Wat me bezig houd.

De brandhaarden op de wereldbol, dat de mensheid liever geld steekt in wapens, dan in geluk en menswaardigheid.

IMG_1338 (2) deze.

IMG_0543

Trudy.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op Wat me bezig houd.

 1. het zit helaas in de mens, geld, met wapenhandel is veel geld te verdienen. En andere hun wil opdringen, juist met geweld.

 2. Het zou iedereen bezig moeten houden. Maar het tegendeel is het geval. De angst regeert. Agressie is structureel aanwezig op alle continenten en zelfs in alle relaties. We hebben wel oog voor geweld en verafschuwen het, maar er is geen politieke noch sociale beweging meer die op zoek is naar duurzame vrede. Zelfs de wetenschap, die dat onderzocht, bestaat niet meer: http://nl.wikipedia.org/wiki/Polemologie

 3. Zou het ook zo kunnen zijn dat de oorlogszuchtigen menen juist op geluk en menswaardigheid uit te zijn; al is dat alleen voor hun eigen groep en voor degenen die zich bij hen aansluiten????

  Zo beweren bijvoorbeeld de voorstanders van de bombardementen op (doelen van) IS-strijders dat zij de humaniteit verdedigen. Die strijders zelf beweren dat die waarde alleen bestaat als je je bij hen aansluit. Zij zien juist het Westen en m.n. de VS als niet humaan.

  Ik stel voor dat de VN besluit een wapenstilstand met een vredesleger te bereiken en alle partijen uitnodigt in het Vredespaleis om daar de dialoog aan te gaan over hoe dezelfde waarde gedeeld kan worden in vrede door alle partijen. Dan zal de vraag ook op tafel komen hoe we kunnen verschillen van elkaar in opvattingen over hetzelfde en hoe de normen die daaruit rollen op vreedzame wijze gehandhaafd kunnen worden.

  • Zilvertje zegt:

   Ja, vol van eigen gelijk en geluk, ten koste van een ander. Dat denk ik ook. Bekrompen en dom, net als de bladluis op een blad, die denkt dat dit alles is. Niet meer dan het blad.

   Jouw plan is super, ik stem voor!

 4. logbankje zegt:

  Mensen zijn vreemde wezens. Hans

 5. Zilvertje zegt:

  Ja, Hans, sommige wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s