Over de oorlog.

IMG_0689

Ik blijf me verbazen! Er wordt veel geld en aandacht gegeven aan: de oorlog plat te bombarderen, terwijl we allemaal weten, dat dit meer haat zaait en meer doden brengt.

https://twitter.com/zomaarvanzilver/media

Trudy.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

22 reacties op Over de oorlog.

 1. joost tibosch sr zegt:

  Bij de viering van 70 jaar bevrijding hiet herinnerde ik me maar al te goed wat oorlog en bevrijding is. Jezelf verdedigen tegen gruwelijke onmenselijkheid van een nazi-regime en Dritte Reich moesten we toen overlaten aan Amerikanen, Engelsen, Polen, die dat met dapperheid en levensgevaar voor ons deden. Bij de Koerden, die ik uit Syrie zie vluchten voor een afschuwelijk IS-regime en Kalifaat herinner ik me mijn familie, lopend op de vlucht, de mannen om de beurt met oma in een kruiwagen. Ook bij een onmogelijk IS-regime nu denk ik meer aan zelfverdediging dan aan oorlog. Ook de vluchtenden van nu gun ik dezelfde onvoorstelbare bevrijdingsvreugde,die wij in september 1944 mochten meemaken.

 2. Zilvertje zegt:

  Joost met alle respect voor je feedback, maar ook in de 2 de WO was iedereen te laat, er waren stations gepasseerd, de mensheid moet denken in het teken van de vrede, vooraf al, heel ver vooraf, door al die wapens, worden mensen bewapend, die zich later tegen anderen ( ons ) keren het is altijd mosterd na de maaltijd, in bijna elke oorlog is het zo, dat “”we”” om onze eigen belangen veilig te stellen, al eerder groepen hebben bewapend het getraind. Later komen ze terug en vaak met gruwelijk geweld en plannen, het is steeds een cirkel, in zoveel oorlogen zie ik het terug komen. NU is het tijd om te denken HOE hadden we dit kunnen voor komen, WAT moeten we doen om dit in het vervolg te voorkomen. Hoe redden we de mensen in de knel en onder druk, Zonder het nog erger te maken.

  Lieve groeten,

  Trudy.

 3. fulpsvalstar zegt:

  Trudy, allereerst, natuurlijk ik omhels -net als jij- de vrede en ik haat oorlog maar WO2 was niet te voorkomen, in Duitsland waren een partij krankzinnige junks aan de macht, daartegen moet men zich verzetten. Dit heeft me mijn vader, grootvader en mijn grootmoeder van moederskant gekost, alle drie mensen die ik heel graag gekend zou willen hebben.
  We zien nu dat de absolute macht in Rusland berust bij een man die op een andere planeet leeft ( je kunt ook zeggen dat hij knettergek is), hij verstaat alleen maar een militair antwoord, ik houd mijn hart vast maar ik sta achter een krachtig antwoord.

 4. Zilvertje zegt:

  Fulps, zo verdrietig dat je al die lieve mensen kwijt bent.

  Oorlog is altijd gemaakt door gekken, in de 2 de WO zijn verkeerde beslissingen genomen, het was af te wenden geweest.

  Ik ben nooit de oorlog in Irak vergeten, ( wij ) zijn erin geluisd. Hoe vaak is het niet dan Amerika eerst groepen traint en bewapend en er later tegen vecht? is het dan nooit een geleerde les? Nu is er weer het zelfde aan de hand.

  Maar als er niet gevochten wordt, worden sommige mensen niet rijk, dus ze voeren liever oorlog en wij mensen trappen er in. Als soldaten weigeren te vechten met een wapen in de hand, dan pas komt er vrede in elk land. Laten de hoge pieten maar gaan vechten tegen elkaar, dan is het zo afgelopen met de oorlog, OVERAL!

 5. Rob Alberts zegt:

  Zonder wapenproductie en wapenhandel moeten alle leiders wel praten met elkaar om onenigheid op te lossen.
  Ik schaam mij als Nederlander dat wij weer betrokken worden bij een gewapend conflict.
  Bezorgde groet,

 6. We weten niks van de schepping van de IS. We weten wel dat de VS vele terroristen aanvankelijk zelf bewapenden en gebruikten voor hun (olie)doelen. We zijn bedrogen met de oorlog in Irak. Waarom zou dan deze ‘oorlog’ opeens geen bedrog zijn? De VS kan niet veranderen, dat blijkt nu Obama roeptoetert als een Nixon, Bush enz. Terwijl hij ooit begon met We can change. Aan min hoela!
  Ik ben nog steeds verbaasd dat de veiligheidsdiensten niet eerder hebben ingegrepen, dat Obama zo gemakkelijk spreekt van de IS VERNIETIGEN, dat dat riekt naar ‘het monster dat men zelf geschapen heeft moet nu dood’, dit is geen oorlog, dit is een gruwelijk spel met macht en vernietigingskracht, wij worden erin meegesleept zoals dat ook gebeurt in de economische ‘oorlog’ met Rusland.
  Bah, de politiek heeft geen ruggegraat. Het is alom opportunisme en zwijgen over de eigen verantwoordelijkheid. Zoals nu gezwegen wordt over de slachtoffers van de bombardementen.

