Missie naar Mars. ( deel 1 ) verschrikkelijk nieuws.

mars-nasa_custom-745ff15ed1a80d8cbb47a4cb44186c5b6bea41e3-s6-c30

Missie naar mars. ( deel 1 ) verschrikkelijk nieuws.

Het was enorm schrikken, met mijn zoon had ik een telefoongesprek dat heel gezellig begon, maar hij eindigde met de boodschap: mam, ga even zitten op een stoel! Zit je? Ik kreeg dadelijk kippenvel, wat wilde hij me vertellen? Was er iemand dood? Het gelukzalige gevoel van het gesprek er voor was ik kwijt.

Mam, zit je? Ja, zei ik met een dichtgeknepen keel….. Mam, ging hij verder, ik ga met de eerste missie mee naar Mars! Ik hoorde de blijdschap in zijn stem, maar ik voelde dadelijk de intense weidsheid en impact van deze woorden. Mam? Mam? Hij bleef maar herhalen, en ik was even helemaal van de kaart. Mijn briljante zoon, arts in een universitair ziekenhuis, gevierd en bejubeld, zoon van mij, oudste zoon, waar ik altijd mee kon lachen en huilen, naar Mars? Hij was altijd ambitieus en avontuurlijk geweest, maar dit? Dan zou ik hem over enkele jaren niet meer zien, nooit meer.

Mam, klonk het nu heel zachtjes aan de ander kant van de lijn, Mam, sorry dat ik het je zo moet vertellen, maar het ging ineens in een stroomversnelling. Er komt een tv-programma en daar gaan ze mensen voor uitkiezen, die de eerste burgers worden op Mars, die mensen geven zich op en dan kunnen ze uitgekozen worden en ik ben gevraagd om als arts mee te gaan. En dat heb ik goed overdacht en de eerste trainingen en onderzoeken heb ik goed doorstaan en nu gaat het echt gebeuren. Ik kan het je niet persoonlijk vertellen, want ik zit al in een strak schema………

Ik keek om me geen, was intens benauwd, het gevoel alsof iemand mijn luchtpijp dichtdrukte en ik hoopte dat ik droomde, dat ik wakker zou worden uit deze nare droom, maar helaas, de was wapperde aan de lijn, mijn zegelboekje van AH lag voor me en de zegeltjes die ik voor het gesprek had nat gemaakt om ze in te plakken, lagen als een verdroogde krul op het tafeltje.

Mijn zoon beëindigende het gesprek met: ik kon zo snel als ik kan naar je toe, maar ik zit nu op een basis en moet eerst een training van een maand afmaken, ik kan dan geen contact met je opnemen, maar ik kom snel weer naar Nederland.

De bel van de oven ging af, de appeltaart was klaar en de voordeurbel ging en als in een droom liep ik eerst naar de oven en toen naar de voordeur. Mijn hoofd bonkte. De voordeur wilde ik juist helemaal open doen, maar ik zag een camera, dadelijk deed ik de deur dicht, hier had ik geen zin in.

Zilvertje. ( wordt vervolgd )

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

28 reacties op Missie naar Mars. ( deel 1 ) verschrikkelijk nieuws.

 1. Dirk zegt:

  Nou nou je maakt toch maar weer van alles mee, ben benieuwd hoor.

  Maar ik kwam wel iets bekends tegen in het verhaal, mag jij raden wat ik bedoel.

 2. Zilvertje zegt:

  Appeltaart!

  En nu maar afwachten wie me straks gaat zoeken op Mars, want ik ga natuurlijk wel mee!

 3. Dirk zegt:

  Helemaal goed.
  Nou ik weet wel wie jou gaat zoeken hoor, moet wel wachten op de tweede vlucht want met de sprinter lukt het niet neem ik wel een nachtegaaltje voor je mee.

 4. Is het al zo ver? En wie gaat dat betalen:-)

  • Zilvertje zegt:

   Er zijn grote jongens die denken veel geld te kunnen halen uit dit project, er komt een tv-programma die het gaat volgens, de rechten en reclame zullen veel geld opleveren, nu zijn de mensen in training en worden mensen uitgekozen. Je hoort er vanzelf meer van, maar ik ga er een verhaal over schrijven.

