De Vethaakjes, deel 4 bevallen.

1148403288.17051

De Vethaakjes. ( deel 4 weer een bevalling )

Op de dag dat Leo zijn vrouw lag te puffen en zuchten om Francientje op de wereld te zetten, zat hij buiten aan het koele water visjes te vangen. Mobieltjes waren er nog niet, maar Leo wist het! Die ochtend had hij aangekondigd dat hij weer eens zijn hengeltje zou uitgooien en Geertje had hem met grote ogen aangekeken…….. Leo, ik heb de hele nacht al weeën, je mag nu niet gaan hoor, ik heb je nodig! Maar Leo luisterde niet! Vrouw, maak snel mijn viskoffertje klaar, het is te warm om binnen te blijven, het wordt snikheet……..

Ze sneed zijn botterhammetjes, ze vulde een thermoskan met koffie en een kan met heet water voor de droge soep die hij zo graag dronk… verbeet haar weeën die steeds feller werden en ze snakte naar een hand die haar rug wilde masseren.

Ze hoorde dat kleine Tom wakker was geworden en de dag was weer begonnen, maar hoe kwam ze hem door? Acht kindertjes thuis en de weeën die fel en serieus doorzetten en een man die liever ging vissen…… Zoals zo vaak schakelde ze over op haar noodaggregaat, geen gebadder voor de kleintjes vandaag, gewoon een washandje over kop en kontje, allemaal tegelijk eten aan tafel en allemaal mamma helpen met opruimen, de oudsten werden al flink en daar kon ze een beroep op doen. Op haar Karel kon ze bouwen, dat werd al een echte vent, studeerde in Amsterdam medicijnen en was deze vakantie thuis. Hij kon mooi de vroedvrouw halen en veel van vaders taken overnemen, even bij mijnheer pastoor langsgaan, want bij de geboorte van Tom was het kantje boord geweest, ze had veel bloed verloren en Tom was een klein, amechtig, blauw scharminkeltje geweest.

Leo zat aan het water en dacht aan grote vissen, aan vrouwen met volle borsten en aan een verhaal dat hij ooit had gelezen, een man die 10 vrouwen had en ook de lust had voor 10 om ze elke dag allemaal te bevredigen…… Nou hi, hi, dacht Leo, mij niet gezien, die borsten vind ik wel aller Jezus mooi, maar dat gedoe met seks, dat elkaar aanraken en lief vinden, nee, dat was niet zijn ding, hij zou wel willen dat het zijn ding was, want zeker weten dat Greetje er behoefte had, tederheid en rauwe lust, maar hij……..ja, hoe zat dat eigenlijk bij hem, kwam dat door…….

Zijn gedachten werden verstoord door een ruk aan de hengel, er zat een knoeper van een karper aan, Leo hijgde van genot.

Vanaf de wegkant werd hij geroepen! “LEO, NAAR HUIS JIJ!” Het was mijnheer pastoor op weg naar Leo’s huis………. Daar ging zijn wereldse vangst!

Zilvertje.
Wordt vervolgd

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op De Vethaakjes, deel 4 bevallen.

 1. Zilvertje zegt:

  Ja, ja, ik zou eigenlijk over Francien gaan schrijven, dat was de kop, maar dit werd het…. een verhaal vertelt zichzelf, ik heb weinig in te brengen….. Houd je het wat vol met de hitte? ( dus de kop werd bevallen )

 2. Dirk zegt:

  Het wordt alleen maar mooier, en het wekt de nieuwsgierigheid naar het volgende deel 🙂

 3. Zilvertje zegt:

  Mooi zo, dan is werken minder zwaar!

 4. Hans zegt:

  Wel een top vent die Loe, waarom bij een bevalling zijn, vissen kan leter niet.
  Gelukkig had Leo tussen het vissen door nog meer kinderen verwekt.
  Vreemde gedachten en gewoonte, toch verwekte hij kinderen, spoort niet met elkaar.

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s