Liefde.

Liefde.

Liefde.

Hij had haar wel tien keer opgetild en neergezet en gezoend met de kauwgom nog in zijn mond. De kauwgom die hij in zijn mond had gestoken toen hij haar ging ophalen bij haar school. In de ruiten van de deur van de conciërge had hij nog zijn haar gecontroleerd en gekeken of het gaatje in zijn schoen niet te veel opviel.

De bel was al lang gegaan, maar het had lang geduurd voor ze uit de lange gang kwam. Hij zag haar en de gang stond vol licht, zijn hart ging drie maal sneller en het bloed schoot omhoog en zijn adamsappel flipperde als een bal in de flipperkast.

De conciërge merkte hem op, he, Jordy, jij hier, hoe gaat het man? Hij reageerde niet, hoorde niets, had alleen oog voor HAAR! De conciërge volgde zijn blik en begreep waarom hij de aandacht van Jordy niet kon vangen.

Ze liep langzaam, bedachtzaam en haar hoofd was zo rood als een ondergaande zon……….. hoe zou ze het vertellen, zou ze het vertellen, kon ze iets anders, was er een uitweg, zou hij boos worden?

Met handen in een gestrengeld liepen ze het schoolplein af, de conciërge gaf een diepe zucht…………ja, liefde, dat kende hij nog wel van vroeger, liefde!

Hij bracht haar naar de trein, het hoge woord was er uit. Ze was zo opgelucht. Hij was beneveld, begreep nog niet de hele strekking, maar man, wat was het leven zoet.

De trein slokte haar op en hij stond nog lang te zwaaien……. Hij had er een taak bij, een zware taak, een moeilijke taak, want hij was nog maar net twintig, maar man, hij kon wel schreeuwen van geluk.

Hij werd vader!

Trudy Den Herder.

Thema: in 15 minuten schrijven over de liefde in minder dan 300 woorden.
Kleine schilderijtjes van het leven.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Liefde.

  1. Dirk zegt:

    Prachtig maar inderdaad een hele zware taak in het verschiet voor.

  2. Dirk zegt:

    Ik maakte de zin niet af, voor samen.

  3. logbankje zegt:

    Het is het mooiste wat je overkomt in het leven. Hans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s