De nieuwe paus. ( vieze jongens krijgen geen straf )

amsterdam_leger_des_heils.

Vanmorgen vroeg hoorde ik op de radio dat het Vaticaan voor ongeveer 23 miljoen aan appartementen had gekocht in een gebouw waar beneden in het openbare gedeelte een sauna, ontmoetingsplaats en zwemgelegenheid is voor homo’s.

Nou heb ik niks tegen homo’s en eigenlijk zouden we geen onderscheid horen te maken, maar ik weet nog jaren geleden, voor het misselijkmakende misbruik van de Katholieke kerk wereldkundige werd, dat in Nederland een pastoor, of hoger de hostie weigerde aan homoseksuelen mensen. Dat werd een rel, maar al spoedig werd de rel gedoofd door alle misbruikverhalen die van over de hele wereld onze oren bereikten en dat dit zelfs plaats had gevonden in Nederland.

Ook zoemen op het internet geruchten dat de paus die nu is afgetreden betrokken was bij misbruik en daarom het veld moest ruimen.

Ik ben Katholiek opgevoed, maar had als jong meisje al snel mijn bedenkingen.

Ik moest biechten en ik wist echt niks dat ik verkeerd had gedaan. De pastoor vertelde aan ons kinderen, dat niks fout doen niet bestond, dat je dan jokte in de biechtstoel en kinderen die liegen komen niet in de hemel. In die zelfde biechtstoel heb ik voor het eerst gelogen, omdat ik niet voor een leugenaar uitgemaakt wilde worden. Ik jokte een gestolen schepje suiker uit de suikerpot en moest toen voor straf drie Weesgegroetjes bidden.

Toen heb ik ook voor het eerst boosheid in me zelf gevoeld, want de jongens die altijd smerige praatjes hadden en met gebaren naar de meisjes toe een neukpartij suggereerde, kregen maar een Weesgegroetje als straf.

Het verhaal over de nonnen heeft me diep geschokt. Op ander plaatsen op internet nemen mensen het op voor de nonnen, er waren ook goede nonnen schreef men, aan me hoela, waarom hebben deze dan niet het misbruik weten te voorkomen? Was het de angstcultuur? Dat hele Katholiek geloof is een schijnheilige bende, oppakken die handel!

Lees het ook hier ( Volkskrant )

Zilvertje. Foto van Zilver.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

20 reacties op De nieuwe paus. ( vieze jongens krijgen geen straf )

 1. Ja wat moet ik zeggen, voor mij bestaat de kerk gewoon niet meer. Ik maak me er ook niet meer druk om, om dit bij elkaar gefantaseerd geloof. Want dat is het ergste, niets is waar, helemaal door mensen bedacht. En dat gaat op voor alle geloven.

 2. Dirk zegt:

  Ja zilvertje wat erg is dit weer.
  Men mag van mij geloven wat men wil, maar dit is toch weer een nieuw dieptepunt.
  Men ging eeuwen geleden al plunderen moorden onder dit geloof denk maar aan de inquisitie.
  Ik vraag mij af waar blijft Wilders met een film over dit geloof of vindt hij dit minder erg dan zijn kruistocht waar hij nu mee bezig is?

 3. reinejragolo zegt:

  Wat is God nu eigenlijk?
  Ik vind de parabelen en gelijkenissen in het Nieuwe Testament erg mooi.
  Er gebeuren wel rare dingen in de kerk. Ik hoop dat de niuwe paus schoon schip maakt.
  Net als dat Jezus de handelaren heeft weggejaagd uit de voorhof van de Tempel.

  • Zilvertje zegt:

   Ja, Ik denk dat we zelf God zijn en de mensheid is vaak slecht, altijd uit op eigen gewin. Ik denk dat we de hemel krijgen als we dat hebberige los kunnen laten en barmhartig zijn.

   Als mijn theorie klopt, en als het geloof echt bestaat, komen die verklede kerels allemaal in de hel.

   Ja, de verhalen zijn wonderschoon,

 4. het lijkt of de mens nog steeds niet het bestaan op dierniveau ontgroeid is .de enkeling daargelaten..een dier doet….. niets meer of minder dan waar het voor geschapen is. niks mis mee.een mens is door de evolutie begiftigd met een ….geweten…. een straf of een gift..ik weet het niet maar het geweten van velen is nog primair aangelegd….vandaar …..uiteindelijk is alles een vorm van overleven…waarvan acte..

