Andre Hazes op tv.

Gisteravond heb ik met open mond naar de documentaire van Andre Hazes gekeken. Andre die volgens mij overleed ergens rond 2006 staat weer volop in de belangstelling omdat de musical over hem en zijn familie straks in première gaat. ( 11 november 20012 )

Als jong meisje was ik geen fan van hem en ik vond het geen aantrekkelijke man en ergens weet ik nog vaag dat hij een hit had in begin jaren tachtig met: Een eenzame kerst. Andre scoorde en werd groot. Je kon later geen kroeg in gaan of hij werd gedraaid, je zag hem op tv of in de bladen.

Hoe ouder ik werd, hoe meer ik de sfeer van die muziek begreep, liefde, verdriet, wanhoop, passie, allemaal emoties. En zo waar begon ik het te waarderen, al deed ik niet aan de verering waar veel mensen in mijn omgeving wel aan deden.

Ik heb dat denk ik wel goed gezien, op de tv zag ik gisteravond een Andre, met een schattig jong gezin, een jonge mooie vrouw, een villa en een zwembad. Maar Andre zat steeds apart. Zaten zijn kinderen lekker te ontbijten, Andre zat met een blikje bier en een sigaret een tafel verderop en keek tv. Waren zijn kinderen lekker in het zwembad aan het zwemmen, hij zat er niet bij, hij stond wat planten onnatuurlijk te bewateren, ik dacht dadelijk, dat doet hij vast nooit, nu alleen voor de camera, hij mopperde wat. Je zag hem zitten, hangen, denken, janken, zuipen, roken en die diepe emoties waar hij over zong, die beleefde hij niet, ja, mogelijk diep van binnen, maar niet met de mensen om hem heen, zijn lieve gezin. Ik zag een dikke moderne Zonnekoning, iedereen knipte en boog voor hem, niemand zei hem de waarheid leek het. Een man niet klaar met zijn eigen emoties.

Op weg naar een optreden zaten zijn kinderen met hun mama, oma en opa in de auto, zelfs toen kon hij het niet opbrengen dingen te delen behalve de rook van zijn sigaret. Die lieve stemmetjes van zijn kinderen die zijn liedjes zongen, heel flauw heel ver weg zag je even een glimlach op zijn gezicht.

Hij bleek volgens zijn vrouw en omgeving voor een groot optreden niet te harden zijn, dan gooide hij thuis met dingen, nee, zijn vrouw en kinderen deed hij niks, zei hij dadelijk, maar de aanblik van zo een dikke kwade man in je huis moet al genoeg zijn voor vrouw en kinderen om een trauma voor het leven te hebben.

Plotseling zag ik zijn vrouw met andere ogen, ik vond haar bijna een engel zoals ze voor haar kinderen zorgde, zoals ze met grote ogen naar haar man keek op het podium. Andre een man vol met spanningen, die hij probeerde te dempen met drank en sigaretten, wat een ellende, wat een triest beeld, wat een drama om met zo een man te leven, ja, zingen kon hij, maar voor de rest was het niks, nou ja, iemand die hulp nodig had, een man die niet verder kwam dan bier, roken en de bühne, terwijl hij alles binnen handbereik had, hij zag gewoon zijn eigen geluk niet.

Ik probeer nog kaartjes te kopen, ik ben volgende week jarig, dit zou ik graag willen zien.

DeLaMar de voorstelling.

Zilvertje.

Over Trudy

Woest als vloed, rustig als eb, glinstert als zilver met soms een beetje aanslag.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

21 reacties op Andre Hazes op tv.

 1. Dirk zegt:

  Een mooi relaas Zilvertje, maar je hoor het wel vaker je ben een gewone jongen of meisje en plots wordt je overspoeld met roem en geld ga er dan maar aan staan de een kan er beter mee om gaan als een ander.
  Ik ben hem jaren geleden een paar keer tegen gekomen in Hoek van Holland daar hadden zijn schoonouders een zomerhuisje en ook mijn moeder, hij was daar altijd tegen iedereen zeer vriendelijk en amicaal de gewone toffe volks jongen.

 2. Zilvertje zegt:

  Als je tussen de regels luisterde had hij niet zijn verleden verwerkt, maar een echt vader die hij zelf heeft gemist is hij zo als ik het begreep niet geweest, in elk geval niet voor de jongste kinderen, ik vond het een groot kind en erg met zichzelf bezig..

