De Vethaakjes. Deel 7 De voorhuid van Leo.

1153642487_2541

De Vethaakjes. Deel 7 De voorhuid van Leo.

Als kleine jongen hadden zijn ouders niet veel aandacht aan zijn opvoeding besteed. Hij moest het maar zelf uitvinden, gelijk zoals het bij hun was geweest. Hij moest flink zijn, aanpakken en zich vooral rustig houden, dat was het devies van zijn ouders.

Op zomerse dagen trok hij er op uit, vaak was hij liever thuis geweest, maar als er ruzie kwam, dan pakte hij zijn zelfgemaakte hengel…… Vader had losse handjes en moeder kon vreselijk klagen en vitten en van een mooi moment thuis, was het plotseling een gekkenhuis in een oogwenk. Zo was er nog taart en knusheid en zo zat vader moeder achterna met een pollepel en reken maar dat hij raak sloeg.

Als het in de avond gebeurde dan lag hij is zijn bedje met een beer in zijn ene handje en zijn garnalen kleine piemeltje in de ander, dat gaf hem veiligheid en troost en midden in de herrie viel hij dan als een blok in slaap.

Op het bureau van de Kruiszorg had hij een keer zijn garnaal moeten laten zien en daar constateerde men dat het voorhuidje te krap was en mogelijk ook het toompje te kort was en moeder kreeg de boodschap mee het goed in de gaten te houden en als het niet zou gaan schuiven, moeder naar de huisarts moest. Leo kreeg de boodschap onder de douche of in de tobbe, zachtjes te schuiven, elke keer een beetje meer. ( dit adviseert men nu ( 2013 ) niet meer ) Moeder had op de weg terug een rood hoofd en zei geen woord. Leo had nog vragen over zijn garnaal, maar moeder snoerde hem de mond. Bij vaders thuiskomst hoorde hij hoe ze hem het verhaal vertelde, razend was ze, ze spuugde bijna de woorden uit, HIJ MOET ER AAN GAAN SCHUIVEN!

Leo bleef met zijn vraag zitten, maar ging toch braaf elke dag proberen te schuiven, ja, het moest in de tobbe of onder de douche, maar dat hadden ze allemaal niet…….
Het deed hem pijn, het lukte ook niet zo, het zat zo vast als een huis en na weken gaf hij het op en hield bij ruzie zijn garnaaltje gewoon stevig vast. Al moest zijn garnaal eerst wel genezen, hij was rood geworden, ontstoken, met pus, bloed en korstjes, maar Leo, had geleerd en hield zijn kaken stijf op elkaar.

Moeder vroeg er ook nooit meer na en in zijn puberteit bewonderde hij elke avond de groei van zijn garnaal en wilde de voorhuid schuiven zoals hij het ook zijn vriendjes op school had zien doen, maar dat lukte maar nooit en soms zat hij klaar met een zakmes, om het toompje los te snijden, het vel in te kepen, maar de angst vloog hem dan naar de keel en dan stopte hij het zakmes weer goed weg.

Maar die voorhuid bleef een probleem. Zijn eerste seksuele ervaringen waren pijnlijk, dagen lang kon zijn garnaal in zijn broek blijven branden en broeien en op een dag besloot hij, ik doe het nooit meer, laat mij maar vissen.

Wordt vervolgd.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

16 reacties op De Vethaakjes. Deel 7 De voorhuid van Leo.

 1. M’n broer had daar ook zo’n last van, Zilvertje
  Pas toen hij 30 was, heeft hij zich met succes laten besnijden.
  Maar eenkennige Leo gaat liever vissen, hahahaha

  Overigens, zo’n voorhuid is best riskant.
  De ontstekingen kunnen tot kanker leiden.
  Dan moeten ze een stuk van de penis amputeren…

  • Zilvertje zegt:

   Artafterallar, ach je arme broer. Nu sturen ze je eerst naar een huidarts, dan krijg je zalf, die kan het ruimer maken, als dat niet helpt, dan wordt men inderdaad besneden. Vroeger gaf men het advies om het zelf op te rekken, maar dat kan heel gevaarlijk zijn en soms groeit het dan helemaal vast en dicht, ja, echt een pijnlijk probleem en gevaarlijk.

 2. Dirk zegt:

  Eerst de pastoor last van zijn kruis en nu Leo geweldig.

 3. Heer pastoor slaat munt uit het kruis.

 4. Hans zegt:

  Leo groeide dus net zo op als vele andere kinderen.
  Soms is er weinig nodig om een gezins situatie te verzieken.
  Gaat Leo nu op gaarnalen vissen? Hans

 5. die goeie ouwe tijd had ook zijn nadelen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s