 5. joost tibosch sr zegt:

  Durf tussen alle begrijpelijk niet meer gelovigen rustig zeggen dat ik nog steeds, heel vaak ondanks een kerk, geloof in de manier van leven van Jezus, waar het allemaal toch mee begonnen is. Zeg er daarom dan meteen ook maar dubbel kritisch bij dat ik met al mijn levenservaring niet snap dat die toch best intelligente oude mannen met hun levenservaring, die je nu het conclaaf in ziet gaan, nog steeds niet doorhebben of willen toegeven, dat verplicht celibaat en te onnozel vroeg kiezen voor een celibatair leven te vaak niet op kan tegen de toch ook hen bekende sexuele machtsdrift. En we moeten nu toch eindelijk eens maar al te goed beseffen, dat sexueel onevenwichtige en verkrampte volwassenen, of ze nu man of vrouw, gelovig zijn of niet, levensgevaarlijk blijven voor kinderen. Hier dringt met besef voor mensenrecht ook het besef van kinderrecht door en zijn internaten gelukkig sporadisch geworden, maar ook hier zie je nog steeds die dolgedraaide volwassen sexmacht zijn tol eisen. Een wereldwijde kerk zou moeten snappen dat elders in de wereld ( wie weet wat daar allemaal gebeurt!) de omstandigheden nog steeds veel riskanter zijn en zou alles in het werk moeten stellen om zijn verkrampt sexuele wellustelingen m/vr kwijt te raken. Een moderne kerk zou ook (met alle ook nu vereiste homovriendelijkheid) moeten snappen dat nu in alle vereiste vrouwvriendelijkheid en in alle sexuele openheid ook vrouwen in alle geledingen van de kerk alle ruimte moeten krijgen. Wellicht is dat in kerken wel dé manier om sexueel weer gezond evenwicht te krijgen en ongezonde sexuele kramp kwijt te raken. Om alleen maar (met moeite!) fouten toe te geven en dan weer op de oude voet verder te gaan is Jezusnogantoe toch godsonmogelijk! En nu natuurlijk meteen al alle echte! aandacht schenken aan de met name afschuwelijk voor het leven beschadigde kinderen, wat dat ook kosten moge en wie je dan ook bij de kladden moet en kunt pakken.. Tenslotte, ik zeg het toch maar: in mijn lange leven heb ik naast de boven vernoemde rotzakken gelukkig ook genoeg bisschoppen,(zelfs lang geleden een kardinaal), priesters en nonnen meegemaakt die benijdenswaardig in alle sexueel evenwicht wel overliepen van de door ons zo gewenste menselijkheid.

  • Zilvertje zegt:

   Joost, dank voor je mooie weloverwogen reactie.

   Maar ik blijf ze vreemd vinden, ik leef omdat ik ( lang ) alleen ben ook zonder seks, maar ik zal me niet wagen aan kinderen, kwetsbare of dieren. Ik mis het niet eens en al zou ik het missen, dan kan ik het met mezelf doen, dus ik begrijp echt die hufters niet.

   Het zijn gewoon viespeuken, lust en macht, brrrrrrrrrrrrrr.

   En wel contacten/relatie/huwelijk voor deze janjurken zal beter zijn, maar daarom worden ze nog geen beter mens.

 6. rikus zegt:

  Een echtpaar komt voor een onderzoek van de foetus van hun baby zegt de arts ik heb niet zo goed nieuws voor U genetisch onderzoek aan het embryo hebben de genetische afwijking voor de ziekte van hotskins aan het licht gebracht. We hebben op het ogenblik door moderne wetenschap de mogelijkheid een genetische aanpassing te doen om dit tegen te gaan en te elimineren en dat zal uw kind er nooit mee te maken krijgen. Maar we moeten het wel nu doen in deze begin fase, bij de foetus in de baarmoeder. Geeft u ons uw toestemming?
  Wat zouden deze ouders moeten antwoorden?
  Ze zouden nee moeten zeggen anders ben je bezig design baby’s te creëren.
  Er is aan God om te beslissen voor welke ziektes een mens aanleg heeft, dat is Gods wil en bij hem ligt de beslissing en niet bij de mens.
  Er de religie zal dus trachten een wet te doen aannemen die de praktijk van predentale genetische manipulatie verbied. Als het kind eenmaal is geboren is alles toegestaan om de gevolgen te verzachten.
  Hier is dus niet de vraag of God, als hij er iets mee van doen heeft ten minste, wil dat het kind deze ziekte krijgt, maar e vraag waneer God wil dat de mens ingrijpt! Zo is het toch. Gelovigen zulle zelfs het vel van hun knieën bidden dat het kind deze ziekte niet krijgt. Maar toen het wonder van de wetenschappelijke oplossing werd aangereikt brulde men om het harst dat het tegen de wil van God was.
  Waar staat geschreven dat God dit verbiedt en wat als ergens geschreven staat dat god het niet verbiedt?