 5. fulpsvalstar zegt:

  Het is toch niet waar……………………………………………………..?

 6. terrebel zegt:

  Het gaat nog even duren maar het gaat vrijwel zeker gebeuren! Eigenlijk niet enger dan: ‘Mam, ik ga meevechten in Syrië!’

 7. ramireziblog zegt:

  Benieuwd hoe je je aan boord weet te wurmen… 😀

 8. Selma zegt:

  Gelukkig, deze keer is het echt onzin wat je schrijft! 🙂

  • Zilvertje zegt:

   Het is bijna allemaal onzin, behalve als ik over Nico schrijf of de fietstochten, ik heb nog zoveel verhalen te vertellen. :^)

   Maar ze gaan wel naar Mars in 2012/2013 en met een gerust hart kan ik zeggen dat mijn oudste niet meegaat, hahahahahh, nee, dat zou echt niet gaan.

 9. Hans zegt:

  Dan is je kind zeker ver van huis, en nooit meer terug.
  De aasgieren liggen al op de stoep. Hans

 10. Je zoon denkt toch niet dat Mars van mars gemaakt is, Zilvertje 🙂
  Trouwens: het geheime plan erachter is dat deze ‘planeetvinders’ op Mars ‘concentratiecampings’ gaan bouwen voor iedereen waar men op aarde genoeg van heeft. Zoals ze ooit naar continenten als Australie hun boeven stuurden.

 11. Zilvertje zegt:

  Nou dat denk ik niet. Zou wel erg lekker zijn, mmmmmmmmmmmmmm, of Marsijs. En niet te vergeten naar de V.S. Ik weet ook nog niet hoe ik dit verhaal een draai moet geven, als ik vanavond thuis kom, moet ik toch iets bedacht hebben, ik denk dat ik mee ga, maar hoe?

 12. Fenny zegt:

  Toen hij geen tijd voor afscheid van zijn moeder bleek te hebben en dat nog wel op weg naar Mars, ja dat pik jij natuurlijk niet!

 13. Hans zegt:

  De media, zijn altijd uit op nieuws, zonder is ook wat. Hans

 14. Ja, wat een plan he, om naar Mars te vertrekken. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die dit vrijwillig doen, het is toch een vorm van zelfmoord. Ik moet er niet aan denken. Nooit meer lekker winkelen… Of tv kijken…. Of naar de film…. Of uit eten….. Brrrr

 15. Bounty Puur zegt:

  Enge ontwikkeling .. Vrijwillig voor eeuwig verbannen worden .. En de meerwaarde ontgaat me volkomen. Oké .. spanning, sensatie en avontúúr !! Maar voor hoe lang ..??

 16. wimvd zegt:

  De enige reden waarom dit Marsproject wordt opgestart is geld verdienen, niet naar Mars gaan. Men verwacht dat al die tv producties en reclame vele miljoenen op gaan brengen. Technisch gesproken is het met de huidige opzet van het Marsproject onmogelijk om het op Mars langer dan een maand uit te houden.

 17. Ann zegt:

  Zo heb ik altijd het visioen over personen die ik het allerliefst een enkeltje zou gunnen naar Ninth Rock from the sun, de dwergplaneet Pluto, onze gedegradeerde planeet. Genoemd naar de Romeinse god van de onderwereld, dus treffend is het wel. Vijf manen heeft deze planeet, waarvan ik er hier twee noem. Nix (wederom geen toeval) en Styx, ja, ja…. Het heeft een geringe aantrekkingskracht, dus dat vormt een mooie uitdaging en is lekker fris (stikstof, methaan en o.a. koolstofmonoxide + daarbij de verre afstand van de zon). De deelnemers…. Een stapeltje grootgraaiers, politici, bankiers, verzekeraars komen to mind:) Kunnen we ook een heel leuk real life soapje van maken, hehehe …..’met afstand de kilste’ of ‘ijskoud de verste’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s