De nieuwe buurvrouw. ( deel 2 ) Een dikke vette rat.

verboden-rat

De buurt was al een beetje gewend aan de kuren van de nieuwe buurvrouw, maar waar voorheen achter de hand gelachen en gegniffeld werd, zag men het nu toch minder lollig in. Zeker toen de wijkzuster die elke avond nog bij opa Piet de steunkousen uit kwam doen, in de steeg ineens dacht dat ze een varken of een poes had gezien, maar wat ze ook gezien had, er zat geen krul in het staartje en de staart was ook niet dik en behaard, nee, het staartje was lang en venijnig dun en toen ze met bange, schichtige ogen in het duister het diertje van kop tot staart had gevolgd, gaf ze een harde gil, vooral omdat ze zich realiseerde dat het ding dat ze zag, een rat moest zijn, maar dan zo groot als een flinke kater, achhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Help!

Omdat het donderdagavond was, werd haar gegil opgevangen door de plaatselijke fietsenmaker die juist de boel had afgesloten en naar boven wilde gaan, zijn lange werkdag met koopavond zat er eindelijk op. Hij ging op het gegil af en vond haar bibberend van schrik staand boven op haar bagagedrager, het stuur met beide handen omklemmend. Help, help!  Riep ze luid. Goedig troostte hij haar en wilde haar helpen van de fiets af te komen, maar ze weigerde in alle toonaarden. De goedzak heeft haar toen met fiets en al zijn zaak ingereden en een bakje koffie voor haar gezet. Na een uur praten kreeg hij haar van de fiets af en aan de koffie. Alle mensen die het in het voorbij gaan hadden gezien, stonden versteld van de wijkzuster die zo lang op haar eigen bagagedrager kon staan, wat een spieren. De etalage van de fietsenzaak trok heel wat bekijks

Het nieuws ging als een lopend vuurtje, er was een rat gesignaleerd zo groot als een dikke kater en al snel was de rat uitgegroeid tot drie meter met een staart van tien meter en geen kind deed die avond nog een oog dicht en vaders dichten alle kieren en gaten met alles wat maar voor handen was.

De wijkzuster durfde die nacht geen stap meer buiten te zetten en na heel wat koffie met mandarijnenlikeur er in, lag ze veilig in de sterke armen van de fietsenmaker in bed en de beste man had daar geen moeite voor hoeven doen, nee, de zuster voelde zich veilig en bewaakt en dacht zeker te weten dat zulke grote ratten niet omhoog konden klimmen en het slaapkamertje van die fietsenmaker was heerlijk hoog gesitueerd onder de dakpannetjes naast de dakgoot.

De buurvrouw die al die overlast veroorzaakte zat die avond als een Boeddha beeldje op de bank.

Zilvertje.  Met dank aan Oma voor de rat.

Over Zilvertje

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op De nieuwe buurvrouw. ( deel 2 ) Een dikke vette rat.

 1. Dat is geen dierlijke rat hoor, Zilvertje
  Het is Opstelten, die snachts van gedaante verandert.
  In Rotterdam hebben we daar veel plezier aan beleefd, toen we hem bekneld in de Maastunnel aantroffen.
  Hij heeft de volgende dag meteen de pers gebeld om te melden dat de tunnel was afgesloten ivm een mogelijke terroristische actie.

  ps
  In de onderwereld van het dierenrijk heeft hij eerst geprobeerd om in de huid van een weerwolf te kruipen, maar met zijn vetzucht verandert zo’n mytisch beest nu eenmaal in een buidelrat met het gebit van een weerwolf, overigens. Kijk hem maar eens in zijn bek.

 2. Zilvertje zegt:

  Artafterallart, ik durf een gegeven rat niet in de bek te kijken en zo voelt het wel, de rat is geschonken door de buurvouw die haar vuil niet opruimt.

  Ik zie het al helemaal voor me Opstelten klem in de buis van de metro wat een giller, met recht de stad opstelten. Hij probeerde denk weg te komen met bepaalde zaken en zocht de doofpot. Moet erg om je lachen. Ik hoor nu zelfs die speciale lage hese stem van de man.

  VVD in het riool er mee? Metrorijden zat gooi Opstelten in het gat. Politieke dieren ( ratten ) die kant op————————————-> naar de metro’s

  • Hahahaha, die hese stem heeft-ie van dat akkefietje overgehouden. Net als die dikke, stijve nek, waardoor hij niet zonder ambtenaren kan omkijken. Wat dat betreft, ziet hij nog niet eens welk spoor aan kwalijke zaken hij achter zich dacht te kunnen laten.

 3. Zilvertje zegt:

  Ik nam dadelijk aan dat de Maastunnel metro was, maar daar vergis ik me denk ik in. Ja, de beste man in behoorlijk stijf in de nek, dus dat komt daar dus van, nou in de toekomst zal blijken hoe lang dit ratje zijn staartje is. Hij kan dat zelf natuurlijk niet zien ivm die stijve nek.

  Hees van het roepen: help, help, er zit een rat in de val?

 4. En ik las er gewoon overheen, maar idd de Maastunnel is een serie buizen voor rijdende doodskisten, pedaaltrappers en voetzoolslijters om onder de Maas door te rijden. Vorig jaar was het 60 jaar geleden dat hij opgeleverd werd. Voor de viering is al het nekhaar van O. nog netjes verwijderd door dwangarbeiders bij mij uit de buurt. Ze lopen sindsdien in de ziektewet.

  Nou, eh, hij riep aanvankelijk wel om hulp, maar toen wij hem met de hele wijk een flinke beurt gaven ging dat over in wolvengehuil. De man bleek daarmee zo’n hoge C te kunnen halen dat de ramen uit het nabijgelegen restaurant van de Euromast spontaan eruit knalden. Wat een regen aan splinters over zijn gelaat bracht. In het maanlicht leek het wel alsof zijn hoofd een discoglitterbal was geworden. Je ziet de putjes daarvan nog in zijn gezicht.

 5. Zilvertje zegt:

  Hhahahahahaahah, ja, die heb ik wel eens gezien die putjes, ik heb zo gelachen, je kan het mooi vertellen.

 6. Beamer zegt:

  De fietsenmaker en de zuster boffen toch maar met de overbuurvrouw en haar rat, anders hadden zij elkaar toch nooit gevonden? Je mag hopen dat de zuster en de fietsenmaker een gelukkige tijd doormaken, hoewel de dakgoot natuurlijk heeeeell dichtbij is!!!

 7. Blewbird zegt:

  Mandarijnenlikeur? -Benieuwd hoe dat verder gaat!

 8. oma zegt:

  Ha Zilvertje,

  Ah een dikke rat, die zie je liever niet.
  De wijkzuster zijn ook sterke zusters, zeker met al het fietsen en steunkous aan en uittrekken.
  De wijkzuster en fietsenmaker zitten in de overuren. oma

  Ot. daarom heb ik je de borden gestuurd, om te plaatsen, maak me ernstig zorgen :).
  Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 9. Pfffffffffff, dit is even geen verhaaltje voor het slapen gaan…

  Love As Always
  di Mario

 10. Fenny zegt:

  Zo’n kopje koffie wil ik ook wel eens proeven, eind goed al goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s