  • Zilvertje zegt:

   Artaf, terwijl ik aan het centen verdienen was, heeft zich hier een gesprek afgespeeld. Ik kan het pas vlak voor het weekend lezen en reageren, zo druk maar bovenstaande, is ook hoe ik er over denk, zo ongeveer. Investeren in vrede. En ja, ik weet nog hoe we de oorlog met Irak werden ingetrokken, allemaal leugens, het gaat niet om ons mensen, maar om macht en geld.

   Dag lieve mensen, net thuis, nu nog voor mijn gezin koken, mijn huiswerk enz, dus en morgen al weer heel vroeg op, dus het wordt later, veel later, dag lieve allemaal!

   • Rob Alberts zegt:

    Sterkte met al je verplichtingen.
    Geniet je ook van je werk?

    Vriendelijke groet,

   • Zilvertje zegt:

    Rob het is een leuke school, maar ja, het begin is altijd heel veel en thuis heb ik het ook altijd druk, plus naar mijn moeder, ben ook nog niet helemaal de oude na de val, maar het gaat allemaal goed. Ik ben gelukkig ( met weinig tijd ) :^)

   • Rob Alberts zegt:

    Sterkte met de drukte.
    En veel plezier met je nieuwe werk.

    Mijn nieuwe school is ook heel plezierig.
    Alleen aan de reistijd en het vroeger opstaan moet ik nog wennen.

    Vriendelijke groet,

   • Ja, sorry hoor Zilvertje, het is uiteindelijk geen gesprek geworden dat opschoot. Het ter discussie stellen van die oorlog is niet mogelijk. Wie er tegen is, wordt aan de kant gezet zonder inhoudelijke argumenten. Jammer, want wat daar nu aan geweld wordt gezaaid, zal slechts nog meer geweld oogsten.
    Zonder toegang tot de voorstanders rest ons idd alleen het eigen dagelijks leven en lieve groetjes aan iedereen. Slaap goed, meisje. Ik ben blij dat je dit blog ”toch’ hebt gemaakt.

 7. joost tibosch sr zegt:

  Elkaar wantrouwen is ook geen hoogtepunt in menselijkheid. Kijk eens hoe iedereen, ook pacifisten, dat blijkbaar wel doen Ook jezelf of wereldburgers verdedigen is niet bepaald een menselijk hoogstandje! En je hoopt dat het niet lang meer duurt dat een goedfunctionerende VN met zijn internationaal recht die taak effectief democratisch op zich kan nemen. Maar zo af en toe kun je nu om onze wereldburgers te beschermen tegen wereldwijde gruwzame onmenselijkheid als wereldburger en humane wereldmacht al niet anders! Dan wel beheerst en binnen de nu bestaande democratische regels. Je vergeeft het jezelf ook niet als je het niet zou doen.

 8. Begrijp ik het goed, worden hier bombardementen verdedigd op grond van humaniteit? Wat een draaikonterij is dat nu weer. Oog om oog, tand om tand. Zo banaal is de huidige oorlog aldaar!

  • joost tibosch sr zegt:

   Ooit van zerlfverdediging gehoord? Tegen een barbaars naziregime met zijn Dritte Reich of tegen een voor ieder duidelijk te zien (niet door u?) onmenselijk terroristisch ISKalifaat? Zoals de wereldmachten die ons bevrijdden in 1944-45 ook zorgden dat Duitsland en Duitsers na 1945 weer op de been werden geholpen, mag je nu ook van humane wereldmachten en ons verwachten, dat de nu getroffen wereldburgers in het Midden-Oosten weer op de been worden geholpen. Hopelijk begint u dan niet met uw materialistisch pacifistische kont te draaien.

   • sla niet zo door, hoe kun je het zelfverdediging noemen, hier gaat het om een doelgerichte aanval hoor met als doel vernietiging van de zich IS noemenden in Irak en Syrie (waarvan overigens een topambtenaar aan kamerleden heeft uitgelegd dat het geen islamitische staat zou betreffen maar louter een geweldadige groep, die het ook op Europa zou hebben voorzien, maar dat maakt hij niet hard). Dat hele verhaal van jou met dubieuze vergelijkingen met WO II lijkt me een geval van hysterie, waar we echt niks mee opschieten.

