De vlucht.

 1. Zilvertje zegt:

  Fenny, ja, eindelijk, het is tot haar doorgedrongen!

 2. Rob Alberts zegt:

  Spannend!
  Waar zal ze naar toe gaan?
  Leuk dat je weer zo lekker aan het schrijven bent.
  Fijne zondag!

  Vriendelijke groet,

 3. Zilvertje zegt:

  Ja, ik heb het einde nu in mijn hoofd, maar je weet maar nooit, zo een verhaal leeft zijn eigen leven. Jij ook fijne zondag!

 4. Harrij Smit zegt:

  Het wordt een prachtig verhaal, zo hoor. Deze dooddoener vind ik prachtig: “de laatste tijd was dat overwicht wel enorm toegenomen, maar ze at ook veel.”

 5. Zilvertje zegt:

  Harry, ik ben dol op die dooddoeners. Dank! het is een kerstverhaal. :^)

 6. Dirk zegt:

  Nood gedwongen in haar uppie op avontuur.

 7. logbankje zegt:

  Ja, als je als zo wordt behandeld is je tasje pakken de enigste oplossing, een frissen wind door haar leven kan geen kwaad. Hans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s