De nieuwe buurvrouw. ( deel 1 )

1maartkrommeniezomaar9sv

Hoe ze er ooit was gekomen is onbekend, maar op een dag had de  ”eenzame” buurman een vrouw. Het schattige huisje was nu elke dag gevuld met licht en muziek, de gordijnen werden geopend en het potdichte huis bloeide open.  De buurt merkte het pas op de dag dat de nieuwe buurvrouw  overal dingen kwam lenen, een strijkbout, een telefoon, nou ja, van alles wat je maar kunt bedenken en ze vertelde dat ze een feestje gaf en dat de buren ook mochten komen en dat als het overlast mocht geven men wist waar het van kwam.

Omdat nu de gordijnen altijd open waren, zag de buurt de huiselijke tafereeltjes en het feestje was een etentje voor hooguit vijf man. Nu zag men voor het eerst ook de meubeltjes, de ruimte en de indeling van het huisje en eerlijk is eerlijk het zag er knus uit. De strijkbout kwam niet op het afgesproken moment terug en dat was een slecht teken, maar goed, men had wel begrip, een feestje geven is tijdrovend.

Als de buren aan het werk waren, bleek het dat de nieuwe buurvrouw overal dingen leende en bij kinderen sigaretten bedelde, peukjes raapte en overal wilde bellen. Dat viel eerst niet op, maar na verloop van tijd had men het daar toch over met elkaar.

Sinds haar komst werd het ook vuiler in de steeg, flessen drank, papier, tasjes met huisvuil stonden zonder dader te wachten op een opruimbeurt. Men voelde aan waar dat vandaan moest komen en men speurde in het afval en zocht bewijs. In de eerste smerige tas vond men een naam, een naam van een man en een buurtje liep door de steeg naar het huisje van de buren. Hij belde aan en heel zenuwachtig kwam de nieuwe buurvrouw aan de deur, de vinder had de tas op zijn rug en vroeg mierzoet, woont de heer……. hier? ( de buurman had zich nooit voorgesteld toen hij in het buurtje kwam wonen ) Ja, zei ze blij, dat is mijn man. Nou zei de vinder van de vieze tas dan heb ik gelukkig dit gevonden, het lag op straat en gaf haar de tas en draaide om.

Dit herhaalde zich heel vaak en elke keer als iemand de tas kwam brengen zag men de troep op het kleine erfje groeien, brood, echt hele knippen, groenten, vlees, alles met schimmel, lag op het erfje onbedekt, het erf werd steeds meer een kleine vuilnishoop. Men gaf haar advies, dat kan niet hoor buurvrouw, dan komen er ratten, kijk, daar is de sloot al, ze ruiken dit. Buurvrouw zei:  we hebben al ratten! Brrrrrrrrrrrrr, dacht de buurt, dan lopen ze ook bij ons. ( ze kreeg uitleg over de grijze en de groene bak en waar je oud papier en flessen in kon leveren )

Het advies aan de buurvrouw hielp niet, de berg rommel bleef groeien en in het huisje zagen ze ook dat het een puinhoop werd en plotseling dook er steeds een konijn op, dat gewoon binnen liep en vanuit hun raam bij veel buren naar binnen keek, eerst dacht men nog dat het een foto was, tot de foto weg hipte.

De buurt heeft van alles meegemaakt, buurvrouw die naakt voor de ramen stond op. Buurvrouw dronken op de stoep, buurvrouw die wilde blijven lenen bij de kinderen met een smoes dat haar pinpasje in P…… ligt, een huis dat dichtgroeide van de rommel.

Nou kon de buurt best veel hebben, de werkende moeders begrepen dat de combinatie kinderen, werken en gezin en huis bijhouden enorm druk is, maar buurvrouw had geen werk en alleen een konijntje en een man. En wie zonder zonde is, werpt de eerste steen, maar het werd te gek. Buurvrouw leerde er niet van. ( wordt vervolgd )

Zilvertje. Foto van Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op De nieuwe buurvrouw. ( deel 1 )

 1. Lidy zegt:

  Een heftig verhaal, zilver. Dat doet me denken aan dat lied van de zangeres zonder naam: toe vader lief toe drink niet meer…..je sleept ook anderen mee in je narigheid, toch

 2. fulpsvalstar zegt:

  Krijg er jeuk van, brrrrrrrrrrrrrr!

 3. Zilvertje zegt:

  Fulps, ja, hahahaahahahah! Ik zit net een oud verhaaltje te lezen over reanimeren en ik proef de vis, ja, zo werken die dingen.

 4. oma zegt:

  Ha Zilvertje,
  Als buuf een kopje suiker komt lenen, moet je oppassen.
  Dat is een kwalijke ontwikkeling Zilvertje.
  Wat is daar de oorzaak van?
  Vandaar de borden. :). oma

 5. Zilvertje zegt:

  Ja, oma, vandaar de borden, had al een noodoproep gedaan, of Zilvertje het rattenbord mag gebruiken voor deel twee.

 6. joost tibosch sr zegt:

  Zilverrje, ik moest noodgedwongen van een prachtige woning naar een appartement. verhuizen. Heb me daar toch een, ben echt een vrouwenman, oude nurkse buurvrouw gekregen! Heb nu geen zin en moed om nog eens te verhuizen, AUB niet over buurvrouwen beginnen!

  • Zilvertje zegt:

   Joost, ik leef met je mee. Maar het verhaal moet verteld worden, het is nu wat uit mijn hoofd borrelt, je wilt me toch niet met dat mens in mijn bovenkamer laten leven?Sterkte!

 7. het lijkt mij op het eerste gezicht
  een kolfje naar de hand van de rijdende rechter
  maar dan zullen jullie wel een strafblad moeten verzinnen
  waarin het leuren bij kinderen een duidelijk pedofiel profiel heeft
  voldoende voor een rappe ‘uitbuurtzetting’

 8. Aad Verbaast zegt:

  De rijdende rechter? Lijkt me nog meer iets voor de http://www.rtl.nl/huistuinkeuken/deschoonmaakdivavannederland/home/
  Gaat nog druk worden daar met televisieploegen.

 9. Zilvertje zegt:

  Aad, ja, leuk! Wie weer voeg ik ze toe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s