 7. Zilvertje zegt:

  Rikus, een prachtig voorbeeld!

  Volgens het geloof zouden we ook de stoplichten kunnen afschaffen, want God wil geschied.
  God zou ook het misbruik toejuichen en wij maar bidden dat hij het onrecht ziet. Nee, ik had die linke Roomse klieksoep al snel door. Maar de kerken zijn prachtig, zo ook de verhalen en de liedjes, maar we moeten het bij theater houden, vermaak voor het volk. Rust voor de bezeerde ziel, troost maar verder is het niks.

  De mannen jurken horen nederig te zijn en behulpzaam en verder niks.

  Ik heb me als kind rot geërgerd aan onze pastoor die vrat van wat wij als kinderen bijeen hadden gespaard uit de mond van onze ouders en onszelf, het zou naar Afrika gaan, maar hij zat er zelf met zijn tengels aan en at het op. Hopeloos die Roomse lui.

 8. joost tibosch sr zegt:

  Dat er onder geestelijken en gelovigen ook ontaarde Robert M’s. m/v kunnen zitten, zal wel nooit te voorkomen zijn..maar de aantallen beschadigde jongens en meisjes in die kringen waren zo blijkt nu in alle vervelendigheid toch wel zo hoog dat er meer aan de hand was en hoogstwaarschijnlijk wereldwijd nog is. Het leven als man samen tussen meer mannen en als vrouw samen tussen meer vrouwen heeft met alle idealen ook zijn risico’s, zeker als het te vroeg en zonder echt volwassen keus begint. Mijn ervaring is dat de gewone van jongsafaan gezonde contacten tussen man en vrouw ( ev man en man, vrouw en vrouw), -dat kunnen liefdesverhoudingen worden, maar ook als je (weer) alleen bent- vaak de beste garantie zijn voor evenwichtig, elkaar corrigerend, eventueel ook zelfreddend, volwassen sexueel gedrag.

 9. Zilvertje zegt:

  Joost dat is een prachtige aanvulling, want ik weet dat vroeger bij mijn opa thuis, de meest briljante zonen en dochters werden geronseld voor het geloof, de worst die voorgehouden werd, was de studie en hun toekomstige positie. Ook deze jonge mensen hebben geleden, het was vaak niet echt hun eigen keus. Maar de mensen boven hen, hadden wijzer moeten zijn en het misbruik moeten stoppen. Maar het is prachtig dat je het aanhaalt, want ongelukkige mensen werden onder het juk van en door het slechte gedrag van hun meerdere zelf dader, niet altijd, maar soms wel.

 10. rikus zegt:

  Geloof is als reizen zonder reisgids

 11. Roberto la Verita zegt:

  @ Zilvertje
  geloof dat enkel onheil en verdriet brengt. Ik ben het met je eens.
  ===============================
  Het is niet het geloof dat fout is,het is de mens die faalt.
  De kerk is een instituut van mensen ,en dat faalt volkomen.
  Geloof is een lijn waarbinnen je moet/mag leven,dat zijn de regels die in dat boek(bijbel)
  beschreven staan,je kan natuurlijk ook aan de vele onzin die er ook in staan voorbij gaan,
  Maar de 10 geboden(voor een ieder te begrijpen),daar is niks mis mee,
  m.a.w. zie het geloof los van de kerk,leef volgen het woord(zover je het begrijpt),en ziedaar je bent gelovig,zonder een kerk.
  Roberto

 12. kit zegt:

  Gelijk heb je!
  Oppakken en berechten, net zoals de gewone burger als hij zoiets flikt.

 13. oma zegt:

  Ha Zilvertje,

  Ik weet niet wat ik wel of niet moet geloven van wat andere zeggen wat ik moet geloven.
  Zelf zou ik daar geen appartement willen hebben, maar goed wie ben ik.
  Wel ben ik verbaast dat de misbruik verhalen uitentreuren op de voorpagina staan, lijkt wel een pornokrantje, las ik bij de dokter. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM.

 14. oma zegt:

  Ha Zilvertje,

  Ga gezellig naar de show luisteren, dan vergeet je de meneertjes helemaal. oma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s