 3. Dirk zegt:

  Dat is wel zo.
  Het is dan ook lang geleden dat ik hem ontmoette en zij hadden ook nog geen kinderen maar dat hij heel erg sikkeneurig was dat is een feit.

 4. Zilvertje zegt:

  Hij heeft hier en daar kinderen begreep ik uit de uitzending van gister, hij had daar geen contact meer mee, pfffffffffffff, wat een, moeilijke man.

 5. Dirk zegt:

  Ja joh zo van wel de lusten maar niet de lasten.

 6. Spanning kan vreemde dingen doen met een mens. De mate waarin hij hieraan leed kan ik niet beoordelen natuurlijk. Hoe goed ken je zo iemand nu helemaal? Uit eigen ervaring weet ik dat mijn humeur er behoorlijk onder kan lijden. Als ik een belangrijke wedstrijd moet zeilen ben ik niet te genieten, voor een belangrijke bespreking heb ik een brok in mijn keel. Daar leer je wel mee omgaan natuurlijk. Maar als je zoals hij door iedereen (?) op handen gedragen werd en waarschijnlijk nauwelijks tegengas kreeg heb je geen idee dat je iets aan je gedrag moet veranderen. Een trieste man, een trieste familie.

 7. Zilvertje zegt:

  Dirk, ik denk dat hij niet wist hoe groot zijn geluk was en als hij het zag er niet meer om kon gaan, een trauma uit het verleden, hij vertelde dat zijn broers niet op de begrafenis van zijn vader waren, dat zegt al zoveel, die man zat volgens Andre altijd in de kroeg.

 8. Zilvertje zegt:

  Witch enz, ja, spanningen doen heel veel met een mens. Vond het schrikken de man zo te zien, wat een treurnis, echt ontluisterend. Ja, denk dat weinige hem advies konden geven, het leek me zo te zien iemand die alles afweerde,

 9. EJW zegt:

  Vond het opzich een goede documentaire. Erg dichtbij en indringend gefilmd.

 10. Zilvertje zegt:

  EJW, ja, mee eens en we mochten veel zien.

 11. Jezzebel zegt:

  Hazes wordt nu enorm gehypet, maar ik ben er niet kapot van.
  Ook niet van Rachel die met een enorme SUV (paars) wordt zoet gehouden.
  Wat een asociale toestand…

 12. kitty zegt:

  Geen man waar je graag mee zou trouwen :~ Ik heb dat nooit zo begrepen, dat mensen van dit soort liederen houden. De herkenning van emotie, okee, maar de zang kan ik niet mooi vinden.

 13. oma zegt:

  Ha zilvertje,

  Heb hem ook altijd wel graag horen zingen en niet alleen NLtalig.
  Hoop voor je dat het lukt met de kaartjes, mooi verjaardagscadeau. oma

 14. HansDeZwans zegt:

  Ik begreep (als Belg dan) ook niet goed wat er zo goed was aan zijn liedjes. Ik ben er niet kapot van. En trouwens, hoe oud wordt je, of vraag je dat niet aan een dame?

 15. oma zegt:

  Ha Zilvertje,

  Vanavond in man bijt hond, de show lijkt een succes te worden. oma

 16. oma zegt:

  Ha Zilvertje,
  Nee ik was niet op tv, wie wil mij nou zien. LOL. oma

 17. Zilvertje zegt:

  Ach oma, dan begrijp ik het niet, wie was er dan ook man bijt hond? Ja, Zilvertje wil oma wel op tv zien, ze hebben zenders op man bijt hond, hele leuke, heb ik af en toe gezien.

 18. Zilvertje zegt:

  Ohhhhhhhhhhhhhh, Hazes! Geef mij maar Oma!

 19. oma zegt:

  Ha Zilvertje,

  Hier was het ook gezellig met de kinderen, samen sint Maarten zingen.
  Heb wat gelopen als kind in Krommenie. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 20. Tjennie zegt:

  Jazeker een mooie documentaire, maar een eenzame man was het, jammer dat die met die slager dochter moest trouwen, ze haalt hem nooit aan, oke ze zorgt goed voor zijn jongste kinderen, maar Melvin en Nathalie blijven voor mijn zijn kinderen, ik hoop dat die nu gelukkig is met Ellen in de hemel, want dat vond ik zijn vrouw waar het nummer zij geloof voor mij geschreven was, met bloed, zweet en tranen, liet die horen wat die voor puinhoop van zijn leven heeft gemaakt.

 21. oma zegt:

  Ha Zilvertje,

  Ot. Je verzoekjes zijn gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM. oma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s