 9. joost tibosch sr zegt:

  Eerst dapper quitte spelen met kontdraaien..Maar als men iemand met het grootste gemak doorslaand hysterisch noemt, durf ik het ook nog aan om het over angsthaas te hebben met planken voor de kop! Maar nu vind ik het wel welletjes! PS Volgt u het wereldnieuws niet kritisch in de media?

  • pedant zeg! Als je niet tegen kritiek kunt op je standpunt dat het zelfverdediging is, dat het op humaniteit gebaseerd is, dat het vergelijkbaar is met WO II enz. tja dan houdt het op. In een ordinaire scheldpartij zie ik niet zoveel heil.

   • joost tibosch sr zegt:

    Zou iemandf, met ons soort opleidingen, als hij een ander hysterisch noemt, niet meer weten wat hij eigenlijk zegt?

 10. Zilvertje zegt:

  Lieve mensen het duurde een poosje eer ik tijd had om jullie hier te antwoorden. Maar ik heb er op de momenten in de trein op weg naar mijn werk en weer naar huis veel over nagedacht.

  De meeste mensen met een gezond verstand willen vrede, willen genieten van hun gezin, hun werk, hun familie van hun, nou noem maar op. Onderdrukking, of oorlog, en geweld, verhindert dit, maken een inbreuk op dit fijne leven. Je gunt niemand oorlog.

  Als je zelf midden in een gebied woont met oorlog, wil je niets liever dat de vijand wordt neergemaaid en je weer verder kan met je leven, je zoekt bescherming en bewapening.

  Maar in een beschaafde wereld, is het zo, dat de landen om je heen en over heel de wereld, moeten zorgen dat er een verstandige oplossing komt. Het berechten van oorlogsmisdaden is er een van, als dit in de toekomst meer gaat gebeuren, dan zal dit zeker helpen, want hopelijk bedenkt iemand zich dan. En start er geen nieuwe oorlog.

  In veel conflict landen zie je dat het al jaren misgaat, vrienden van bv de VS, werden vijanden, maar omdat ze eerst vrienden waren, werden ze bewapend, de VS zag daar voordelen van in. Er werd geschoven met landen, leiders en werden afgezet, maar niet met een breed draagvlak, hoge pieten beslisten. Het geheim van de vrede is, eerlijk delen, luisteren naar alle mensen, alle belanghebbende. Alleen daar komt vrede van. Je deelt en overlegt.

  Ik heb diep respect voor de generatie die opgroeide in en na onze eigen oorlog en ik realiseer me dat deze mensen enorm hebben geleden, en zeker vaak ook na de oorlog, door het litteken van het missen en ook door de triestheid en angst die ouders overgehouden hadden aan de oorlog.

  Ik ben overtuigd dat alleen van liefde liefde komt, en van geweld komt geweld. En natuurlijk je hebt altijd barbaren of gestoorde mensen die plots een bevolking gaat ophitsen, die landen binnen vallen, maar die mensen hebben psychische hulp nodig, verpleging, dienen geïsoleerd te worden van de mensheid, tot ze weer redelijk normaal zijn, indien dit nog kan. ( laten we niet vergeten dat veel wereldleiders, gefrustreerde, zieke misdadigers waren/zijn, door hun grote BEK en door hun schuiven met baantjes en dingen van waarde uitdelen aan hielenlikkers, trappen anderen er in, maar dit moeten we leren doorzien )

  Gek, moet behandeling.
  Gemeen en gewelddadig verdient de lik.
  Liefde en medemenselijkheid verdient een president die dit begrijpt en er naar leeft en handelt.

  Ik maak hier later een blog van, maar ga nu met mijn oude moeder uit wandelen.

  Liefs voor allemaal Trudy.

  • Zo is dat.
   Als ze van het begin af aan op vrede uit waren, dan zou er allang een vredesmacht bestaan die in staat is om ieder conflict in de kiem te smoren.
   Ik ben benieuwd naar je blog, Zilvertje

   • joost tibosch sr zegt:

    Je zou inderdaad hopen dat mensen beseffen hoe belachelijk geweld eigenliik is, zeker met die onvoorstelbare geweldsmogelijkheden van onze rijd. Het bekende oude pantomimeverhaal van de “andere wang toekeren” is geen lief verhaaltje, maar wil laten zien dat men als men met alle geweld de “sterke” rechterhand uithaalt naar de door de ander slim vooruitgestoken rechtse wang tegenover zich, men falikant mis en een modderfiguur slaat. Probeer maar! Zolang niet alle mensen dat snappen, zal men zich noodgedwongen hopelijk beheerst zelf mogen verdedigen tegen dat inderdaad belachelijke geweld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s