De dikke vrouw. Deel 2 Likvinger.

20141217_150354klein

De dikke vrouw. ( deel 2 )

Ze keek in de kerstklokjes en ze leek slank, ze keek in de kerstbellen en ze was weer dik, dik zoals ze de laatste tien jaar langzaam in haar nieuwe rol was gegroeid. Waar was de tijd gebleven dat minnaars haar optilden en in de lucht gooiden? Zou iemand het nu wagen, dan zou hij dadelijk zijn nek of rug breken. Waar was de tijd gebleven dat ze als kind uren voor de etalage van bakker Likvinger kon kijken naar de soesjes, de kransjes, de chocolaatjes met een kerstmutsjes op. Ze was er dan niet weg te slaan en als er in de avond gegeten werd in haar huisje en ze was nog niet thuis, dan wist haar vader waar hij haar kon vinden. Ze kon er zo van genieten, naar het kijken naar al die zoete mooie dingen, maar als moeder het in huis haalde, dan nam ze er nooit een hapje  van.

De hele familie begreep daar niks van, ze kon uren naar lekkere dingen kijken, maar nam er nooit iets van. Ze moest er nog vaak aan denken en er om lachen. Ze wist wat de bakkersvrouw deed met de lekkere dingen in de winkel, als ze dacht dat niemand keek, nam ze hapjes en likjes, at ze ergens iets uit en plakte het weer dicht, likte aan de chocoladekerstmutsjes en maakte het weer droog met de punt van haar schort. En viel er iets op de grond, dan hoorde ze de bakkersvrouw zeggen: zo dat is nu vies en hield het achter de toonbank, maar als de klanten weg waren, werd het weer op een schaaltje gelegd, voor de nieuwe klanten die van niks wisten. Nee, de dikke vrouw had tijdens al dat turen naar die lekkernijen genoeg geleerd, voor haar niks zoets van bakker Likvinger.

Maar dan vraag je je toch af als je dit verhaal leest, hoe werd het dan een dikke vrouw? Nou dat zal ik je volgende keer vertellen.

Trudy.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op De dikke vrouw. Deel 2 Likvinger.

 1. Fenny zegt:

  Je houdt het spannend 😉

 2. Dirk zegt:

  Hou de spanning er maar lekker in. 🙂

 3. logbankje zegt:

  Dan is kerstklokkes kijken wel prettiger.
  Wat de dikke vrouw heeft gezien in de winkel, gebeurd heel vaak dat wil je niet weten.
  Ben benieuwd naar het vervolg. Hans

 4. Zilvertje zegt:

  Ohhhhhh, jakkes, ik durf nu niks meer te kopen! :^)

 5. Rob Alberts zegt:

  Uit veel keukens is het vaak beter om niet mee te eten.
  Te veel denken er wat niet weet wat niet deert.

  Een smakelijk verhaal weer.

  Vrolijke groet,

 6. Zilvertje zegt:

  Dankjewel! Brrrrrrr, zo waren wij altijd dol op het eten van een plaatselijk afhaalgedoetje. maar door de kinderen hoorden ik verhalen van de mensen die daar stage liepenen, nou brrrrrrrr we halen er nu niks meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s